Reportasje: ISE messen 2013 oppdatert 17.02.13


lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.162
95
48
41
www.avforum.no
Veldig flotte bilder og info BEF! :) Jeg synes også B&W-systemet fungerte utrolig godt til musikk. Samme lydsignatur som fra B&Ws øvrige Hi-End-serie, og når en vet at disse står plassert i en baffelvegg uten den sedvanlige "Hi-Fi"-avstanten til bakvegg synes jeg nettopp det var veldig imponerende. Filmlyden synes jeg nok i utgangspunktet ikke var spesielt engasjerende. Systemet har rett og slett litt manko på power for å levere det som kreves av en filmspor i et såpass stort og dempet rom. Hadde de kanskje byttet ut noen av absorbentene med diffusorer hadde muligens systemet fungert bedre på film også?
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
40.002
40
48
51
Jessheim
La ikke merke til hvilken projektor som var brukt, annet enn at den var litt fattig på lysstyrke. Ellers var den veldig godt kalibrert, og bildedynamikken var det ikke noe å si på. Ser ut som en Nero?
Lurer på hvilken Screen Research duk de brukte?
 

J.P

Medlem
6 Jan 2005
1.449
1
38
Gorm skrev:
La ikke merke til hvilken projektor som var brukt, annet enn at den var litt fattig på lysstyrke. Ellers var den veldig godt kalibrert, og bildedynamikken var det ikke noe å si på. Ser ut som en Nero?
Lurer på hvilken Screen Research duk de brukte?
En kino av dette kaliberet er sikkert utsmykket med en "Lumis" ;)
 
25 Jul 2011
242
0
0
Sim2

Sim2 vise fram to nye modeller. I deres eget rom var det vanskelig å få noe godt inntrykk da rommet var godt belyst. Som flere har kommentert og sett av bilde hang det Sim2 projektor inne i demokinoen til B&W, der hang modellen Lumis 3D-S, den har 3 x DarkChip4™ DMD, SIM2's PureMotion Active 3D Technology, Triple Flash 144Hz Technology og nesten 3,000 lumens i 2D.

De har også kommet med en modell som heter Domino Sirio, 1-chip Full HD (1080p) DLP®-based home theater projector, 3D, 2x350 UHP-pære, nesten 6,000 lumens i 2D og man kan velge mellom SIM2Color and SIM2Shine fargehjul.
Lumis 3D-S

Domino Sirio


 

Vedlegg

25 Jul 2011
242
0
0
Elac og Primare hadde som vanlig en ryddig stand, men ingen demo. Elac har et godt spenn i sine høyttaler serier og kjennetegnet er stor musikkopplevelse i alle seriene. Det mest spennende og se var nok deres Serie 500, som er et mektig og flott synd.

 

Vedlegg

25 Jul 2011
242
0
0
Harman hadde endel spennende og vise fram denne gang, en av de vil nok bli en høyttaler man skal få høre mye om framover. Harman har flere store merker i sitt sortiment JBL, Revel, Mark Levinson som er de som er rettet mot hjemmemarkedet.

På JBL siden kommer de med en høyttaler som heter S3900, det er en 3-veis konstruksjon med dobbel 10"bass, 1,8"mellomtone horn og 0,75"diskant horn. De har å laget en ny prosessor SDP-45.


De viste noen nye produkter fra Mark Levinson, en intergret forsterker som har fått navnet NO585 den ytter 2x200W i 8ohm og 2x400W i 4ohm, 3 analoge innganger, 5 digitale inganger, integrert DAC 32-bit/192kHz og 2.1 utgang med egen bass management. De har en forforsterker som heter NO52 den har 7 analoge inn inkl. Riaa MM/MC og doble utganger 2 balanser eller 2 ubalansert.

Revel, her viste de fram en ny gulvstående modell Preforma3 F206, den har doble 6,5" bass, 5,25" mellomtone og 1" diskant. De viste også fram endel nye in-wall produkter.Harman hadde i samarbeide med Screen Research en stor JBL Syntesis kino, det kommer eget innlegg om den kinoen.

 

Vedlegg

DrErling

Medlem
16 Okt 2003
11.138
0
0
42
torjeodegard.blogspot.com
Noen av dere som var innom Steinway Lyngdorf demorommet? Opplevelsen av 8,5kW og mexican stand-off scenen i Open Range var noe av det mest realistiske jeg har hørt fra noen høyttalere. Jeg skvatt som f under skytescenen. Måtte spør en kollega om jeg blødde av skuddsår på vei ut av demorommet!

Mr Lyngdorf himself tok oss gjennom en del variert musikk, både klassisk og pop, snakket litt om sin egen historie, blant annet NAD 3020 osv. En bra demo på et anlegg som for alltid vil være uoppnåelig for meg selv!

DrE
 

BEF

Administrator
25 Des 2005
11.462
134
63
46
Asker
Steinway Lyngdorf

Her kommer Steinway Lyngdorf sitt demorom og stand. Steinway Lyngdorf hadde i år som i fjor rigget opp et stort kino oppsett, men i år hadde de tatt med "litt" mere sub og room-perfect prosessoren hadde gjort en ennå bedre jobb. Oppsettet bestod av et komplett system Model LS, med Model LS Concert på høre/venstre front, totalt 8 bassmoduler, 4 på hver side i front. Lyngdorf brukte sin egen prosessor som kan takle opptil 128 kanaler og kjører digitalt mellom prosessor og effekt trinn. Den har RoomPerfect og TrueBass prosessor, den gjør slik at man kan dele kanalene høyt opp i frekvens og fortsatt få subben til å lever solid bass fra den retningen bassen skulle kommet fra uten at det står noe sub i det området. Må si at jeg ble en smule imponert av dette systemet i år. Effektene satt meget godt rund om i rommet, med masser av detaljer og realistisk plassering.På standen ute i hallen hadde det hele deres sortiment stående og de spilte på Model D systemet, imponerende for en fylde og attakk de klarte å få fram i et slikt type rom. 

Vedlegg

BEF

Administrator
25 Des 2005
11.462
134
63
46
Asker
Canton

Canton hadde en bra stand, men ikke fylt den med alt de har i deres sortiment, heldigvis. Det de hadde med var spennende nok, de presenterte et eget tråløs produkt der du bare kobler en enhet fra Canton inn via USB til din PC og den overfører trådløst ut til høyttalere fra Canton. De hadde også med seg to lydplanker og jeg må si Canton imponerer meg. De leverer meget elegante kabinetter som ikke tar opp masse plass og samtidig leverer de en meget god og fyldig lyd, som har et bra fundament, samtidig som det er rikt på detaljer.

Jeg har sagt det før, det er et merke jeg skulle sett nærmere på. Kanskje på tide å gjøre det....

 

Vedlegg

8 Apr 2010
435
0
0
Enig i det der med Steinway Lyngdorf, overhørte demoen med de store LS høyttalerne, men ble mest bergtatt av model D ute i hallen hvor de spilte noe jazz da jeg var innom. Nesten alle som gikk forbi stoppet opp og måtte bare høre. Utrolig lyd, men dessverre til en utrolig høy pris!:cry:
 

BEF

Administrator
25 Des 2005
11.462
134
63
46
Asker
Harman hadde i samarbeide med Screen Research en stor JBL Syntesis kino. Systemet som var installert i rommet var et komplett Synthesis Atlas med 4 stk 18" subber, en i hver hjørne av rommet. JBL er for meg synonymt med heftig kino lyd og denne opplevelsen var like stor og god som jeg har opplevd Synthesis tidligere. Etter hva jeg forsto var det projektor fra Projectiondesign og bildet ble formidlet via Screen Research med auto maskering. Under demo brukte de Controll4 styrings system, formatet på film klippene som ble vis var forskjellig og det var lagt inn auto preset på lerretet for alle formater. Må innrømme at slik automatikk er utrolig kult og opplevelsen blir utrolig mye større. Dette var nok messen største opplevelse både hva angår lyd og bilde.

Jeg har sagt det før, har du mulighet for å få hørt JBL Synthesis så få det med deg, det er stor lyd!

 

Vedlegg

Ak

Administrator
11 Des 2002
36.020
5
38
39
Flott at det legges ned såvidt mye energi og penger for å gi de besøkende skikkelige demoer.
 

BEF

Administrator
25 Des 2005
11.462
134
63
46
Asker
En ting det er mye av på denne messen er in-wall systemer, så her er en liten kavalkade av forskjellige leverandører og løsninger. Det som kan sies og blitt en ny trend er at flere og flere leverandører har egne forsterker systemer med DSP til sine in-wall høyttalere. Dette gjør at man enkelt kan kompensere for kompromisser man må gjøre ved konstruksjonen av høyttalerne.KEF hadde kommet med en ny super slim høyttaler.Har du behov for lyd ute i hagen finnes det løsninger for det også. 

Vedlegg

alphamale

Medlem
11 Sep 2007
1.025
37
48
Kjempebra reportasje BEF.....ååååååå de steinway/lyngdorf produktene i det øvre sjiktet kunne jeg tenkt meg å lånt øret til.

Var i dag på hifiklubben Marcus t. gate i Oslo og hørte litt på deres minste stereosystem..... ufattelig hva de får ut av de greiene der. stemmene er som om de virkelig er der.( altså menneskene )
Helt seriøst... trommisen satt å smilte til meg mens han dundret på. har aldri hørt maken før.:mrgreen: