Reportasje: HighEnd 2013 München, nye bilder 12.05.2013


Supertramp

Medlem
24 Jun 2010
14.993
8
38
Roger Waters skrev:
Her var det fader i meg mye fint altså, dette var noe annet enn Hortenmessa gitt. Hyggelig du dekker opp der nede for oss som ikke har mulighet til å bli med på slik moro. ;)
Bare i München og forstedene rundt bor det omtrent like mange som i hele Norge. Og da dette i tillegg er en internasjonal messe, er det kanskje ikke så rart at det er noe bedre utvalg her enn i Horten.

Bare så vi ikke disser Hortenmessa urettfdig mye :) :)

BEF, flotte bildet. Takk!
Hvilke stativhøyttalere var koblet til Hegel HD25, jeg ser ikke logoen tydelig nok på bilde.
 
25 Jul 2011
242
0
0
Quadral

Quadral er et merke som har en historie 40år bak i tid. Det var et av de høytaler merkene jeg først stiftet bekjentskap med når jeg startet min avhengighet for god lyd. Det er en del år siden man har lagt merke til quadral på det Norske markedet. Nå er det ny vår for quadral i Norge og man vil nok se mer og mer til quadral og det er ikke uten grunn. Quadral har de siste årene gjennomgått en stor endring i sin eierstruktur og utvikling, det er kommet nye personer fram å disse har sett på produktene på en ny måte og tatt dem trinn for trinn videre, uten å legge quadral sin lydsignatur til side. Det er flere serier av høytalere og alle ligger fornuftig priset. Quadral har aldri ønsket å være en leverandør av meget dyre produkter for de få, men være et produkt for alle. Det er å 3 aktive modeller i seriene, de 2 minste modellene vil være meget gode valg for de av oss som ønsker noe mer ytelse av PC høyttalerne.

Det ble tid for en god demo hos quadral, med egen CD i CD-spilleren. Hadde demo på deres største aktive modell og Aurum Vulkan. Begge modellene leverte varene meget så bra. De spiller åpent, lekent og engasjerende. Dette er ikke høyttalere man kan sette direkte fingeren på og si den gjør noe galt, for den leverer musikk på en slik måte at man får lyst til å høre musikk. For meg er det en av de viktigste egenskaper for en høytaler. Det var virkelig gøy å høre quadral igjen på denne måten og det blir ikke så lenge får jeg vil høre mer på hva de har å byde på.

 

Vedlegg

25 Jul 2011
242
0
0
Supertramp skrev:
BEF, flotte bildet. Takk!
Hvilke stativhøyttalere var koblet til Hegel HD25, jeg ser ikke logoen tydelig nok på bilde.
Takk!! De brukte noen Dynaudio høyttalere, husker ikke modellen. Kan sjekke det opp.
 
25 Jul 2011
242
0
0
Arcam

Har nesten vært borte fra det Norske marked en del år, men fikk ny importør for ca. 1år siden slik at vi kan få gleden av hele deres sortiment igjen i Norge.

Den store nyheten for året er en ny receiver AVR750, som ikke bare er en ekstremt bra surround receiver, men har meget gode lydegenskaper i stereo også. Den er bygget opp slik at den går på klasse-A drift opp til 20watt, noe som gjør at den har en meget god og ren lyd gjengivelse. Arcam kommer å med en ny integrert forsterker, som de har stor tro på skal bli en sikker vinner mot sine konkurrenter. Det ble kjørt demo av denne på KEF sine LS50 og det spilte meget tøft, selv på høyt volum hørte man god at det ikke manglet strøm fra forsterkeren for å få det til å låte. De hadde videre en ny airDAC og en irDAC.

 

Vedlegg

Ak

Administrator
11 Des 2002
36.038
15
38
40
Flott reportasje så lang, Bjør Erik :D

Den prosessoren, den så veeeldig grom ut :)
 
25 Jul 2011
242
0
0
Vienna Acoustics

Vienna Acoustics viste fram en ny høyttaler som kommer og den kommer som en egen serie Imperial. Den nye serien benytter løsninger man tidligere har sett i Klimt Serien, i modellene The Music og Kiss. Høyttaleren som ble vist fram her er var en prototype, det var ikke noe tekniske data å få på de nye modellene. En ting er sikkert, de ser meget spennende ut. 

Vedlegg

25 Jul 2011
242
0
0
Emotiva

Emotiva er jo et merke som fikk raskt fotfeste i Norge. Av nyheter i år viste de fram sine aktive monitorer Stealth 6 og 8. Disse er meget kompakte og virker til å ha en meget god byggekvalitet. Det jeg hørte av dem på demo var bra, med god fylde og fint attakk. 

Vedlegg

25 Jul 2011
242
0
0
Audiovector

Audiovector hadde en meget spennende nyhet og vise fram, endelig er deres aktive modeller klare. Nå kan man si Audiovector har blitt trådløs. De har utviklet en egen trådløsboks som man kobler høyttalerne til, via denne boksen får de strøm og signal, alt er i det digitale domene så støy er ikke noe å snakke om. Signalet overføres trådløst til boksen. I selve høyttaleren, bak terminalen sitter forsterkermodulene, med DSP integrert. Hele systemet er bare rett og slett genialt og alle modeller fra Audiovector kommer nå med denne løsningen om man ønsker.

Med demoen av Audiovector Si3 serien friskt i minne må jeg si jeg ble meget positivt overasket når jeg fikk demonstrert løsningen på Si3 Avantgarde. Lyden var like oppløst og uanstrengt som jeg kan huske fra demoen, det som virkelig overasket meg var den enorme kontrollen den hadde i bass registret. Her var det nok kanskje ennå strammere og mer kontrollert enn hva jeg husker. Dette er ekstremt imponerende når man snakker om at forsterker modulene som står i høyttaleren er på 3x60watt. Med en slik løsning kommer man veldig enkelt til et meget godt oppsett, uten å måtte kjøpe masser av komponenter for å nå sitt mål. Her kan du benytte deg av enkle streaming systemer rett på høyttaleren og lyden du får ut er utsøkt.

Audiovector har å kommet med full serie på in-wall høyttalere, også disse modellene kan man få med den nye forsterkermodulen.

Hoved demoen hos Audiovector er deres toppmodell R11 Arrete’, den ble forsynt med gode signaler fra Naim elektronikk. I denne modellen har de brukt masser av spennende løsninger for å få et produkt som gjengir musikk på en utrolig naturtro måte. Ole Klifoth som er eier og sjefsutvikler i Audiovector oppsummerer R 11 Arreté slik , " Det har vært en drøm gjennom mine 35år med konstruksjon av høyttalere og kunne bygge R 11 Arreté uten å tenke på noen begrensninger i verken materialer eller kostnader. Prosjektet gikk under navnet, Absolutte Perfeksjon, Zero Kompromiss". 

Vedlegg

25 Jul 2011
242
0
0
Supertramp skrev:
Bølgeblikkplater i taket - ikke helt optimalt for akustikken vil jeg tro.
Det er ikke det mest ille med rommet, nesten alle rom har vindu i for- og bakkant av rommet. De fleste rom ligger på ca 70m2 og har vel ca 3,5meter under taket. Det største problemet er at mange utstiller har veldig nakne rom og er det lite folk i rommet blir det veldig mye klang i rommet.
 
25 Jul 2011
242
0
0
Tad

Dette blir nesten en reprise av årene før, men TAD har messens beste lyd. Det spiller bare så utrolig engasjerende og morsomt. Hørte både på Reference One som er topp modellen og Evolution One som er den litt mindre gulvstående modellen. TAD benytter kun egen elektronikk noe som gjør at systemet blir meget komplett. Det var andre på messen som benyttet Reference One som høyttaler og det gikk ikke like bra som TAD gjør ting selv. Bare det å få høre dette systemet er verd turen i seg selv.
 

Vedlegg

25 Jul 2011
242
0
0
Hvert år dukker det opp noen demoer som setter mer spor enn andre. I år var en av disse opplevelsene av Joseph Audio høyttalere, koblet opp på elektronikk fra Bel Canto. Oppsettet spilte med stor innlevelse, hadde en meget fin kropp, det var godt trykk i hele registret. Satt å tenkte for meg selv, har man ikke råd til TAD er da dette et meget så godt alternativ, for mye av den lyden man finner i TAD var i dette oppsettet også. Den lille stativ høyttaleren på en liten integrert forsterker spilte imponerende stort og velbalansert. Gøy å få slike opplevelser.

 

Vedlegg

25 Jul 2011
242
0
0
Avantgarde Acoustic

Avantgarde Acoustic hadde en liten men stor nyhet med seg til messen i år, Zero 1. Dette er en helt aktiv høyttaler med digitale innganger. Den er bygget opp med 12” bass, 5” mellomtone og 1” diskant, mellomtone og diskant i en hornløsning, mens bassen er i et reflekskammer. Av forsterkere er det satt i 400watt på bassen og to 50watts forsterkermoduler for mellomtone og diskant. Dette er en stor satsning fra Avantgarde og Zero 1 var hovedfokus for demo. For å vise den enorme kapasiteten denne høyttaleren har hadde de rigget opp sitt største system, Trio med 6 bass horn til, for å sammenligne med. Zero1 har en ekstrem dynamikk og var meget så oppløst og detaljert. Når de byttet over til Trio systemet ble bare lydbilde litt større og bassen gikk noe dypere, inntrykket man satt igjen med var at Zero 1 spilte virkelig engasjerende og morsomt. Igjen ser man et produkt der man bare trenger en enkel streaming løsning så har man seg et High End anlegg i stuen. Det beste med Zero 1 er at den tar langt mindre plass og har et design som er mye mer tradisjonelt enn de andre produktene fra Avantgarde, noe som nok gjør at Zero 1 enklere kommer inn i en del hjem.

 

Vedlegg

Supertramp

Medlem
24 Jun 2010
14.993
8
38
De "små" stativhøyttalerne fra Joseph Audio lignet da påfallende mye på noen MBL hadde i Horten for 3-4 år siden, 321 var det vel? Har JA kanskje kjøpt noen patenter av MBL?

image.jpg

Hvis JA låter like bra som 321 gjorde, så er det bare å si "bring them on..."