Ragwos stue - Jelco SA 750D og Denon DL 103 i hus


Psychonaut

Medlem
3 Nov 2008
2.302
0
0
avforum.no
God kveld, og takk for igår;=) Nett som det gjorde forgje gang eg var oppe hos deg, så lått det bra i går også... Var gøyt med mari boine og sub.. hehe....

Plata med Louis Armstrong eg tenkte på var; Plays W.C. Handy

albumcoverLouisArmstrongPlaysWCHandy.jpg
 

chrissy1989

Medlem
30 Mai 2010
796
0
0
Veldig fint utstyr du hadde der.
Kan egentlig bare misunne deg, og tviler ikke et sekund på at du får veldig fin lyd ut av det der ;)
 

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
Nytt treff må det bli når pakkene kommer i hus :)
Er faktisk et hifirelatert og svært unødvendig innkjøp, så det er bare å gjette vilt.
 

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
En fordel med turnusarbeid er at man plutselig har en fridag midt i uken. Den kan brukes til fornuftige og ufornuftige ting. Noe av det mest fornftige jeg har gjort til nå i dag er å drikke kaffe og høre på Ekko på P2, det mest fornuftiger er dette:
Stylusporn
wink.gif

Karl Seglems Ossicles i skjønn forening med Ortofon Cadenza Blue sin stift*.
266400d1403082849-technics-sl-1210-stylus-cadenza-blue.jpg


*SRA er dessverre ikke mulig å bedømme ut fra bildet da ingenting er vinkelrett i noen retninger.

Et lite bonusbilde av 2M Bronze. Tror jeg foretrekker lilla framfor alu
wink.gif

266405d1403085484-technics-sl-1210-266402d1403083567-ortofon-club-2m-bronze-cu.jpg


 
Sist redigert:

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
C. Alshus skrev:
Hei.

Stilig kino. Hvordan fungerer subwooferen?
Takk skal du ha! :)
Suben fungerer utmerket til både musikk og film. Å integrere den med resten av anlegget var overraskende enkelt. Eneste minuset jeg kan se med den er at den er vanvittig stor og tung.
 

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
Takk for hyggelig besøk i går samt skyss fram og tilbake til minimessa :-D
Louis Armstrong-plata er alt bestilt, så takk for tipset. Mari Boine med sub ble litt for mye for naboen, så i går kveld fikk jeg min første klage. Skulle egentlig bare mangle etter over ett og et halvt år med til tider høy lyd/mye bass i et utrolig dårlig lydisolert bygg. Hun sa at gulvet ristet i hele leiligheta, at det hadde gjort det mange ganger før, og at hun egentlig skulle sagt ifra for lenge siden. Jeg måtte bare spille overrasket og beklage. Nå vet hun at jeg vet, så nå har jeg ikke fullt så frie tøyler lengre :evil:
Får håpe hun har et skikkelig bråkete nachspiel igjen så jeg får mer slack. :twisted:
 

BGuarden

Medlem
25 Feb 2006
22.766
1
0
47
Ja jeg husker hva som sto langt oppe på ønskelista di da jeg var på besøk hos deg sist :D
 

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
En koffeinrik æra er over. Kaffemaskin og kvern er solgt til en hyggelig herremann sørpå. Nå blir det pulverkaffe og tenners gnissel i tiden fremover :p
 

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
Glade jul!

Jeg kan med stolthet si at jeg har overlevd den første, og forhåpentligvis siste, julekonserten i år. Ikke det at jeg ikke like julemusikk, men det kan bli litt mye av det gode. Så, over til saken; Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø inviterte til julehygge i Grieghallen. Noe tidlig synes jeg, det blir som å kjøpe julemarsipan oktober, helt feil, men det kan smake godt likevel. I kveld smakte det bare kleint og kunstig med en ettersmak av et gjennomkommersialisert produkt.
Hr Nordstogas egne julelåter fungerte fint, og steelgitar og banjo på Glade Jul var en morsom avveksling, men det hele var akkurat litt for strømlinjeformet og upersonlig. Det er kanskje noe vanskelig å lage en intim og koselig stemning i en så stor sal, men de kunne gjerne prøvd litt hardere. Dette gjaldt spesielt Sissel Kyrkjebøs noe tafatte forsøk på å få forsamlingen i julestemning med småprat.
Bandet de hadde med seg var ikke akkurat lite, så det kan på en måte forsvare billettprisen på nesten 500 kr. Fele/gitar, tangenter, gitar/steel, bass og trommer. Ja, og så holdt jeg på å glemme den siste delen av "backingbandet", Trondheimssolistene. 20 musikere pluss de to i front, det koster å være kar.
Det hele så pent ut med velregisserte lysskift, og lyden var helt grei, til tider god, selv om det var i overkant friskt i toppen. Kyrkjebøs vokal var dessverre tynn og spinkel gjennom hele konserten og det lå en irriterende singling på sibilantene, på mellom 8-10k, som ved et par anledninger gikk over til feedback når hun snakket. Nordstogas stemme låt derimot mer naturlig og var ikke belemret med singling. Vokalene hadde en tendens til å forsvinne når musikerne dro til, men ellers var balansen fin. Det jeg synes låt best var kontrabassen til Trondheimssolistene. Den var fyldig, ren og herlig dyp uten unoter som ulinearitet. Musikerne var som forventet helproffe og Trondheimssolistene fikk heldigvis spille ett nummer helt alene så de fikk vist at de kan mer enn å kompe julesanger.

For å komme til en konklusjon etter noen mer eller mindre surmagede linjer, må det være at neste gang Trondheimssolistene kommer til byen tar jeg gjerne turen, men jeg kan styre meg for komboen med Kyrkjebø og Nordstoga. Alle i sin normale setting hadde vært interessant å få med seg, men det som ble levert i kveld var rett og sett litt for kommers og uekte og var dessverre langt unna julens glade budskap. IMHO

Til slutt et bilde av nissen, kabelnissen ;)
nisse.jpg
 

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
Et åpenlyst og litt for enkelt hint for de som har fulgt litt med på brukten i det siste: Dingsene er lillebrødrene til noe jeg har hatt og storebrødrene til noe jeg har :)
Jeg har forhåpentligvis nyvinningene i hende før helga.
 

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
Da var Tacten solgt til en hyggelig herremann i Trøndelag. Det er den komponenten jeg har hatt lengst, men det var på tide å bytte da det ble litt bortkastet å ikke bruke den gode preampen i Tacten. Inn kom en svært pent brukt Arcam irDAC med lineær strømforsyning som jeg er godt fornøyd med. Bassen er stram med god punch, mellomtonen naturlig og nærværende, diskanten er luftig og oppløst. Virker som en svært god match til Cary, Krell og Extrema :)
 
Sist redigert:

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
C. Alshus skrev:
Studio er jo en legendarisk sub, og så er den praktisk talt tyverisikker. ;)
Var virkelig et slit å få den inn i leiligheta, så den vil nok by på problemer hvis noen vil stikke av med den ja. :)
Hadde vært moro å få høre en Studio III for å sammenligne med eneren. Den skal jo være hakket hvassere.
 

Scrooge

Medlem
13 Feb 2006
16.436
0
0
Får jo takke for et beskrivende og velformulert referat! Og ikke minst; et nusselig bilde av kabelnissen! :mrgreen:
Og kanskje en liten "lyd-advarsel" også?
Får jo håpe at de klarer å forbedre seg lydmessig etterhvert.
Sjøl har jeg ikke for vane å renne dørene ned i konsertsaler som formidler julemusikk, så jeg får vel ta til takke med noe "hermetikk" i stedet. Om dét blir aktuelt da?
Det går jo fort mot jul og julestemning, så det kan jo hende at det blir et nytt bidrag i min lille samling med julesanger.
 

BGuarden

Medlem
25 Feb 2006
22.766
1
0
47
Mteinum kjøpte visstnok en helt scratch passiv pre hos dem..
Mente det var den beste han hadde hatt i hus mtp mellomtone og diskant!
Har visstnok kun brukt aktive før.
..og den ligger på 2K (før 4) på tilbudslista deres.. uten fjernkontroll riktignok ;)
 

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
4 matchede JJ Electronic ECC802S/12au7 selges samt Ortofon 2M Bronze. Se signatur for annonser :)
 

C. Alshus

Medlem
10 Feb 2004
8.928
0
0
41
Stereophile har testet både SVS Ultra13 og Rel Studio 3, begge testene ligger ute på nett. Det står der at SVSen mangler det siste lille i ytelse, som Relen har. ;)