Råd søkes: 4k TV med HDR, 65-75" på budsjett rundt 25k


havremunken

Medlem
27 Jun 2017
12
0
0
Drammen
Hei,

Etter en tids overtalelse er kona blitt med på at det er tid for å ta spranget til 4k-generasjonen. Dvs. det kan skje nå, det kan skje i høst. Jeg ser etter den rette løsningen.

I dag ser vi på en 52" Sony Bravia KDL-52W4000 (husker ikke nøyaktig modell, er på ferie, farlig er det ikke). Fin TV vi har hatt i snart et tiår, men vil da ha litt større og litt bedre bilde.

Den nye TVen skal kobles til en Denon AVR-X2400H som nylig er kommet på plass i stua. Signalkilder i dag er en Apple TV 4, en Chromecast 2. generasjon, en Xbox One, Altibox PVR og en gammel Denon DVD-1910 for å spille sonefri DVDer av nostalgiske årsaker. Fortløpende vil jeg skaffe Chromecast Ultra (når TV er på plass), XBox Scorpio m.m. etterhvert som det blir tilgjengelig.

"Krav" til ny TV:

- Størrelse: 65"-75" - det skal være gode argumenter for å vike fra disse, kan sikkert leve med 55" om jeg får ekstremt god tv for pengene..
- Oppløsning: 4K UHD
- Farge: HDR-støtte
- Lyd: ACR. Bruke minst mulig penger på høyttalere i TVen som uansett aldri vil brukes.
- VESA veggfeste.
- Formfaktor - flat.

"Ønsker" til ny TV:

- 3D støtte hadde jo vært litt moro - eller er dette mer eller mindre dødt på hjemmemarkedet? Ganske få modeller som støtter dette.
- Høy oppdateringsfrekvens (gaming).
- Bra håndtering av bevegelser, f.eks. horisontal panning av bilde.

Denne her er umulig å komme utenom når man jakter på pris(guide|jakt):

https://www.netonnet.no/art/lyd-og-bilde/tv/63ogstorre/lg-75uh780v/230876.11454/

Den har 3D-støtte og virker jo som en fin TV, men sitter med et inntrykk av at det har vært utvikling det siste året som kan være mer verdt enn 3D-støtten?

Primære bruksområder vil være film (både til barn og voksne), tv (sport, netflix binge watching, ...) og gaming.

Kona er en faktor her, men klarer man å få til 75" for det som i praksis er samme pris som vi betalte for 52"en for ti år siden klarer jeg meg uten å miste lemmer.

Alle råd mottas med stor takk!
 

Ichad83

Medlem
19 Mai 2017
219
0
0
Jeg er i akkurat samme bås som deg, og skulle gjerne hatt et par tips selv... Er så mange flinke her inne så det er litt rart at ingen har kommet med kommentarer Har du forresten kjøpt TV nå eller avventer du svar her?


Sent from my iPhone using New Forum mobile app