Prosjekt DIY infrasub - Trinn 1 - Tanker og idéer


Leo_

Medlem
8 Jul 2006
279
0
0
Trondheim
Først som sist, dette er ikke ment å være første post i en byggetråd, men på sikt har jeg lyst til å bygge litt i selv til kjellerstua. Jeg har ikke bygd fryktelig mye før, men det lille jeg har bygd har blitt omentrent som beregnet. Jeg har en ganske god formening om hva jeg ønsker å oppnå, men veien dit er enda noe diffus. Det jeg har i tankene nå er å bygge en sub som går dypt, kanskje sikte på -3dB på rundt 10Hz. Rommet under trappa ned til kjellerstua er avgrenset fra kjellerstua med lettvegger, og der tror jeg det kan være mulig å plassere en sub som tar mye plass. Stor sub, men ikke synlig i rommet den skal spille for, det er tankespinnet mitt nå.

Jeg har lekt litt i BassBox 6 Pro, justert litt på kassevolum og port og brukt tallene for en Dayton Audio UM18-22 18" Ultimax DVC som utgangspunkt. Jeg har prøvd å lese meg opp litt på T-line også, men selv om jeg har ganske mye plass tilgjengelig tror jeg ikke det er realistisk å få til en 18" 10Hz T-line til hjemmebruk, under ei trapp. Foreløpig ser det ut til at en bassreflekskasse på rundt 500l er det mest realistiske. Kanskje en Dayton SPA1200DSP 1200W plateforsterker.

Så, er det noen som har noen tanker rundt dette? Er det noe jeg ikke har tenkt på med valg av type kasse? Er elementet skivebom? Setter pris på litt tanker rundt saken.