Panasonics første Oled: En godt beskyttet hemmelighet


nordic45

Medlem
28 Jan 2005
8.867
0
36
Dinside Noen dager på jobben er mer spennende enn andre, så når det plutselig står en budbil på døra med en trekasse på størrelse med en liten hybel - ja da vet vi at noe spesielt er i gjære.

Del med vennene dine
[h=2]Panasonics første Oled: En godt beskyttet hemmelighet[/h] Når vi vet at Oled-TVene er under 1 centimeter tynne på det slankeste, er det jo et lite paradoks at TV-en kommer i en så stor størrelse.

Men forklaringen er enkel: Det finnes nemlig bare ett eneste eksemplar i hele Norden, og da gjelder det å unngå transportskader for en hver pris.

Så hva er det som er så spesielt med Panasonics første Oled-TV?

[h=2]Minifakta Panasonic TX-65CZ950 Oled[/h]
  • For det første er det snakk om en Oled-TV på 65-tommer med 4K-oppløsning, noe som ikke er dagligdags i seg selv.
  • Dette blir også den første TV-modellen som utfordrer LGs hegemoni på Oled-fronten, og nå som monopolet er brutt er TV-krigen igang også her.
LES KLASSIKEREN: Blir det Samsung eller LG som vinner TV-krigen?

TV-nerdene verden over har også merket seg at Panasonic satser tungt på denne modellen.

TV-en leveres, nær sagt som vanlig på toppmodeller i dag, med to fjernkontroller: En klassisk fjernkontroll og en med touchpanel. Og også her er materialkvaliteten god, de er begge i metall, og styreflaten på touch-modellen er likegodt i skinn.

Men det stopper ikke der, for som du ser i videoen over, har Panasonic også utstyrt TV-en med et avtagbart bakdeksel i Alcantara. Og ja: Dette er selvsagt helt meningsløst for alle som skal TV-en inntil veggen, men har du en studioleilighet med TV-en midt i rommet kan du her velge et bakdeksel i den fargen og finishen som matcher resten av interiøret ditt.

Godt å se at noen tar i-landsproblemene på alvor her altså;)

Alt dette har imidlertid sin pris, og at dette blir dyrt er det ingen tvil om.

Så langt er riktignok ikke den norske prisen helt klar, men ryktene går på 10.000 Euro. Det er nesten 92.000 kroner med dagens kronekurs...


Se alle 8 bildene

Del med vennene dine
[h=2]Men hvor bra er den egentlig?[/h] Førsteinntrykket er enkelt: Dette ser kanonbra ut, men vi må selvsagt se nærmere på den før vi feller en endelig dom. Her er det bare å følge med altså.

http://www.dinside.no/934952/norgespremiere-paa-panasonics-forste-oled-tv
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
42.467
21
38
51
Jessheim
Er selvsagt LG paneler. Samme som i LG 65EG960V.
For alle som gikk en runde på IFA i år, så kunne man se at det var mange produsenter som hadde utviklet OLED-TV med paneler fra LG. Panasonic er med andre ord ikke noe "første TV-modellen som utfordrer LGs hegemoni på Oled-fronten", men snarere enda en produsent som kjøper paneler fra LG.
 

nordic45

Medlem
28 Jan 2005
8.867
0
36
Sånn har det vel vært på TV-fronten i moderne tid. De fleste produsenter bruker ikke kun egne paneler, men også paneler fra konkurrerende tv-produsenter. Derimot kan jo de forskjellige produsentene "tune" de til å bli bedre/forskjellig fra resultatet man ser hos andre med samme panel.
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
42.467
21
38
51
Jessheim
Derimot kan jo de forskjellige produsentene "tune" de til å bli bedre/forskjellig fra resultatet man ser hos andre med samme panel.

Og der er jo Panasonic i særklasse gode. Veldig gode på bildeprosessering, best på fabrikk kalibrering, og best på kalibreringssystem :)
 

Andreas21

Medlem
24 Okt 2006
11.691
2
38
Drammen
Og der er jo Panasonic i særklasse gode. Veldig gode på bildeprosessering, best på fabrikk kalibrering, og best på kalibreringssystem :)
Tror min neste TV blir en OLED fra Panasonic når min 65" VT30 blir moden for utskifting, men det blir nok en god stund til da jeg kun bruker TVén til casual TV titting og ikke film og TV serier...