Oppussing av stue, gipsplater på vegg? Type kabler?


adaptec

Medlem
27 Mar 2008
24
0
0
Jeg holder på å totalrenovere en kjellerleilighet, har dessverre ikke plass til et dedikert kinorom, men vil lage stua så bra som mulig. Det er både gulv og vegger i betong, har lekta ut med 3" lekter og dette vil bli isolert med glava. Ser at mange (alle?) bruker gipsplater når de bygger kinorom. Utenpå lektene skal jeg ha ferdigmalte panelplater, men er det lurt å legge på et lag med gipsplater før jeg legger på panelplatene? Hva vil dette i så fall være godt for?

Holder også på med å legge både strøm, nettverkskabler og høyttalerkabler inni veggen. Høyttalerne er B&W CM8 i front og B&W CM1 bak. Holder denne kabelen til bakhøyttalerne og denne til fronthøyttalerne og senter (B&W Centre2) eller bør jeg ha enda bedre kabler?
 

kjell-erik

Medlem
10 Jan 2011
169
0
0
hei

du vill få bedre lyd isolering.. betong i seg selv lyd isolerer godt men med lekter å ett lag med gips å panel utenpå blir en go del bedre.. var i fjor på ett bygg der de kun hadde brukt lekter å panel under betongen å det var 6desibel over kravet i leiligheten over,men med gips plater i tillegg forsvant dette problemet..

ka det vill si for akustikken i rommet det vet eg ikke
 

adaptec

Medlem
27 Mar 2008
24
0
0
Det var mest akustikken jeg tenkte på. Jeg bor "på landet" så lydisolering i forhold til det skjer ute er ingen problem for meg. Tenker mer på akustikk og minimalt med ekko som jeg leser noen har litt problemer med.