Offisiell tråd for Action! Model One


3 Apr 2003
200
0
0
Anders har vært ute og reist med svært lite internet-tilgang! Men nå er jeg tilbake :) (Stakkars Anders måtte til Athen og Madrid i en uke ) :D

For å legge ballen død en gang for alle: Lampens levetid er avhengig av posisjonen ift horisontalen. MEN; den kan selvsagt spinne rundt sin egen akse! Lampen i Action! modellene er plassert på tvers, og skyter fra høyre mot venstre inne i projektoren sett ovenfra/bakfra. Dersom projekoren roteres rundt aksen gjennom lampen vil den ikke påvirkes av det i det hele tatt. Levetiden reduseres ikke, og den er fremdeles 2-3000t avhengig av innstillingen av "black level adjust", som justerer lampeeffekt og sortnivå.

Dersom projektoren, og dermed lampen, roteres den andre veien, f.eks for å lage portrettformat på veggen, vil derimot lampens levetid reduseres drastisk. Dette er iht spesifikasjonene fra produsenten av lampen (Philips), og helt vanlig for alle projektorer som bruker denne type lamper, f.eks fra Philips, Osram, Matsushita, Phoenix, etc.

Altså; det er ikke noen som helst fare forbundet med å snurre Action! rundt aksen som går på tvers, det påvirker ikke ytelse eller levetid. Andre veien; fy-fy!


Mvh,
AndersL
 

Burre

Medlem
20 Apr 2003
8.532
0
0
40
avforum.no
aha. så da kan den peke rett oppover, rett nedover, + alt imellom, så lenge lampen "ligger" på siden.

men, er litt nysgjerrig på hva det er som påvirker pæren negativt, om den er ute av vinkel :?:

varmen som utvikles, blåses jo ut av viftene, og de følger jo pærens posisjon om den vinkles, så luftsirkulasjonen vil jo være tilnærmet den samme uansett.

har du noen forklaring på dette, Anders?
 
3 Apr 2003
200
0
0
Ja, kanskje det?

Inne i lampen ligger det to elektroder i en gassblanding, ca 1 mm fra hverandre. Dette er et lukket system, og f.eks er den gassblandingen og kombinasjonen som Philips UHP bruker patentert. Når det går strøm gjennom elektrodene varmes gassen opp, og eksiterer lys i alle" bølgelengder", som igjen etterhvert blir bildet på veggen. Området rundt burner holder ca 800C. Siden det er et lukket system, kjøler vi bare området rundt, slik at denne temperaturen holdes stabil. Det gjør at elektrodene har optimale arbeidsforhold - men bare dersom systemet ligger vannrett. Dersom det tippes over på siden vil systemet inni komme i ubalanse, bla. fordi varmen stiger, og gassen ikke flyter slik det er designet. Dette fører til at elektrodene brenner opp, og dermed kommer lenger fra hverandre. Da faller lysutbyttet og effektiviteten dramatisk, og lampelevetiden med den.

mvh,
AndersL
 

Rinn

Medlem
22 Jun 2003
1.926
0
36
www.actionshack.tk
F..n... kunne jo hatt større bilde jeg da jo... *hehe*

Ja, ja... tror ikke jeg ville hatt noe større uansett, men med tanke på støy hadde det kanskje blitt bedre å ha den nede bak sofaen?

Godt å få klarhet i dette da...

Takk til Anders der. Var jo nesten så vi begynte å sloss her jo.

:lol: :lol:
 
3 Apr 2003
200
0
0
Dere får gi meg skylda da vettu. Var jo mine uttalelser dere skulle slåss om ;-)

mvh,
AndersL
 

Zamot

Medlem
27 Mar 2003
2.508
0
0
Hva er prisen på "optional airduct"?
Dersom projektoren monteres opp ned, dvs at med denne så ledes luften mot taket. Vil det bli mindre støy?
(Blir allikevel rundt 60 cm til taket)
 

elcomp

Medlem
2 Nov 2003
350
0
16
Hvordan er forskjellen mellom model one og model zero five?

Er det noen som har sammenlignet disse modellene og kan gi en generell beskrivelse av inntrykket?

På meg virker det som de fleste velger å svelge mellomlegget og gå for model one, eller er det kanskje slik at de som velger den mindre modellen tross alt er så fornøyd at de velger å bruke tiden til å se film istedenfor å poste inntrykkene på forumet? :D

Jeg er på utkikk etter projektor selv og disse modellene virker meget interessante. Er ganske kresen på kvalitet, men er jo ikke gjort av penger så jeg ønsker ikke å betale mer enn nødvendig. :shock: Likevel har jeg ikke noe problem å forsvare mellomlegget dersom jeg føler jeg får valuta for pengene.


/Audun\
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.316
171
63
42
www.avforum.no
Du får 1280x720 på Action Model One, mens Zero Five har 1024x576 (Wide XGA). I tillegg er Model One oppgitt til 3000:1, mens Zero Five er oppgitt til 2300:1 kontrast. Model One benytter også en nyere HD2+ chip... Jeg ville nok gått for Model One, 50.000 er faktisk en meget god pris på denne saken!

Når det gjelder inntrykket, var sortnivå etter min mening litt lavere enn 2300:1 og 3000:1 skulle tilsi, da sammenlignet med f.eks. NEC HT-1000 som er oppgitt til 3000:1 med Iris funksjonen aktivert. Imidlertid var sortnivå på begge meget bra, og noe bedre på Model One.

Den viktigste forskjellen, som gjorde seg gjeldende selv på et relativt lite lerret, var oppløsningen. 1280x720 gir et langt glattere og smoothere, mer filmaktig fremtoning. Dette er kanskje det viktigste!
 

elcomp

Medlem
2 Nov 2003
350
0
16
lygren skrev:
I tillegg er Model One oppgitt til 3000:1, mens Zero Five er oppgitt til 2300:1 kontrast. Model One benytter også en nyere HD2+ chip...
Er det den nye HD2+ chip'en som gjør at kontrasten er 3000:1 på Model One? Ser på hjemmesiden at denne er oppgitt med 2300:1 kontrast og HD2 chip. Det er vel bare opplysningene på hjemmesiden som ikke er blitt oppdatert...

robertaas skrev:
Den største forskjellen er vel at one har en bredere lyskjegle slik at den kan lage et større bilde fra kort avstand.
Dette kan jo også være en fordel.


Da setter jeg likegodt Model One på toppen av ønskelisten så får vi se om det ikke blir lagt inn en bestilling på denne på nyåret. :D


/Audun\
 

Hanspf

Medlem
11 Sep 2003
4.760
0
0
44
Action One til tv

Nå nærmer det seg, fredag henter jeg min model One!! Som en liten unge o.s.v
Tenkte jeg bl.a skulle innvie den med Spania -Norge, men der hadde jeg noen spm. Med tanke på de tilkoblings mulighetene det er på One, hva egner seg best for det, går det an å kjøre fra kompositt via scart til tvn f.eks, eller er det svideo som gjelder/går?
 

Zamot

Medlem
27 Mar 2003
2.508
0
0
Re: Action One til tv

Hanspf skrev:
Med tanke på de tilkoblings mulighetene det er på One, hva egner seg best for det, går det an å kjøre fra kompositt via scart til tvn f.eks, eller er det svideo som gjelder/går?
Hold deg unna kompositt! (som er det dårligste signalet) Litt forskjellig, men noen videospillere(som er vanlig å bruke som tuner til projektor) kan ikke sende ut ekte s-video via scarten. Prøv begge scartkontaktene.
 

Rinn

Medlem
22 Jun 2003
1.926
0
36
www.actionshack.tk
Hvis du har et bra TV-signal er det faktisk ikke krise å bruke kompositt. Det kan selvfølgelig ikke sammenlignes med hverken komponent, VGA eller DVI, men det fungerer helt greit.

S-video er ikke så sinnsykt bra det heller i forhold til de andre. Spørs hvor mye TV du har tenkt å bruke projen til. Selv har jeg aldri brukt noe annet enn kompositt til TV, men så ser jeg utrolig sjelden på tv da...

Gratulerer med ny proj forresten!

:D
 

Hanspf

Medlem
11 Sep 2003
4.760
0
0
44
Kjører signalene evt fra tuneren. Men dinnes det noe scart kontakt med utgang til komponent utgang forresten (kanskje litt utenfor tema Action dette men..beklager).
4 dager igjen nå :D
 

Burre

Medlem
20 Apr 2003
8.532
0
0
40
avforum.no
Hanspf skrev:
Kjører signalene evt fra tuneren. Men dinnes det noe scart kontakt med utgang til komponent utgang forresten (kanskje litt utenfor tema Action dette men..beklager).
4 dager igjen nå :D
det finner du svar på i Kabel-kategorien. :wink:
 

millstream

Medlem
12 Jul 2003
2
0
0
Kan ni lyckliga norrmän fortfarande köpa Action!1 för 50 000 NOK?
Jag har sett den på Cinema Concepts projektormässa under helgen och den är precis så bra som ni har beskrivit den.

/Anders
 

robertaas

Medlem
30 Des 2002
8.620
0
36
www.lundemo.com
Hører at projectiondesign selger godt og har ventelister nå, men hvordan går det med kvalitetskontrollen?

Har dukket opp en på forumet som sier han har en Action! med død pixel som de ikke vil hjelpe ham med....


Robert