Nyttig tråd på avsforum.com


pamundse

Medlem
19 Des 2002
679
0
16
www.paal.org
For de som er interessert i de "rimeligere" projektorene der ute så er denne tråden nyttig og viser forskjellige folks synspunkt på projektorer. De hadde visst en "shootout" der folk fra forumet kom med projektorene sine. Ser forøvrig ut som om X1 får litt bank for regnbuene sine, er spent på å se hvor følsom jeg er. Skal se ivertfall en "smertefri" halvtime før jeg gjør noe innkjøp.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?s=&threadid=209000&perpage=20&pagenumber=1

God helg! :)
 

sanama

Medlem
2 Jan 2003
184
0
0
Slik jeg har forstått det så var denne shootout'en ikke helt fair.. Fyren som hadde tatt med seg X1'en hadde fått prosjektoren 1 dag i forveien og hadde derfor heller ikke justert prosjektoren. X1 prosjektoren er en multiuse prosjektor og har derfor to modus, en for film og en for presentasjon. Gjett hva prosjektoren på shootout'en var satt til... En annen ting er at de andre prosjektoren var enten stilt optimalt av eierene eller så ble det brukt htpc. En tredje ting er at størrelsen på bilde var litt for stort for prosjektoren å greie (tror bildet var 116"). Det ble også brukt et lerret med 2,8 gain. Tror 1,0 gain er nok. Men det beste var at samtlige som så regnbuene hadde visst gjort alt tenkelig for å se regnbuene. Og hvis de fortsatt ikke så dem, så var det andre til stede og forklarte dem hvordan de skulle se dem.

Jeg vil ihvertfall ikke avskrive denne prosjektoren utifra denne shootout'en.

Dermed er jeg enig med pamundse! Se prosjektoren selv og døm utifra det!

Jeg har ikke noe tro på LCD da dette ikke gir meg "filmfølelsen". Jeg synes også 3d effekten ikke er den samme og LC gir litt for sterke og unaturlige farger. Så derfor er X1 mitt siste håp på at DLP kan fåes i budsjett utgave. Hvis ikke X1 er bra, blir det NEC HT1000! Og NEC'en burde være bra, eller?
 

pamundse

Medlem
19 Des 2002
679
0
16
www.paal.org
Så NEC HT1000 forrige lørdag og den var knallbra. Sortnivå og farger bedre enn på kino :) Dog er den uoppnåelig dyr for meg desverre. X1 er dog innen rekkevidden med et par mnd. sparing samt at den høres veldig lovende ut av de som har satt den opp riktig. Det eneste jeg her bekymret for er regnbuer og hodepine. Så faktisk dette på HT1000, men da kun på teksten (knall hvit på en mørk film).

Ser altså frem til å få en demo på X1. Imellomtiden får jeg klare meg med min gamle SVGA LCD proj.