Nye bakhøyttalere og center


Breiker

Medlem
17 Apr 2005
315
0
0
www.lekermeg.tk
Heisann folkens.

Jeg savner surround såpass mye at jeg må gå til innkjøp av ny center og bakhøyttalere. Etter å ha flyttet til ny leilighet i 2009 syntes jeg at den gamle centeren og bakhøytalerne var så stygge at de kunne få være i kjellerboden.

Men nå er jeg altså lei av å kun sitte med stereo.

Oppsettet pr dags dato er:
Marantz SR7500
B&W CM7

Planlagt oppsett:

Center: B&W CMC
Bak: Hvite bose lifestyle eller annet lignende små høyttalere.

Jeg har ikke akkurat den optimale stua eller leiligheten til å kjøre på med store høyttalere. (må huske WAF da dama ikke blir så happy)

Noen som har noen innvendinger når det kommer til dette?

"Alt" tas i mot med takk
 

AV-Fallet

Medlem
19 Aug 2010
6.827
0
0
Lurt med senter og bak i samme serie som front. Enten det eller noe med lik klangbalanse/lydsignatur/lydbilde slik at de matcher. Det er ille når det er lydeffekter som beveger seg "rundt om kring" og de blir låtende helt forskjellig fra ht til ht.
 

ganilsen

Medlem
20 Sep 2007
8.548
0
0
Enig i at centeren bør ha samme klang som fronter. En annen tanke er å droppe center, og heller gå for fantom center. Det betyr at fronter spiller center kanalen også. Så slipper du en høyttaler om kona ikke liker det, og sparer noen 1000. :)

Men bakhøyttalerne er hipp som happ. Receiver-korreksjon justerer også inn det meste.

Vil bare si at det finne mange flate, fine og hvite høyttalere du kan bruke bak. Bose syntes jeg selv ser rart ut. Hvor mye kan du bruke på bakhøyttalere?

Og hva med sub?


Geir Arne
 

Breiker

Medlem
17 Apr 2005
315
0
0
www.lekermeg.tk
sub er jo alltid fint. er bare at bygget her er bygd med tanke på mest mulig ressonans og det tok bare 2 uker fra jeg flyttet inn til naboen var på døra for å klage på cm7ene.

Jeg har egentlig ikke noe budsjett. Man får det man betaler for og jeg vil ikke ha noe dritt.

Har en 50kvm leilighet så bakhøytalerne burde ikke være for store. Det som er problemet med bakhøyttalere i samme serie som cm7 og cmc. De CM1 er veldig store, tunge og spiller ufattelig bra. Men de vil da dominere en del og da sier dama nei.

Hvilke flate høyttalere har man a? anbefalinger?

Fantom center? Hva trenger jeg for det? Hvordan realiserer man noe slikt?
 

ganilsen

Medlem
20 Sep 2007
8.548
0
0
Du har det du trenger, og gjør det nok slik i dag. Prøv å lån deg en center og se om det gir noe du savner.

System Audio Talent eller Ikon On-wall fåes begge i hvit og kan henges rett på veggen. Rundt 5k for paret. Og mer enn kraftig nok om du ikke skal spille høyt.


Geir Arne
 

AV-Fallet

Medlem
19 Aug 2010
6.827
0
0
Phantom center: instilninger på receiver - ingen centerhøyttaler

Da blir signalet der delt på frontene. Funker bra, eneste minuset er at du blir litt mer avhengig av å sitte i "sweetspot", men etter min mening er det et svært lite handicap.