Nye Bæbrare hodetelefoner (Løst) valget er tatt.


HK_Xclio

Medlem
15 Nov 2008
7.161
0
36
Sørreisa
Men er det Audio Media som alltid har vert importør av Grado? Mtkp det han på Elkjøp sa til meg? Syntest prisene på Grado er litt horible, men slo til på det tilbudet jeg fikk hos Stereofil. Di svarte meg til slutt ^^
 

Brusveen

Medlem
13 Mai 2010
2.546
0
0
Voss
zeezar skrev:
Forespørsel til info@gradolabs.com:
Hi.
How am I - as I`m living in Norway - able to get a pair of Grado headphones? Which dealer nearby sells and sends to Norway, please?

De svarer:" ... please contact Norway - Audio Media - 55 25 62 14 - audiomed@online.no". Og OBS: nettadressen til Audio Media skrives med bindestrek.
Har vært\er i kontakt med audio media og fra mailen sa dem at oslo hifi center var ein anna selger av grados. spurte også kvifor grados var så høgt priset i norge i forhold til t.d. USA fekk da ein lengre epost fra leverandøren Audio media er eneimportør og distrubutør av grados.
Spurte rett ut hvorfor grados er så "overpriset" i norge og svaret var som følger:


"Grado er 'amerikanere'. - Som eksempel på pris i et annet land, må du velge et SAMMENLIGNBART land, f.eks. England (riktignok et mye mer folkerikt land enn Norge, noe som skulle tilsi en noe rimeligere pris der...). Det er SMÅ prisforskjeller på Grado i Norge og England: En SR60i er f.eks 10kr. billigere i England...

Det blir litt langdrygt å ta det i detalj hvordan man i mange tilfeller ender opp med store prisforskjeller fra land til land. Men jeg kan nevne noen "stikkord" med forskjell USA-Norge som en slags referanse:

1) 25% dyrere i Norge enn i USA p.g.a. moms/ingen moms.
2) Direkte leveranse fra fabrikk til detaljist (USA); i Norge er der ett ekstra ledd fordi Grado ikke ønsker arbeidet med eksport til mange ulike aktører i det norske markedet.
3) Fraktkostnader: Sjekk flyfraktpriser USA-Norge! - Også norsk innenlandsfrakt ved distribusjon er betydelig.
4) Norsk forbrukerlovgivning er så "god" at garantikostnadene er langt høyere enn i de fleste andre land.
5) Norsk kostnads- (inkl. skatt!) nivå (lønninger, husleie, osv.) ligger nær verdenstoppen, og har betydning for vare-prisene.

Det fine med Grado-prisene i Norge er at de er "riktige" fordi produktene hevder seg så godt i forhold til konkurrentene (særlig de tyske...). Det selges forbausende mye Grado her til lands, og valget faller ofte på en Grado når kunden får anledning til å sammenligne direkte og høre kvalitetene med "sine egne ører"! - Det er et godt tegn."