Ny hjemmekino


PanzerMarthe

Medlem
15 Des 2007
36
0
0
Hei!

Jeg skal igang med nytt husprosjekt og bygger eget kinorom. Høytaler-parken skal i den sammenheng oppgraderes. Solgte nylig mitt JMLab Focal 5.1 sett. Sitter med et par Electra 920.1 som ble brukt som fronter en stund, men disse synes kona er for store for stua, så de blir ikke med på flyttelasset (desverre).

Jeg har vurdert et Dali Mentor sett med Mentor 6 fronter, Mentor Vokal senter, Mentor LCR bak- og sidehøytalere og evt. to Mentor sub'er.
Sistnevnte er ikke 100% da SVS sine sub'er og vurderes seriøst.

Er det noen som har erfaring med Mentor serien, både til musikk og film?
Jeg har hørt på forskjellige ting, både Klipsch, B&W CM serien samt SVS.
Er blitt fryktelig glad i JMLab, spesielt mine 920.1, men det er fristende å prøve noe nytt.

Mvh
Håvard
 

ganilsen

Medlem
20 Sep 2007
8.548
0
0
Hva hører du på av musikk?

Og hvor mye skal det brukes til hhv film og musikk.

Har nettopp gått til innkjøp av et JBL LS sett, og dette virker veldig bra. Men Dali Mentor spiller på en annen måte. Så kommer det ann på hva du liker. Focal har jeg dessverre ikke hørt ennå, så vil ikke uttale meg om forskjeller.

Forøvrig; velkommen til forumet. :)


Geir Arne
 

TheCableGuy

Medlem
22 Jun 2008
941
0
0
En kjenning av meg kjører mentor rundt om i kinoen. Dette er en stuekino, så rommet er ikke optimalt. Leverer mye trykk, men nå for tiden lurer jeg på om mentor er så mye bedre en den nye ikon serien at de er verdt pengene. Ikon har jo arvet en god del fra storebror mentor, og leverer mye dynamikk med god forsterker.
 

PanzerMarthe

Medlem
15 Des 2007
36
0
0
Takker for svar :)

Det blir nok primært et filmrom samt gaming på PS3 og Xbox 360. Musikk prioriteres oppe i stua med komplett Doxa-pakke (DA-converter, forsterker og for-forsterker).

Det blir selvsagt også noe musikk der nede, og min smak omfatter metal, rock, jazz, soundtracks og electronica. Nevner spesielt band som Opeth, Porcupine Tree, Molvær osv Litt av hvert mao. Ser også for meg en del musikk-Blurays.

Noe av det som frister med Mentor er den store senteren og de gode veggmonterte side/bak-høytalerne.

Håvard.