Noen VIRKELIG bra konsert/lyd DVD'er?


ThomasBerge

Medlem
22 Jan 2003
34
0
0
Jeg er på jakt etter tips for noen konsert/lyd-DVD'er som virkelig er bra. Noen som f.eks. vet om noen av Depeche Mode DVD'ene er spesielt bra? Åpen for det meste.

Hygger meg med Madonnas Drowned World Tour (sone 2,3,4,5 - har ikke testet sone 1 versjonen), denne har både Dolby digital 5.1, Dolby 2.0 og DTS.

Lydmixen og -kvaliteten på denne er meget bra, hvis ikke man faller for å bruke Dolby 2.0 (hvorfor i all verden skulle man???). Den siste er klønete spilt inn kraftig overstyrt, og med grums særlig i mellomtone og diskant i alle kraftige partier.

Selv holder jeg en knapp på DTS-sporet, selv om det ikke er veldig stor forskjell til Dolby 5.1-sporet. Forresten hyggelig å ha valgmuligheten....

Dessverre er det ett stort minus med platen - bare så dere er advart - bildet er dårlig! Det bærer preg av å være filmet på laaang avstand med tildels meget kraftig zoom. Grøtete og flytende bilde med et visst etterslep i kamerabevegelsene. Dårlig gjort på en ellers bra plate!

...Kan ellers legge til at Robbie Williams Live at Royal Albert hall har utmerket teknisk kvalitet både på lyd og bilde. Litt mye suppe å se hele konserten og hans ekstreme ego i 1,5 time, dog... Men smak og behag!
 

phrode

Medlem
21 Des 2002
49
0
0
Nine Inch Nails: And all that could have been DTS er meget bra.
Både lyd og bilde er max 8)
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.972
30
48
51
Jessheim
Er du ute etter bra innspillinger kommer man jo ikke utenom Eagles med Hell Freezes Over.
Bra bilde, eksepsjonelt bra lyd.

Gorm
 

bwa

Medlem
2 Jan 2003
3.908
0
36
www.bwa.no
Jeg er også veldig fornøyd med Eagles, med publikum bak og musikere foran. Men av og til får du instrumenter i bakhøyttalerene og jeg synes ikke alltid at det blir helt rett ?

Hvis bak-høytalerne ga rom klang og publikum, mens franthøyttalerne kun ga musikerne blir det mere korrekt.

Har DVD-Audio spiller og har kjøpt noen DVD-Audio plater og er egentlig litt skuffet over 5.1 mixen i mange plater. Blir sittende mye midt i bandet og det er ikke slik jeg oppfatter ting.

Den beste platen jeg har hørt så lang er K.D.Lang, Invincible summer (eller noe slikt, har ikke platen foran meg her på jobben)

Her er kun 5.1 signal og det er bare rom-klang i bak-høyttalerne og lyden er fantask tredimensjonal ! Det er også brukt en bass-synth (tror, jeg. Er ikke fagmann på dette....) som gir en knallfin bass som ikke romler med bare trykker seg ut i rommet.

Min personlige mening er dette, så alle andre meninger er ikke dårligere :wink:


Bjørn-Willy
 

dirtyboy

Medlem
12 Des 2002
1.043
0
0
Roger Waters DVD'en er meget bra både på bilde og lyd.
Mye bra musikk er det også :)

En annen meget bra utgivelse er Neil Young, Silver & Gold
 

Arendal

Medlem
14 Feb 2003
10.513
0
0
Kan også nevne:
Sting: All this time bra lyd og bilde.
Elton John: One night only, bra lyd, middels bilde.
Gees: One night only bra lyd og bilde.

MVH
Frank
 

Burre

Medlem
20 Apr 2003
8.532
0
0
39
avforum.no
om du har DVD-audio-spiller eller ikke, så bør du skaffe deg Pink floyds DVD-audio!! gå til CDON.com og velg avansert søk. du får ikke så mye bilde, men lyden overgår det meste av vanlige musikk DVD-er.(gjelder egentlig alt på DVDA.) Pink floyd ønsket egentlig at cd-utgivelsen av denne skulle være i surround, men slik ble det ikke.

Metallica, cunning stunts er gøy å ha HVIS du liker Heavy, MASSE ekstra ting, du kan bytte kameravinkel på enkelte låter, + masse annet bra.

Metallica-black album-DVD-audio burde alle som har mer enn fire høyttalere eie....kjøpte min på Akersmic.no.

:twisted: :twisted: :twisted:
 

perzon57

Medlem
12 Des 2002
486
0
0
www.avforum.no
Hei
Anbefaler Queen Greatest Hits på DVD.Innspilt med DTS 96/24 som en av de første.Utrolig bra til å være så gammelt originalt.Bilde er så som så,men lyden! We Will Rock You!!
 

hamtor

Medlem
11 Mar 2003
1.688
0
0
" Music for Montserrat" er absolutt å anbefale, DTS sporet er referanse.
Bryan Adams "Live at Slane Castle" tre manns rockeband på sitt beste. :D
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.681
0
0
Har akkurat sett David Gilmour in Concert. Veldig bra lyd og bilde.
Har både dolby digital og 24bit pcm-stereo spor. Den er også 16:9 optimalisert.

Har bare hørt 24bit sporet. Det er ihvertfall bra.

Som de fleste her sikkert vet, så er David Gilmour frontfigur/vokalist i Pink Floyd. Han er veldig kresen når det gjelder lyd, så bakpå coveret står det at han har hatt ansvar for lyden. Alle dvd-utgivelsene fra Pink Floyd burde derfor låte bra.


Liker du Pink Floyd så liker du denne dvd'en
 

naist

Medlem
9 Feb 2003
403
0
0
God Lyd

Jeg ser de fleste platene er nevnt her, men en liten outsider, med - etter min mening -veldig god lyd er Eric Claptons "Unplugged".

Pink Floyds "The Wall" er jo selvfølgelig også veldig bra. Om en skal kalle den en film eller en utvidet konsert for være en annen diskusjon.

mvh
naist
 

Kristian46

Medlem
26 Mar 2003
46
0
0
Jeg vil også absolutt anbefale Eric Clapton`s "One More Car, One More Rider" - fantastisk bra bilde og ditto lyd...
 

Kjottolf

Medlem
30 Apr 2003
957
0
16
Roy Orbison & Friends: A Black and White Night(1987).
En flott konsert med mange klassiske låter. Med seg har han Bruce Springsteen, The TCB Band(James Burton etc), Tom Waits, Jackson Browne, Elvis Costello, Jennifer Warnes, KD lang, T Bone Burnette osv. Mye kvalitetsfolk. Lyden er Dolby Digital 5.1 & 2.0 og DTS. Greit å ha muligheten til å velge. Eksjepsjonelt god lyd. Konserten er også fra 1987 og filmer i sort/hvitt på en ganske stilig måte. Den er filmet i 35mm, men filmingen av publikum er stort sett gjort med 8mm.
Denne kan bestilles fra de fleste steder også kjøpes i butikker her i Norge. Er tilgjengelig flere soner... DTS også på sone 2.


-Kjetil-
 

rojohan

Medlem
17 Feb 2003
5.337
0
0
44


Billy Idol: VH1 Storytellers (5.1/DTS) anbefales pga. god lyd og bilde og så er alle godlåtene til Billy Idol med (Cradle Of Love / Don't Need A Gun / Flesh For Fantasy / White Wedding / Sweet Sixteen / To Be A Lover / Rebel Yell / Eyes Without A Face / Dancing With Myself + fleire)
 

Kristian46

Medlem
26 Mar 2003
46
0
0
Er det noen her som har sett Live In Berlin med Roger Waters - og i såfall, hvordan er kvaliteten på bilde og lyd?
 

PeGG

Medlem
12 Jun 2003
834
0
0
jeg har den, lyden er bra og bildet er så som så, men langt fra dårlig