Noen som dropper recliner for bedre lyd?


Stratosen

Medlem
6 Okt 2015
365
211
43
Bærum
En av tingene jeg synes er digg med hjemmekino er å lene seg bakover i en god recliner og nyte en god film. Samtidig er vel dette egentlig fy-fy i forhold til lyden: Å ha en nakkestøtte som gir refleksjoner for fronthøyttalerne og sperrer for surroundlyden.

Hvor mange av dere prioriterer komfort fremfor lyd, og hvor mange av dere dropper recliner med nakkestøtte til fordel for bedre lyd?

Hvilke tanker har dere om dette?
 

kane7

Medlem
11 Apr 2008
907
0
0
Ålesund
Det er vel et valg som alle andre. Vil du ha perfekt lyd på én singel pinnestol eller ha bra lyd i alle setene på en fireseters recliner...
Skal rommet og anlegget brukes til seriøs musikklytting stilles det helt andre krav enn til et Rom/anlegg som primært brukes til film. Min personlige mening er at her er komfort og brukervennlighet nesten like viktig som lyd og bilde og dermed er sitteplasser og automatisering også poster som må tas med i budsjettet, i tillegg til anlegg og akustiske tiltak.
 

thohaug

Medlem
11 Jan 2011
1.864
23
38
Til musikk, så er det lav rygg som gjelder i 99% av alle oppsett. Null kompromisser herfra. Sofa/stol bør også være i microfiber og kobles av gulvet for å minske vibrasjoner.
I filmsammenheng så er det komfort som gjelder, reclinerfunksjon er must. Nakkestøtte er også kjekt, men skinn er fortsatt en uting. Akustisk kan det dempes mye mer pga mer ambience i kanalene.

Akustikk er jo et massivt tema i seg selv. Men det bør gjøres mye om det skal bli virkelig topp.