Meridian - helt rått!


lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.288
156
63
42
www.avforum.no
Har, etter å ha forespurt meg litt om Meridian (Barco4ever skal selge sitt sett), blitt helt overbevist om at dette må være fremtiden! Har lenge tenkt på hvor mye vanlige høyttalerkabler må "forstyrre" den perfekte lyden, samtidig som det selvsagt er utrolig upraktisk. Meridian høyttalerne er aktive (med innebygget forsterker), og signalet sendes via optiske SPDIF kabler mellom høyttalerne (der en prosessor står i midten å styrer det hele). Alt foregår altså digitalt, og en slipper store, tykke høyttalerkabler, men heller små, nette, optiske. Det hadde passet meg fint. Det at fronthøyttalerne koster 170.000 passer selvsagt ikke like godt :D , men denne teknologien bør kunne "adapteres" i rimeligere systemer etterhvert. Ulempen med å samle tungelektronikken i høyttalerne er selvsagt vekt, og til en viss grad sikkert størrelse. Meridian har imidlertid svært kompakte høyttalere med høy effekt.

Innovasjon innen høyttalere er noe jeg har savnet litt... Bare synd av de eneste som faktisk har foretatt en skikkelig innovativ konstruksjon er såpass dyre - her bør andre følge etter!
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.681
0
0
Mener at Meridian har rimeligere system med samme løsning. Men det blir vel dyrt for det. :)

Er det samme teknikk som i de nye fra B&O? (UFO-høyttalerne)
Ikke helt Burre. De ufo høyttalerene er rundstrålende det er ikke Meridian-høyttalerene. Ufo høyttalerene har også innebygd romkorrigering. Er ikke sikker på om Meridian har romkorrigering enda.

Prinsippet er at høyttalerne har innebygd da-konverter og forsterkere. Du trenger bare en surround-prosessor med digital utgang for hver kanal.