Maling til lerret


ostviken

Medlem
6 Okt 2012
45
0
0
Jeg skal lage meg et lerret selv av xfiner eller en sponplate til min batcave (en stor plate gir ca 100").

Har funnet maling jeg skal bruke, Lady Pure, den er matt og bør fikse biffen. Det jeg lurte på er om noen andre har prøvd dette, og hvilken fargekombo de gikk for?
Ser for meg hvit blandet med noe grått?Takker for tips :)
 

ostviken

Medlem
6 Okt 2012
45
0
0
Da fant jeg svaret i lerret-kategorien. Lady S1500 (gråtonet) egner seg til rom som ikke har full lyskontroll. Noe som er veldig vanskelig å oppnå har jeg forstått.
 

eXa

Medlem
19 Jun 2004
7.272
0
36
36
Ikke gå for noe ferdigblanda greier, dem er ikke fargenøytrale. Jeg bruke en veggspon plate som lerret før jeg fikk ett skikkelig lerret. Husker ikke hvilken hvit base jeg brukte, men den var sånn passe fargenøytral, og så fikk jeg dem til å kun blande inn sort for å gjøre den grå.
Dem fleste gråfargene du ser er ikke helt gråe, men heller mot gult da dem blander inn oker o.l. fordi helt grått ser blåaktig ut (noe fenomen med hvordan vi oppfatter gråfargen eller noe slikt, husker ikke helt detaljene lenger)
Jeg hadde iaf en lerretsprøve jeg sammelignet med, det kan du jo prøve å få tak i.
Etter at du har malt plata, vær forsiktig med overflata. Den tåler absolutt ingenting. I den forstand at om du får en bitteliten skrape så blir det en lysende strek når bildet kommer på. tror jeg malte plata mi nærmer 20-30ganger totalt :razz:
 

ostviken

Medlem
6 Okt 2012
45
0
0
Ikke sant, et lite "kakk" og en må pusse og male og styre på. Har malt kontorpulten med gulvlakk og sliter litt med det samme, men jeg regner med at et lerret ikke vil få samme behandling :)

2.valget mitt er å bygge en ramme for duk. Problemet var at jeg ikke har sporet opp noe av interesse. Men skal absolutt vurdere denne, selv om den er litt defekt vil jeg tro det er mye bedre en en malt plate.

Tusen takk for gode tips!

Ha en fin dag :-D