lydabsorberende plakater


TEK

Medlem
12 Jul 2004
1.284
2
38
Heisann

Tenkte jeg skulle videreutvikle kino/kjellerstuen litt.
Pr. idag har jeg rockfon tempeplater i hele taket, så gjenklang som sådan er ikke noe problem.

Har allikevel lyst til å forbedre enda litt til, og tenkte å sette opp lydabsorbenter på hver av sideveggene et stykke foran front-høyttalerne.
Tenkte jeg skulle få tak i to stk. dempepaneler som ser ut som kinoplakater. Tenkte at jeg selv kunne velge plakat.

Er det noen som vet om hvem som leverer slike til en fornuftig pris?
Tar også imot forslag til hvor store dere tenker at de bør være.

-TEK
 

TEK

Medlem
12 Jul 2004
1.284
2
38
Takk, det var interessant.
Jeg ser vel to alternativer da. Bestille stoff fra spoonflower som nevnt i posten referert til, bygge en DIY ramme og fylle den med dempemateriell - for eks. rockfon plater. Tror denne platen kan være aktuell i så måte: http://rwiumbraco-rfn.inforce.dk/media/1412995/datablad_no_rockfon_eclipse_07.2012.pdf
Det vil koste ca. 25USD levert i Norge (under 200 kroners grensa så jeg slipper toll og moms). Også må jeg i tillegg bygge ramme (100NOK) og kjøpe plate (500NOK), totalt ca. 800NOK pr. plate, og motivet blir vel ca 105cm x 70cm.
Bruker jeg platen over blir det også en 40mm dempeplate. I henhold til databladet skal den dempe en god del ned mot 500hz, noe som burde være godt nok til å eliminere førsterefleksjon.

Et annet alternativ er å bestille fra illux.no.
Det vil komme på rundt 1200 + 350 for ramme + frakt(?), altså rundt 1700,- NOK. Da vil det være med en 25mm rockfon lydplate. De kan også levere større bilder om jeg skulle ønske det, men det blir selvsagt dyrere igjen.
Det vil si at dempingen vil være noe dårligere. I tillegg vil jeg gjette på at bildekvaliteten vil være noe bedre. Med innramningen vil jeg tro at bildet vil se mer profesjonelt ut enn det jeg kommer til å få til.

Prismessig må jeg vel si at jeg er litt usikker. Tror det kan være verdt litt ekstra å slippe arbeidet samt å få bedre bildekvalitet og en skikkelig innramming... vanskelig dette her gitt.