Lyd via HDMI fra ASUS hovedkort.


ICE_84

Medlem
7 Okt 2007
632
0
0
Hei

Har oppgradert min HTPC i håp om å få HD lyd ut via HDMI.
Problemet starter allerede med vanlig stereo.
Her får jeg 2.1 lyd ut om jeg stiller inn HTPC til å sende ut stereo lyd, men da får jeg ikke surround lyd om jeg skal se på film.
Om jeg stiller inn på 7.1 så får jeg surround lyd ut uten, men uten sub.
(Se bilde.)
Har sett litt i bios og lastet ned lyd drivere fra asus sine sider.
Jeg kjører "Media player classic home cinema" (CCCP) på filmer og "mediamonkey" på musikk.
Dette er programmer som jeg brukte før også med godt hell.
Innstillinger på Denon avr-3808 er de samme som før oppgraderingen.
HTPCn vet den er tilkoblet denon ser det ut til, men denon derimot registrer ikke noe endringer i lyden fra HTPCn... Når jeg stiller inn HTPCn til å sende ut 7.1 Surround lyd står det "multi ch direct 7.1" i displayet uansett om jeg spiller stereo med sub eller om jeg kjører 5.1, men da uten at suben får signal.

Hovedkortet er et ASUS - ASUS P8H77-V LX

På forrige HTPC kjørte jeg lyd ut via SPDIF, da var dette aldri et problem og Denon viste i displayet hvilket lydformat som ble kjørt... DTS, DD og stereo/direct.

Er det noen som har noe gode råd?
 

Vedlegg

  • Untitled.png
    Untitled.png
    273,2 KB · Sett: 33

skorob

Medlem
7 Sep 2003
22.682
0
36
Prøv en mediaplayer som kan kjøre bitstream ut istede. PowerDVD, Splash, VLC gjør iallefall dette om man velger det.
 

ICE_84

Medlem
7 Okt 2007
632
0
0
Prøver med PowerDVD også uten hell...
I lyd innstillinger i win7 ser jeg at pcn kjører lyd ut via "Realtek HDMI ouyput", men denon mottar ikke noe signal.
Om jeg stiller inn på DENON-AVAMP får jeg lyd ut, forsatt over HDMI, men jeg må gå inn manuelt å velge om jeg skal ha 5.1/7.1 lyd (da får jeg ikke sub) eller om jeg vil ha stereo lyd (da får jeg sub).
 

Vedlegg

  • Untitled_1.jpg
    Untitled_1.jpg
    65,8 KB · Sett: 37

ICE_84

Medlem
7 Okt 2007
632
0
0
Får ikke lyd fra youtube heller, til tross for at jeg spiller av musikk i mediamonkey eller MPCHC samtidig...
 

ICE_84

Medlem
7 Okt 2007
632
0
0
Noen som bruker Realtek HD audio manager som har greie på hvilke innstillinger jeg skal bruke?
Da jeg huker av for HDMI output kommer det ikke lyd.
Se bildet.
 

Vedlegg

  • Realtek_HD_am.jpg
    Realtek_HD_am.jpg
    139,2 KB · Sett: 38