LG OLED C9 - Dolby Vision


Emselund

Medlem
15 Jan 2020
3
0
1
Hei

Jeg har nettopp oppgradert TV-stuen og kjøpt meg en ny LG OLED65C9 som erstatning for min gamle plasma-TV LG 60PZ550. TV`n brukes til film/serier, fotball og gaming. Jeg ser kun TV via en siste generasjon Apple-TV (HDMI 1) og jeg spiller på Xbox one (støtter ikke 4K) som er koblet via min Onkyo forsterker (HDMI 2).

Jeg har ikke så veldig mye kunnskaper om lyd og bilde, men har nok interesse til at jeg ønsker å få best mulig bilde. Jeg var meget godt fornøyd med bildeinnstillingene på min gamle TV etter å ha benyttet prinsippene som du ofte finner på nett, eksempelvis: https://www.avforums.com/PicturePerfect/

Jeg har funnet flere anbefalinger for for bildeinnstillinger av min nye TV, eksempelvis:

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c9-oled/settings
http://best-tv-settings.com/tv-settings-lg-oled-c9/
https://www.cnet.com/forums/discussions/lg-oled65c9p-2019-oled-tv-picture-settings-and-hdr-notes/

Så over til mitt problem. Jeg har aktivert Dolby Vision HDR siden både TV og Apple TV støtter dette. I tråd med anbefalningene så har valgt bildemodus «Cinema» og ikke gjort noen endringer. Når jeg da ser innhold i 4K, eksempelvis Blade Runner 2049 på Netflix, så er bildet helt fantastisk!

Problemet er at det meste innholdet er i vanlig HD, og bildeinnstillingene for Dolby Vision er helt feil for slik innhold. Siden Dolby Vision er aktivert, får jeg ikke opp de vanlige «preset picture modes» som anbefales for vanlig SDR-innhold, eksempelvis «isf Expert (Dark Room)».

På et utenlandsk forum fant jeg følgende anbefaling; https://www.reddit.com/r/appletv/comments/d9rxu1
Men med disse innstillingene forsvinner muligheten for å aktivere Dolby Vision, og da må de vanlige bildemodusene for SDR benyttes uansett om jeg ser en film i 4K. Apple-support har følgende oppskrift https://support.apple.com/no-no/HT208288 men jeg får det ikke det til å fungere.

Mitt ønske er selvfølgelig at når jeg ser en vanlig film i HD så velges mine brukerinnstillinger på «isf Expert (Dark Room)» og når jeg velger en film i 4K så endres dette automatisk til mine brukerinnstillinger «Cinema» (Dolby Vision).

Noen som har noen tips til en fortvilt sjel?
 

Emselund

Medlem
15 Jan 2020
3
0
1
Hei du kan se denne videoen om det hjeper deg med innstilingene
Takk for innspillet. Jeg bruker disse innstillingene nå, men det har ikke helt løst problemet. Når jeg avspiller 4K-innhold så konverteres bildemodus over til vanlig HDR-bildemodus og ikke Dolby Vision. Så jeg får ikke benyttet denne HDR-standarden. Jeg kan forsåvidt manuelt aktivere Dolby hver gang jeg skal se 4K, men det er litt tungvint.
 

HilRam

Medlem
9 Jul 2006
777
0
16
OSLO
Sjekk om du må gjøre noen menyvalg i TV'en din for at dette skal funke. På min Sony XF 9005 måtte jeg aktivere "Extended Range" el. lignende på HDMI-input meny. I tillegg - for meg - så funker dette bare på to av mine fire HDMI-porter. Så mitt tips: Les litt i brukermanualen din på dette.
 

Emselund

Medlem
15 Jan 2020
3
0
1
Den ble tatt bort fra Netflix kort tid etter jeg skrev innlegget, etter å ha vært der i en lengre periode (premierte på Netflix Norge den 22. juli 2019). Og den var tilgjengelig i 4K (Dolby Vision) for de som hadde abonnementet som gir deg tilgang på 4K-innhold.

Mitt andre problem har forøvrig løst seg.