LG 55EG920V OLED tilkoblet PC. Skjermstørrelse blir feil?


John P.

Medlem
29 Des 2004
5.257
0
0
Kanskje ikke så mange som har en slik TV ennå, men det er vel noen som har andre typer 4K skjermer her ihvertfall.

Jeg har fått TVen i kveld, og har koblet den til bl.a. PCen min, en 'stue PC' av typen ASUS VivoPC VC60.

Jeg var forsåvidt forberedt på at jeg kanskje ikke ville klare å få den til å samarbeide og sende ut i 4K (men hadde et lite håp om at det ville fungere...), men jeg tenkte nå at jeg i det minste ville få samme 1920x1080 som jeg hadde på den forrige TVen - en 2008 modell Samsung 52" LED LCD.

Og ifølge grafikkegenskapene i Windows, så skal jeg nå ha 1920x1080p i 60Hz. Men kan dessverre ikke gå høyere (ikke noe høyere valg).

Og det er forsåvidt greit - det som ikke er greit, er at alt på skjermen er så mye større enn det var på Samsungen. Altså - selv om jeg får beskjed om at det er samme oppløsning, og at TVen er innstilt på 'bare scan' (som er den eneste innstillingen der bildet flukter riktig med kantene på TVen), så får jeg altså plass til mye mindre på skjermen. Det ser ut som jeg har en mye lavere oppløsning enn 1920x1080.

Som en illustrasjon på dette, så er det nå 9 bokmerker i Chrome som tidligere lå på bokmerkelinja på den forrige TVen, men som nå ikke får plass og dermed er 'dyttet' bort så jeg må klikke på ekspanderingspila for å se dem.

Noen som har noen idé om hvorfor i all verden dette skjer? Jeg har ikke gjort noen innstillinger selv, så det må ha skjedd automatisk når TV og PC "oppdaget" hverandre.

Jeg leste et sted at HDMI-kabel ikke skal ha noe å si - jeg bruker en noe eldre SUPRA HDMI-kabel. Kan det ha noe å si (når det gjelder å ikke kunne velge høyere enn 1920x1080)?
 

John P.

Medlem
29 Des 2004
5.257
0
0
Jeg klarer ikke å finne noe PC-mode? Kan altså stille inn at den ikke skal zoome noe i det hele tatt ('bare scan' - alle de andre innstillingene som 16:9 etc. gjør at bildet havner utenfor skjermkanten), og jeg har nå byttet HDMI-inngang siden det ser ut til at inngang 3 skal være mer PC-vennlig, men resultatet er det samme.

Hva tenker du med PC-mode, og hvordan får jeg eventuelt stilt inn det? Føler meg litt dum her, men...
 

John P.

Medlem
29 Des 2004
5.257
0
0
OK, nå fant jeg svaret:

Skjerminnstillinger i Windows 10 hadde automatisk valgt å skalere elementer opp til 150% ("anbefalt innstilling"). Når jeg "tvang" den ned til 100% ble det korrekt.

Rart det samme ikke skjedde med forrige TV.

Men da er det problemet løst. :)

4K får jeg visst ikke med denne PCen, men. Får skaffe en ny etterhvert.
 
Sist redigert: