Kjellerkino i tilbygg


rojo74

Medlem
2 Mar 2006
83
3
8
Takk for hyggelig tilbakemelding! :)

Jeg grublet lenge på hvordan jeg skulle feste rammene. Vurderte både magnet-løsninger, sneppert, borrelås, kroker m.m.

Jeg endte på en enkel løsning jeg er veldig godt fornøyd med:
Nederst på hver ramme har jeg montert to festepunkter som stikker ut på baksiden. Jeg løfter rammene mot to vinkler øverst, og senker deretter rammene over hyllekanten nederst slik at de hektes på denne.


Vis vedlegget 243440Vis vedlegget 243441Vis vedlegget 243442
det er jo genialt :) Takker
 
  • Like
Reactions: Stratosen

alias

Medlem
29 Jan 2005
352
45
28
Har du noen bilder som viser hvordan led stripsene dine ligger / er montert. Holder på med ombygging av taket i min kino og planlegger led strips rundt kantene slik som du har. Må jo stjele ideer der man kan


Sent from my iPad using Tapatalk
 

Stratosen

Medlem
6 Okt 2015
359
201
43
Bærum
Har du noen bilder som viser hvordan led stripsene dine ligger / er montert. Holder på med ombygging av taket i min kino og planlegger led strips rundt kantene slik som du har. Må jo stjele ideer der man kan


Sent from my iPad using Tapatalk

Hyggelig du spør! Jeg har hatt stor glede av andres byggetråder, så hensikten med denne byggetråden er å gi litt tilbake i form av inspirasjon og idéer som andre kan stjele. :)

Jeg bruker 'Philips HUE Lightstrip Plus' som kan styres fra mobil og fastmontert bryter. Lightstrip kan skjøtes med en og en meter; men har en maks lengde på 10 meter. Jeg benytter derfor to separate lightstrips i taket. Lightstripene er stukket gjennom hull i den høye kanten som holder takpanelene (se bilde) og ligger løst bak en kantlist på soffiten. De to strømforsyningene ligger skjult på baksiden av den høye kanten.

Jeg fant fort ut at når lightstripene skal lyse opp mot taket er det vanskelig å bøye dem rundt hjørner uten at det ville gå ut over hvordan lyset falt mot taket. I hjørnene har jeg derfor benyttet en kort skjøtekabel. (Følger med hver pakke lightstrip.) Hos meg var jeg så heldig at lengdene gikk opp, så jeg slapp å klippe. Om det ikke hadde passet ville jeg klippet lightstripene til passende lengde. (De kan klippes på hver 33cm lengde.) Deretter ville jeg kjøpt skjøtedeler på f.eks. Lampeguru.no som jeg ville brukt til å skjøte i hjørnene. (https://www.lampeguru.no/maerker/philips/philips-hue/hue-lightstrips.html)

For kant på soffiten testet jeg mange forskjellige type lister. Testet både lave og høye firkantlister i ulike bredder for å se hvordan lyset ville spre seg i taket, men det var først da jeg testet en trekantlist at jeg ble fornøyd med resultatet. Endte derfor opp med det.

Håper dette kan være til nytte! Lykke til med ombyggingen! (y)


01.jpg
02.jpg
03.jpg
 
Sist redigert:

Stratosen

Medlem
6 Okt 2015
359
201
43
Bærum
Lydtransparent lerret

Nå har jeg kommet så langt i kinobyggingen at det ikke lenger er like stor fare for å skrape borti lerretet med verktøy eller materialer. Dermed blir det montering av lydtransparent lerret i stedet for lakenet jeg hadde midlertidig. Jeg bruker i første omgang 'DreamScreen Acoustic ultraHD V4' som jeg kjøpte for noen år siden og som har ligget i emballasje siden da. Når jeg får hengt opp lerret ser jeg at jeg må ha kortere avstand mellom klypene som hoder lerretet. Jeg dobler derfor antallet klyper.

Så hvordan ble resultatet? -Jeg synes bildet ble både skarpere, renere og roligere når jeg nå fikk opp skikkelig lerret. Fortsatt gjenstår rammer i lysabsorberende materiale, men jeg er godt fornøyd med bildet!


01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
 
Sist redigert: