Kjellerkino i tilbygg


Toroluf

Medlem
24 Aug 2006
311
24
18
Genial løsning med lerretet! Jeg har tenkt å lage mitt lydtransparente lerret noe større enn det jeg trenger pr. nå. Vil ha noen ekstra tommer å gå på i str i tilfelle bytte av PJ som gir større bilde. Skal lage manuell maskering.
 
  • Like
Reactions: Stratosen

Stratosen

Medlem
6 Okt 2015
334
126
43
Bærum
Genial løsning med lerretet! Jeg har tenkt å lage mitt lydtransparente lerret noe større enn det jeg trenger pr. nå. Vil ha noen ekstra tommer å gå på i str i tilfelle bytte av PJ som gir større bilde. Skal lage manuell maskering.
Ja, greit å ha litt å gå på. Har hørt fra flere at de venner seg til større og større bilde. Da er det fint å ha muligheten for utvidelse :)
 

cb_600

Medlem
19 Okt 2008
1.048
94
48
Lerret

Jeg har tenkt mye på lerret. Hvilken størrelse bør et lerret være i forhold til sitteavstand? Rolige og episke filmbilder kler jo kanskje en større bildeflate enn en film preget av håndholdt kamera og mye risting i bildet. Hvordan sikre at lerretet ikke oppleves for stort eller for lite? Hvor høyt bør lerretet plasseres på veggen? Bør det plasseres høyere dersom kinostolene skal lenes langt tilbake? Hvilket format bør jeg velge? Velger jeg cinescope kan 16:9 fort bli litt for lite innenfor samme ramme.

Etter å ha lest, undersøkt og testet mye har jeg kommet frem til at jeg ikke ønsker å ta noe valg i det hele tatt. Jeg vil heller ha full fleksibilitet. Ved å velge et lerret som går fra vegg til vegg og som er så høyt som mulig kan jeg heve og senke det projiserte bildet som jeg ønsker, samt zoome inn og ut avhengig av hva som skal vises. Justerbar masking kan brukes for å ramme inn bildet.

Fleksibilitet ønsker jeg også i forhold til hvilket lerret jeg skal bruke. Jeg ønsker å kunne bytte ut lerretet uten å måtte bruke verktøy eller bygge om rammen. Dette sikrer jeg ved å feste lerretet i klyper.

Det er også viktig å få tilgang til baksiden av lerretet. Med et så stort lerret måtte jeg gruble litt før jeg fant en løsning: Ved å montere lerretsrammen i et hjuloppheng på skinner kan jeg trekke lerretet innover i rommet.

Når kinoen er ferdig har jeg planlagt å bruke DreamScreen lydtransparent lerret, men under byggeprosessen bruker jeg midlertidig to sammensydde laken slik at jeg ikke risikerer å ødelegge et dyrt lerret mens jeg holder på.
Flott kino bygg! Og helt genial løsning på lerretet. Selv er jeg så fantasiløs at jeg aldri kunne drømt frem en slik løsning! Kult med fantasifulle og noe uvanlige løsninger! :geek: 👍
 

Stratosen

Medlem
6 Okt 2015
334
126
43
Bærum
Rammer på vegger

For å kunne være mest mulig fleksibel i forhold til plassering av surroundhøyttalere og akustikktiltak dekker jeg alle vegger med rammer som skal trekkes med høyttalerstoff. Bak slike falske vegger har jeg stor frihet til å legge til, trekke fra og flytte på ting uten at det blir synlig.

Jeg freser en fas rundt rammene for tydelig markering mellom hver ramme. Det er mye å male sort, men jeg er heldig å få god hjelp :)01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
 

chrisand25

Medlem
16 Mar 2012
366
98
28
Godt med litt hjelp. Han gleder seg vel like mye som byggherren selv😁. Blir bra som vanlig 😀👍