Kalibrering av oppsett


sndrem

Medlem
26 Jun 2011
369
0
0
Heisann

Gikk nettopp til anskaffelse av en brukt denon avr 2809, og er så langt veldig fornøyd. Fikk et tips fra han jeg kjøpte den av om å bruke pure direct signalet når jeg brukte forsterkeren i stereomodus.

Problemet er bare at jeg da føler lyden er litt tam og den mangler en del bass. Det kan selvfølgelig ha noe med rommet å gjøre, men dersom jeg kjører via eq i forsterkeren og har på audissey, så blir det mer bass.

Noen tanker om hvorfor det er sånn? Er det rett og slett fordi det som går via pure direct er mer "riktig"?

Og et kjapt spm utenom: Har tenkt å gå til innkjøp av en ekstern sub-amp og noen basshakers, men har bare en pre-out fra forsterkeren, og den går allerede til en xtz 10.16. Kan jeg bruke et y-ledd og splitte signalet til sub og basshakers?

Takk for svar :)
 

JosRuu

Medlem
30 Jul 2010
3.811
0
0
Østre Toten
Du kan fint bruke ett Y-ledd for å splitte signalet.

Anående det andre spørsmålet ditt så kan jeg prøve å svare litt: I pure direct så er antageligvis ikke suben din med, derfor blir det mindre bass. Og EQ er vel heller ikke med å forandre lyden da Pure Direct er koblet utenom alle lydbehandlings prossesser.(correct me if im wrong)

Hos meg blir det litt skarpt i PD så jeg kjører mest i stereo da jeg får med subber og lyden er mer slik jeg liker den. Det er rett og slett litt smak og behag:) Prøv deg frem litt og spill slik du syns det låter best!
 

TorTorden

Medlem
21 Jan 2012
12.105
0
36
Et y-ledd er ikke unormalt nei, hører ikke noe negativt med mitt og det jeg har er en billig sak fra clas.

Angående pure direct kommer vel litt ann på høytalerne, som nevnt så er det jo slik at kilde materiale tolkes minst mulig og bare kjøres til sin opprinnelige kanal uten at receivern gjør noe mer med signalet, så ingen eq justering eller rom korreksjon etc.

Jeg bruker det selv på enkelte ting for nå har jeg satt frontene mine som small med x-over på 100hz. I pure direct så vil dette bli sett bort ifra og frontene spiller som large og med mindre det er et LFE spor blir ikke subbene brukt, hovedsaklig til bakgrunns musikk alá radio osv.

Når jeg virkelig skal høre på musikk foretrekker jeg stereo modus med subber.

Dette er jo bare smaksaker så er jo ikke noe 'galt' om du liker det eller ikke og kan fort virke tamt når man ikke har med subbene på musikk lenger.

Dette er jo en høyst subjektiv hobby mener jeg og det er jo DU som skal være fornøyd, kort sagt gjør man ikke noe galt med mindre det begynner og brenne :)