Kalibrering av høytalere marantz av7701 fas feil


v-lar

Medlem
17 Aug 2006
761
0
16
Hei
Jeg har prøvd mange ganger og gitt litt opp men prøver igjen. Har aldri fått kalibrert høyttalerene med kalibrering mic da forsterker sier det er fase feil. Tidligere var det kun vf men nå er det alle unntatt vb. Fasene er riktig. Hvorfor? Noen som vet?
 

Vedlegg

  • DSC_0047.JPG
    DSC_0047.JPG
    1,5 MB · Sett: 59

v-lar

Medlem
17 Aug 2006
761
0
16
Har lest litt og flere som har testet denne får samme feil melding, men da kan en trykke skip, problemet er at jeg har ingen knapp for det
 

Dimacruz

Medlem
17 Feb 2003
2.619
0
36
Du får prøve å koble fasen feil da og se hva som skjer da. Kanskje receiver tror det er riktig da slik at du kommer videre. Så får du heller koble tilbake til riktig fase etterpå.
 

petter__t

Medlem
12 Feb 2007
1.328
0
36
jeg har en marantz nr-1506 der jeg får opp at det er fase feil på frontene. videre får jeg informasjon om at rommet kan gjøre at receiveren tror at ledningene er koblet feil. videre står det at jeg bare kan se bort i fra denne feil meldingen på grunn av det er koblet riktig.

denne feilmeldingen kan komme av akustikken/plassering i rommet eller at høyttalerene er koblet ut av fase fra fabrikken. det betyr ikke at det er feil koblet. men ut ifra receiveren så blir det feil. det skal uansett være en knapp i menyen eller i frontpanelet som gjør at du ignorer denne "feilmeldingen". det skal ikke ha noen betydning for selve kalibrering resultatet vis jeg har forstått det riktig.

plassering av mikrofonen har også noe og si. og er det høyttalere som er plassert nermed en vegg eller noe som gjør at lyden reflekteres, kan du få fase feil melding opp.


hadde uansett dobbelsjekket ledningene, fort gjort og koble feil om en ikke har kabler som er merket tydelig
 
Sist redigert: