Kabler - det finnes alltid noen litt galere....


wotg

Medlem
22 Apr 2004
7.726
0
0
45
cyr skrev:
De har ikke baller, tydeligvis. Kanskje er de litt nuts selv også ;)


Her er en drøy times lesning rundt mystikken med kabler. Jeg leste gjennom hele, og kjeda meg ikke. Skrevet av Roger Russel, som i tillegg til mye annet, er mannen back McIntosh høyttalere. Tidligere har han også forska på akustikk ved samme firma, McIntosh Labaratory.


Sitat fra skriveriene hans, som går på det med Hifi-blader vs kabler...Redaktøren fikk selvfølgelig brev fra Monster Cable. Fortsetter i artikkelen.
Meget god artikkel.
Det finnes flere tilsvarende artikkler der ute.
det mest intressante fra mitt synspunkt er å få kvantifisert kostnadene involvert i kabelproduksjon så vi en gang for alle kan demystifisere alkymistene.
 

cyr

Medlem
24 Jul 2006
1.575
0
0
wotg skrev:
Meget god artikkel.
Det finnes flere tilsvarende artikkler der ute.
det mest intressante fra mitt synspunkt er å få kvantifisert kostnadene involvert i kabelproduksjon så vi en gang for alle kan demystifisere alkymistene.

Ja, det hadde vært artig å se hvor ille det egentlig er. Muligens ville det satt kroken på døra for mange aktører, om publikum hadde blitt opplyst så klart. Men så var det det da. Hitler holdt jo på i 11 år. Det er vanskelig å gjøre om på ting bare propagandaen er massiv nok.

propagan'da -en (nlat, fra Congregatio de propaganda fide 'sammenslutning for utbredelse av troen', av propagare 'utbre, forplante') agitasjon, arbeid for å utbre en idé, lære e l drive politisk p- / krigsp-, løgnp-
 

BGuarden

Medlem
25 Feb 2006
22.766
1
0
46
cyr skrev:
A 6-page article by Laurence Greenhill titled "Speaker Cables: Can You Hear the Difference?" was published in Stereo Review magazine on August 1983. It compared Monster cable, 16-gauge wire and 24-gauge wire. The price at that time for a pair of 30-foot lengths of monster cables was $55.00. The cost for 16 gauge heavy lamp cord was $.30/foot or $18.00 and the 24 gauge "speaker wire" was $.03/foot or $1.80
Joda... Interessant lesning du, men stiller meg tvilende til skriv som er over 15år gamle;) ...og som omhandler en test med "stranded" kabler. Synes de forvrenger mere enn "solidcore"
 

cyr

Medlem
24 Jul 2006
1.575
0
0
BGuarden skrev:
Joda... Interessant lesning du, men stiller meg tvilende til skriv som er over 15år gamle;) ...og som omhandler en test med "stranded" kabler. Synes de forvrenger mere enn "solidcore"

Interessant. Hva i all verden har dateringen på artikkelen med saken å gjøre? Hva med historiebøker som er eldre enn 15 år? Er du tvilende til de også? Litt av poenget her er kanskje også at Hifi-magasiner i meget liten grad skriver om nettopp slike ting. Hvorfor kan man jo bare spekulere i.

Forfatteren referer forresten til ting han oppdaget i 2005, dvs. at selve artikkelen på ingen måte er utdatert. Jeg skal love deg at han har gjort leksa si, bare se på hva han har oppnådd i livet.

Hva du "syns" er det vel enda større grunn å stille seg tvilende til. Kabelprodusenter argumenterer for solidcore og multiledere om hverandre, avhengig av hva de vil selge. Men om solidcore er din gud så værsågod, kjøp deg coaxkabler feite som fjell og fleksible som balltre.
 

cybervision_

Medlem
22 Nov 2004
15.434
0
0
Kraftkablar!!!

Han her er jo helt på tur... Vet ikke om jeg syntes det var morsomt eller bare skremmende igrunn.
 

BGuarden

Medlem
25 Feb 2006
22.766
1
0
46
cyr skrev:
Interessant. Hva i all verden har dateringen på artikkelen med saken å gjøre? Hva med historiebøker som er eldre enn 15 år?
Feks.. Tenk på den utviklingen som har skjedd innenfor hi-fi bransjen siden da?
Dessuten har jo vedkommende blitt eldre med årene og muligens en nedsatt hørsel..

Dessuten: om vedkommende har gjort seg opp en mening fra tidligere så er det lite trolig at han kommer til å skifte mening?
Jeg har hørt om Placebo-effekten.. Men kan ikke den ha en reversert effekt??
 

PianoBlack

Medlem
16 Nov 2006
2.665
0
0
HåkonN:


Fra 01.06.08 ble vi forhandlere av Tranparent kabler i Norge.
For de fleste audiophile er Transparent kjent som kabler i beste High-End klasse.
Priser for RCA interconects fra Kr 790.- til Kr 100.000.- for 1m.
Priser for XLR interconects fra Kr 4.080.- til Kr 176.000.- for 1m.
Priser for HT kabler fra Kr 1.859.- til Kr 306.000.- for 2,4m.

Se prisliste på Norsk Audio Teknikk AS, Anthony Gallo, Cayin, Gryphon, Bladelius, Audiolab, Respons, Dynaudio, Kimber, Parasound under diverse info.
Mer info Transparent Cable


Hvis vi ser på tommelfinger regelen vi blir prakket ned... Så bør anlegget i dette tilfellet koste 3.060.000 kr.

Hoho :mrgreen:
 

Herminator

Medlem
8 Feb 2007
5.736
0
0
Pianoblack: faktisk enda mere, for du tar jo kun 2,4m høyttalerkabel i betraktning;) Noen trenger lengre og dessuten så må man jo ha signalkabler også:)
 

HåkonN

Moderator
1 Okt 2005
19.480
0
0
Blir lite lyd uten kabler. Denne unge svensken har skjønt det, men jeg er litt usikker på om han egentlig er reklame for Nordost & Co eller ikke.

YouTube - Swedish Audiophile - Genesis

Why Valhalla power cable is better than a woman.

YouTube - Cool Alien - why Valhalla power cable is better than a woman

ERS står visst nok for Electro-magnetic/Radio Frequency Suppression, og skal gi bedre lyd..... Ekstreme tweaks er i vinden.

"Now you see this Oh my god! Look at this...cables, everything wrapped"

"Lets look at the.... okay, here is the computer. I have wrapped it."

YouTube - ERS Paper 2nd batch (part2)

Kabler kan brukes til så mangt.....

YouTube - Curling power cables

Så har du noen venner, bekjente eller noen i familien som syntes du er klar for mentalsykehus fordi du bruker noen kroner på tweaks, så setter denne mannen galskapen litt i perspektiv. ;)
 

asvaberg

Medlem
14 Feb 2007
17.772
0
0
Priceless - den første videoen - herregud. Kan noen sende den fyren et pulverapparat - for der kan det fort bli varmgang!!!

Fyren går forresten Bertil en høy gang i å presentere seg og sitt :)

Fyr nr 2 fikk jeg litt grøsninger av - det er noe med øynene og mimikken hans som virket litt "tipped over" - potensiell psykopat vil nå jeg si :)
 

wotg

Medlem
22 Apr 2004
7.726
0
0
45
Duden har hærjet ultra high-end delen av avsforumet i mange år.
 

wotg

Medlem
22 Apr 2004
7.726
0
0
45
asvaberg skrev:
mener du duden i video nr 2?
Det er samme fyren i alle videoene.
jeg tror nicket hans på avsforum simpelten er Valallapower.
Han har kommet med flere lyriske inlegg der han priser kablene sin og ESR papiret sitt ( mon tro om han bruker det på do?)
 

ask4me2

Super Moderator
Medlem av ledelsen
11 Aug 2004
14.898
30
48
Det legger liksom lista for resten av forventingene, det å begynne å presentere seg som ikke mental sjuk. Skulle ikke forundre så mye om disse personene/personen hadde papirer på det også..... ;)