kabel til sub


pm

Medlem
29 Sep 2003
30
0
0
Lurer på hvor stor rolle kabelen til sub'en spiller. Bruker i dag en såkalt kjip billig phono kabel. Hva vil jeg tjene på å oppgradere, og hvilken kabel bør jeg velge. Har sett på en fra "Monster" tror den het interlink 201. Kostet 895.- for 8m. Finnes det rimligere brukbare alternativer??

mvh preben
 

Terminator

Medlem
18 Sep 2003
1.188
0
0
Eg kan varmt anbefale en slik monster kabel.
Har en slik sjølv.
Har ikkje testa så mange forskjellige kablar med subben min, men eg testa ein 250-300kroners kabel engong (fra expert). Med den kabelen vart det mykje meir rotete bass, synest eg. (hadde aldri trudd det kunne være så stor forskjell) :shock:
Finst sikkert gode kablar fra andre produsentar også.
 

audunth

Medlem
9 Jun 2003
4.048
0
36
Jeg ville heller gått for en Supra Sublink til 425 kr for 8m. Monster er veldig overpriset, og Supras bildekabler kommer gjerne bedre ut i tester enn tilsvarende 4-5x dyrere fra Monster.

Det beste er jo om du kunne lånt dem med deg og sammenlignet. Vet ikke hvem som selger Supra i Bergen, i Oslo er det ihvertfall Eltek og Ljudia som jeg vet om.

Selv har jeg en 8m Monster MonsterBass 300 som jeg ga 20 dollar for på eBay. Synes ikke forskjellen mellom denne og skolissa var så stor at den var verdt oppunder tusenlappen.
 

Vallhall

Medlem
24 Aug 2003
1.264
0
0
Hei Hei

Har nettop bestilt ny sub(Infinity kappa) men hva er Y ledd?

Noen som vet hvilken kabel som er "best til denne?
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.681
0
0
Vallhall skrev:
Hei Hei

Har nettop bestilt ny sub(Infinity kappa) men hva er Y ledd?

Noen som vet hvilken kabel som er "best til denne?
Dette er et y-ledd.


Hvis du kun har en monoutgang utfra forsterkeren og en stereoinngang på subwooferen bør du helst bruke et slikt y-ledd.

Monster, Tara Labs eller Supra er noen alternativer. Det spiller ikke så stor rolle hvilken kabel du velger bare du holder deg unna de såkalte skolissene.
 

splatt

Medlem
29 Sep 2003
376
0
0
Hva er fordelen med å bruke Y-leddet? Merker at det blir veldig mye mer volum av sub'en når jeg kjører med dette. Er det slik at sub'er med stereo inngang kjører med dobbelspole på suben (er bare et element i min B&W ASW1000 i hvert fall).
 

Zamot

Medlem
27 Mar 2003
2.508
0
0
splatt skrev:
Det er mulig det bare adderes, men hvorfor skriver da ProtoType:
Glem heller ikke Y-ledd!
:?:
Det er en fordel at de adderes, bedre signal/støyforhold, jo høyere signal inn man har. Dessuten kan det hende at lydnivået uten y-ledd blir for lavt, slik at hvis subben står på "auto-on" at den ikke slår seg på når den skal. I tillegg, hvis man kun kobler til den ene, vil den andre inngangen kunne fungere som en antenne som fanger opp støy.

Derfor bør du ikke glemme y-ledd.. :D
(Selv om det i praksis kanskje ikke er store merkbare forskjeller)
 

splatt

Medlem
29 Sep 2003
376
0
0
Takker for det :)

Nå har det seg slik at jeg ikke er veldig fan av auto-on, da sub'en kan finne på å slå seg av i tide og utide, så jeg har den på hele tiden. Selv med begge inngangene tilkoblet, ser jeg for meg dette som et problem, dersom man har anlegget stående på lavt volum.

Har ikke merket noe støy når jeg bare kjører med en ingang tilkoblet. Derimot syns jeg at volumknappen blir sinnsykt følsom med begge tilkoblet, så det blir verre å justere inn sub'en. Støy-/signalforhold? Ikke merkbart.