Jvc Dla-hd350/750


20 Jan 2005
15.700
0
0
Loffen68 skrev:
Problemet mitt er JVC i Japan, veldig lite tillitsvekkende når en produsent ikke vil gi support av relativt dyrt "high end" utstyr spesielt når det er tegn til at det er en konstruksjons feil, det er selvfølgelig flott at JVC Skandinavia prøver så godt de kan men det frister ikke akkurat til og legge 60-70,000 inn i ett nytt produkt fra dem.

Servicetiden er også ett problem, nærmer seg 2 måneder nå...
Sympati hjelper lite, men du har min fulle....... Skjønner veldig godt hvordan du har det!
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
40.109
96
48
53
Jessheim
Jeg var ikke allverdens imponert over THX-modus, for det hadde et varmt slør over bildet i høye nivåer (lyse områder). Det er fullt mulig å kalibrere projektoren veldig bra, men det er en svært vanskelig projektor å kalibrere. THX-modus er ikke mulig å fargekalibrere, så ønskes perfekt gråskala, må en starte helt fra bunnen med et alt for stort fargerom. Hvis en skal justere med fargerommet via CMS er det svært viktig å starte ut med en av bruker-modusene når det gjelder fargetemperatur. Dette er eneste måten å komme i mål med fargerommet på. Kontrasten må også vesentlig ned, og det må også fargemetningen i hovedmenyen. Gjør en ikke det først, er det ikke mulig å senke grønn, cyan og gult til noe som minner om BT709 fargerom. Jeg brukte en hel natt på å komme i mål med denne projektoren, og det er nok den tøffeste utfordringen jeg har støtt på i kalibreringssammenheng (gitt ønsket om korrekt fargerom).
Belønningen var heldigvis større enn innsatsen, for fargegjengivelsen endte opp helt nøytral (kanskje litt tynn øverst mot 100 prosent lysstyrke), og dybdefølelse og detaljering var mye bedre enn THX-modus. On/off kontrasten i THX-modus målte jeg til 31.800:1 med irisen i posisjon 5. Etter min egen kalibrering stemte fargene mye bedre, samt at kontrasten (med irisen i samme posisjon) målte 45.750:1. Delta-avviket endte opp under 1,5, og fargetemperaturen er tilnærmet perfekt (målt fra 10 til 100 IRE, med 5 IRE stepp)

Skåret i gleden her, er at det er svært vanskelig å få til fargerommet, og samtidig beholde korrekt intensitet i primær og sekundærfargene. Jeg fikk det til å stemme nesten 100% (målt via ProgressiveLabs C-5), men som nevnt, det gikk med uhorvelig mye tid. Sånn sett er det en øvelse som ikke frister til gjentakelse. Jeg håper BigTor blir fornøyd med resultatet, selv om korrekt fargegjengivelse nok fordrer litt tilvenning. ;-)
Jeg takker så mye for lånet BigTor, det var storsinnet av deg.
 

Razor

Medlem
19 Feb 2003
4.507
0
0
lygren skrev:
Hmm, tror vi trakk den helt ned til 30 på denne målingen, men resultatet ble litt for blodfattig, så jeg tror vi dro den opp til 38-40... Mulig jeg husker feil, Ak kan kanskje bekrefte...

Var ikke helt med på den, hvis den ble blodfattig på -30 så vil jo å dra den ned mot 38-40 gjøre den mer blodfattig.
 

Loffen68

Medlem
24 Aug 2005
5.558
0
0
avforum.no
Liker sympati, Takk takk :-D

Som sakt så prøver forhandleren min og følge opp og han er skeptisk til reperasjon av den optiske blokken, han sendte meg ett utdrag av service manualen som begrunnelse, der står det
"OPTICAL BLOCK ASS'Y(DLA-HD750) PB0065201U9 (Inc. DD PWB, COLOR PROCESSOR PWB) Replace (module)"

Så vi ble enige om og sende den direkte til kalibrering/sjekk hos en ekstern aktør når den kommer fra JVC, er den ikke bra går den tilbake til JVC, er den ok får jeg den tilbake ferdig kalibrert, det tar en uke ekstra men jeg tror det er verdt det.
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.362
194
63
42
www.avforum.no
Oj av meg!... ;) Koblet opp HD350en mot min nyervervede Optoma HD3000 videoprosessor... FANTASTISK! Jeg må nok si jeg foretrekker VXP fremfor HQV gitt, mulig det er bittelitt mindre flyt (? har ikke sett noe til det så langt, bare en kommentar jeg har hørt fra andre!), men støyreduksjonen, og den generelle bildeprosesseringen er rett og slett til å dette i gulvet av... Hvis en samtidig har sett hva HD3000 går for om dagen er det ingen tvil om at denne kan være en god investering til en HQV-basert projektor som mangler støyreduksjon av HD-signaler (som jeg personlig mener er et absolutt must)...

Hadde jo en Sony HW10 frem til i dag, og må jo bare erkjenne at forskjellen opp mot HD350 er som natt og dag. EKSTREMT sortnivå og dynamikk, er jo bare helt drøyt! Spesielt kommer jo dette til sin rett i en batcave som min, det må jo sies da...

Skal få tatt noen målinger med min Chrome5-probe senere i kveld tenker jeg, og snarlig får jeg også en Eye-One Pro jeg tenker ta noen målinger med...

Førstescenen i Narna - Prince Caspian er bare så enormt rå, full av detaljer og bare skikkelig "Hi-End" følelse! Blir nesten blikk mørkt til tider, får virkelig "CRT-feelen" til tider. Er spent på hvordan Dark Knight blir på dette oppsettet!

Deler for øvrig dine inntrykk, Andreas21, og tror jo også at jeg skal komme meg et godt stykke også uten en skikkelig CMS på min 350 selv om jeg jo ser at HD750 er tweakerens drømmemaskin. Mulig jeg kan bruke HD3000-prosessoren til å kompensere noe for manglende CMS i projektoren, men må sette meg litt mer inn i prosessorens muligheter først.

Ser samtidig at THX-modusen på HD750 så veldig bra ut, er jo helt klart en fordel å ha en slik justering tilgjengelig. Samtidig må jeg jo si at jeg er superfornøyd med min HD350 så langt, til prisen ser den virkelig ut til å være et kupp selv om selvsagt HD750 er enda hakket vassere.

Da er det bare å fortsette å tweake og måle - uansett er inntrykket så langt enda kraftig forsterket i positiv retning fra første inntrykk!
 

Loffen68

Medlem
24 Aug 2005
5.558
0
0
avforum.no
Ja da var endelig HD750'n tilbake fra Tyskland og sjekket, resultatet er at den blir sendt tilbake til JVC :-? Ikke bra med andre ord.

Så får vi vente litt til og se hva JVC sier.
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.362
194
63
42
www.avforum.no
Oj, det var imponerende lesning Gorm! Takker så mye for dine inntrykk! Så du føler at CMSen funker som den skal og bør? Har lest at folk har litt varierende inntrykk av funksjonaliteten, men at den, som du sier, kan fungere greit om en virkelig bruker tid på moroa.

Jeg må for øvrig si at jeg misunner deg proben din da, spare spare spare, er som du sier, en blir nesten litt "idiot" når en først har dratt seg på dette kalibreringskjøret, spesielt når en ser hvor godt resultatet faktisk kan bli på dagens projektorer! Stemmer det at den har over 2000 målepunkter!?! (vi trenger ikke dra tråden helt bort fra tema, det stemmer jo sikkert, måtte bare understreke min misunnelse med litt specs, min har nemlig 3! ;))...
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
40.109
96
48
53
Jessheim
Å dra ned satureringen så mye på HD350 gir et stort avvik nedover i mørke områder. Ikke bare blir det vanvittig "blodfattig" i toppen, men fargene blandes også feil i bunnen. Grunnen er at fargene ikke reduseres lineært. Hadde dette fungert ville man jo heller ikke hatt bruk for CMS.
Det er ingen sak å trekke ned satureringen og måle et godt resultat på et bestemt sted i gråskalaen (tipper dere målte på 75%, og at fargene forsvant på høyere nivåer?), men det fugerer dessverre ikke tilfredstillende i filmsammenheng. Tipper litt av bildedybden forsvant i mørke områder også, siden fargene der neppe var korrekte med så høy senkning (-30 til -40)?
 

Loffen68

Medlem
24 Aug 2005
5.558
0
0
avforum.no
Da har det endelig skjedd noe positivt, fikk en telefon fra forhandleren nå.
Altså etter sjekken på reperasjonen hadde ikke HD750n Pink band men Yellow band !

Bilder ble sendt til service sjefen hos JVC i Sverige som tok kontakt med JVC Japan, svaret var da at de kunne sende en ny optisk blokk... (Noe som de ikke ville i første omgang, og som var grunnen til at HD750n ble sendt til Tyskland for reperasjon)

Da satte JVC Norge foten ned og sa stopp (Tror nok forhandleren min har vært en plage for JVC Norge ;) ) og sa at de vil gjøre ett ombytte ! Det betyr at jeg vil få en NY X70 (Hvis det er flere igjen) eller en X75 !!!

Så konklusjonen er at forhandler og JVC Norge står bak det de selger og følger opp, JVC Japan er jeg litt skeptisk til men de kan unnskyldes med at de ikke kjenner til Norske garanti og reklamasjons rettigheter.

Uansett, ting tok tid men det ser ut som at det blir en løsning jeg er veldig fornøyd med :)
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
40.109
96
48
53
Jessheim
Nøkkelen er å starte med en av "bruker-fargemodusene". Siden disse holde en fargetemperatur på ca 11.000 kelvin, så vil jeg tro at de fleste nok foretrekker å starte opp med 6500K. Gjør de det, er det derimot ikke mulig å korrigere fargerommet mot noe som i det hele tatt minner om balanserte farger. For de som ikke har jobbet mye med slikt tidligere, vil jeg anbefale å bare bruke THX-modus, for med denne projektoren må en ha lommene fulle av "gamle knep" for å komme i mål.

Selv måtte jeg ta en telefon til AK i kampens hete, for jeg holdt på å gi opp hele CMS'en. Etter en liten "pepp-talk", brettet jeg atter opp ermene, og Cathrine så ikke noe til meg før neste morgen.
 

Razor

Medlem
19 Feb 2003
4.507
0
0
Har min saturering på -10, den grønne er fremdeles veldig høyt oppe på cie kartet, er ikke så mye å gjøre med det.
 
20 Jan 2005
15.700
0
0
:razz: Det var hyggelig å høre, litt trist at du har måttet stå på så mye. Høres ikke ut som om denne løsningen hadde blitt så god om forhandleren din hadde vært mer tafatt. Det er jo til ettertanke.
 

bigtor

Medlem
20 Sep 2003
3.630
0
0
Laksevåg
Gorm skrev:
Jeg var ikke allverdens imponert over THX-modus, for det hadde et varmt slør over bildet i høye nivåer (lyse områder). Det er fullt mulig å kalibrere projektoren veldig bra, men det er en svært vanskelig projektor å kalibrere. THX-modus er ikke mulig å fargekalibrere, så ønskes perfekt gråskala, må en starte helt fra bunnen med et alt for stort fargerom. Hvis en skal justere med fargerommet via CMS er det svært viktig å starte ut med en av bruker-modusene når det gjelder fargetemperatur. Dette er eneste måten å komme i mål med fargerommet på. Kontrasten må også vesentlig ned, og det må også fargemetningen i hovedmenyen. Gjør en ikke det først, er det ikke mulig å senke grønn, cyan og gult til noe som minner om BT709 fargerom. Jeg brukte en hel natt på å komme i mål med denne projektoren, og det er nok den tøffeste utfordringen jeg har støtt på i kalibreringssammenheng (gitt ønsket om korrekt fargerom).
Belønningen var heldigvis større enn innsatsen, for fargegjengivelsen endte opp helt nøytral (kanskje litt tynn øverst mot 100 prosent lysstyrke), og dybdefølelse og detaljering var mye bedre enn THX-modus. On/off kontrasten i THX-modus målte jeg til 31.800:1 med irisen i posisjon 5. Etter min egen kalibrering stemte fargene mye bedre, samt at kontrasten (med irisen i samme posisjon) målte 45.750:1. Delta-avviket endte opp under 1,5, og fargetemperaturen er tilnærmet perfekt (målt fra 10 til 100 IRE, med 5 IRE stepp)

Skåret i gleden her, er at det er svært vanskelig å få til fargerommet, og samtidig beholde korrekt intensitet i primær og sekundærfargene. Jeg fikk det til å stemme nesten 100% (målt via ProgressiveLabs C-5), men som nevnt, det gikk med uhorvelig mye tid. Sånn sett er det en øvelse som ikke frister til gjentakelse. Jeg håper BigTor blir fornøyd med resultatet, selv om korrekt fargegjengivelse nok fordrer litt tilvenning. ;-)
Jeg takker så mye for lånet BigTor, det var storsinnet av deg.

Jeg får se først om jeg får den igang Gorm før jeg uttaler meg om bilde på den og om jeg liker fargegjengivelsen på den;-) og vil samtidig takke deg Gorm for at du kalibrerte den for meg men som sagt så sliter jeg med å fa den til å starte på grunn av en liten plastbryter som ikke vil spille på lag:-(
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
40.109
96
48
53
Jessheim
Problemet når du går lenger ned, er at fargene blandes feil (f.eks: gul vil få brunskjær - sennepsfarge).
 

Loffen68

Medlem
24 Aug 2005
5.558
0
0
avforum.no
Det blir litt "Den som skriker høyest" osv..

Men jeg tror du har helt rett, hadde HD750n vært kjøpt hos Elkjøp eller lignende tror jeg nok ikke det hadde blitt dette resultatet.
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
40.109
96
48
53
Jessheim
Plastbryteren er en mikrobryter som stenger av projektoren når baklokket åpnes, og projektoren var faktisk "dead on arrival" på grunn av denne. Etter å ha lest bruksanvisningen, og kommet frem til at alle de tente lampene indikerte at lokket ikke var lukket, skrudde jeg det opp. Etter å ha påsett at lokket faktisk traff "bryteren" satte jeg det på plass, og til alt hell startet projektoren som den skulle.
Mikrobryteren er tydeligvis en svakhet (eller ikke motert skikkelig), for når BigTor skulle starte den, var problemet tilbake. Dessverre hadde da deler av bryteren fallt av, og etter hva jeg forstår får du den fortsatt ikke til å sitte/fungere BigTor? Vi får ringe JVC i morgen
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.362
194
63
42
www.avforum.no
...det så faktisk overraskende bra ut på 350en Gorm, også i mørke områder, og ettersom HD750en var tilgjengelig for "sjekkpunkt" var det langt fra ille... Er klar over at det ikke blir korrekt å justere ned master color uten CMS-tilgang, men vi justerte altså den tilbake en del opp, og føler vel kanskje at vi kom frem til et greit kompromiss... CMS er selvsagt ønskelig, men sett opp mot 750en var vi virkelig ikke langt unna! ;)

Vi målte fargegamuten på 75% ja, og det er mulig det er som du sier at fargene brennes av på 100%, det skal jeg få målt på min HD350 så snart det blir anledning.
 

Ak

Administrator
11 Des 2002
36.042
16
38
41
Flott at JVC Norge løser saken sammen med forhandleren din :)
 

Henning

Medlem
3 Feb 2003
4.762
0
36
Roffy skrev:
Jeg har holdt på å kalibrere min 350 ett par kvelder nå. Har fått så og si perfekt D65 skala fra 20 ire til 90 ire, gamma har jevn linje på 2.2. Men så var det mengden med farger da, for å få trekanten lik som den er på CIE kartet så må jeg stille fargene til -45 noe som er veldig lite -50 er lavest. Kan dette stemme?

Du gjør nok vont verre med å gjøre dette. I alle fall med vanlige colour controller så gjør den mye med intesiteten (CIE diagrammet har tre dimensjoner og den 3. intensitet synes ikke i diagrammet. Dvs at vanligvis så blir feilen mye større ved å bruke en slik kontroll. Rådet er nok derfor å konsentrere seg om gråskala så lenge 350 ikke har en CMS.