Julehilsen fra AVforum - 2011


25 Jul 2011
17
0
0
Først og fremst vil vi takke alle våre medlemmer og lesere for den støtten vi har hatt, både i året som har gått og tidligere år. Det er virkelig tydelig at folk både bruker og setter stor pris på AVforum som tjeneste. Vi er i dag utvilsomt Norges største nettsted for diskusjon av lyd og bilde, og det håper vi å være også i årene som kommer.

AVforum V2.0

Dette er (dessverre) fortsatt et pågående prosjekt, og beklageligvis har utviklingen tatt fryktelig mye mer tid enn vi først trodde. Prosjektet nermer seg veldig, og det viktigste i den nye plattformen er på plass. Det som gjenstår før lansering, er "bugtesting". Det er er likevel uvisst når vi vil ha klar en en plattform vi føler er feilfri nok til å lansere, men med tanke på at dagens plattform er ganske foreldet, håper vi å ha på plass V2 tidlig i 2012. Sammen med V2 vil vi også gå bort fra bruken av dedikerte servere, og heller satse på en løsning med Cloud. Tross høye kostnader, så er dette er en løsning som sikrer mer eller mindre 100% oppetid, noe vi håper alle våre brukere vil sette pris på.

For de som ikke kjenner så godt til hva V2 går ut på, så har vi liste over noen av de nye funksjonene her:

1. Nytt AVtorg med bl.a. støtte for PayEx Escrow (en uavhengig part som sitter på kjøpers penger til selger har levert varene, brukes også på Finn.no og QXL.no).

Hele torget vil få en rekke nye funksjoner som "kjøp nå", forbedret auksjonssystem, langt bedre oversikt over kjøpte og solgte annonser og ikke minst et bedre system for å legge inn tilbakemeldinger og innsigelser. Vi setter opp et eget "konfliktsenter" (dispute center) der konfliktsaker havner, og må løses før den innklagede kan fortsette å bruke torget.

Vi vil også legge inn fraktmatriser for de største fraktselskapene i Norge (Posten, Bring), slik at et estimat for hva det vil koste å frakte varen til deg som potensiell kjøper kommer opp hvis selger har tastet inn mål og vekt på varen som selges.

Det vil videre være slik at annonser kan promoteres på forsiden ved å bruke brukerpoeng. Brukerpoeng genereres ved å være aktiv på AVforum, for eksempel ved å legge ut omtaler av produkter, være aktiv på forumet eller legge ut nye produkter på AVnytt (les mer om brukerpoeng lenger ned). På den måten reguleres antallet forsideeksponerte produkter, og de som velger å bruke av sine brukerpoeng får større eksponering. Med andre ord; bidrar du til AVforums kollektive forbedring får du tilbake brukerpoeng og muligheten til å f.eks. eksponere dine annonser på en bedre måte!

2. AVnytt oppdateres selvsagt også. På det nye systemet kan selgere langt enklere legge opp prisfiler for automatisk avlesning. I tillegg kobler vi opp produktdatabasen mot Kelkoo slik at vi henter ned priser på produktene derfra. Det vil også være mulig å legge ut bilder på omtaler en legger ut på AVnytt, slik at omtalene får mer "mat" enn i dag. Legger du ut omtaler genereres det brukerpoeng, og vi vil trolig også legge opp til at en får flere brukerpoeng etter hvor mange som faktisk leser omtalen (kommer trolig ikke i første utgave av plattformen).

3. minHjemmekino og minHifi har vi selvsagt heller ikke glemt. Her får sidene et skikkelig løft i designet, og i stedet for å liste opp alle bildene nedover på siden kan en heller bla i disse horisontalt. Det er selvsagt fremdeles støtte for YouTube, og poengsystemet vil også langt enklere kunne justeres hvis vi ser behovet for dette.

4. Blog! Vi ser at "Hvilket utstyr av AVforums medlemmer"-kategorien blir stadig mer populær. I neste utgave vil denne aktiviteten flyttes til brukernes egne blogsider. En AV-blog kan brukes til jevnlige, personlige oppdateringer av ditt "AV-liv", og med bedre støtte for bildehåndtering og ikke minst et brukergrensesnitt som passer denne type innhold langt bedre enn selve forumet er også viktig.

5. Brukerpoeng - de som bidrar mest skal også få mer tilbake! Det har lenge vært et ønske fra AVforums side å faktisk belønne bedre de mange brukerne som er med å skape den fantastiske plattformen AVforum er i dag. Dette setter vi nå i system ved å innføre brukerpoeng, som opptjenes ved aktivitet. Brukerpoengene kan en bruke til å bl.a.:

- øke eksponeringen på annonser på AVtorget
- legge ut bannerannonser (aktuelt for butikker som bidrar til å legge ut produkter på AVnytt og dermed genererer brukerpoeng)
- delbetale PowerBuys, dvs. at f.eks. en forsterker til 10.000.- kan delbetales med brukerpoeng omgjort til faktiske kroner (f.eks. 2000 brukerpoeng = 2000 kroner, "vekslingskursen" er pr. dato ikke fastsatt).
- kjøpe rabatterte effekter i AVbutikken, som T-skjorter, penner o.l. Her kan det også være aktuelt for AVforum å legge ut turer til messer som f.eks. IFA som kan delbetales med brukerpoeng.
- ...og vi vil tenke ut stadig flere fordeler!

I anledning brukerpoeng er det for øvrig viktig å understreke at tjenestene selvsagt fremdeles er gratis å bruke. Det er imidlertid bare rett og rimelig at de som faktisk legger ned masse av sin tid og sine ressurser for å berike AV-samfunnet får en liten bonus for dette!

I tillegg oppdaterer vi forumplattformen, det blir lettere for butikker å kjøpe rimelig annonseplass i kortere tidsintervaller, som gjerne passer mindre butikker bra, og i tillegg blir publiseringssystemet for våre dybdetester kraftig forbedret.

Det er med andre ord mye å glede seg til rundt V2, vi håper virkelig vi klarer å snekre det hele sammen til en fungerende plattform så raskt det lar seg gjøre!

PS! All aktivitet du har foretatt deg så langt vil selvsagt konverteres til brukerpoeng ved overgang til ny plattform!


AVforum redaksjonen

Tidligere i høst lanserte vi nyheten om at AVforum skal satse mye mer på redaksjonelt innhold (http://avforum.no/forum/produktnyheter-informasjon-redaksjonen/117849-avforum-okt-fokus-redaksjonelt-innhold.html). Dette for å gjøre AVforum til en enda bedre plass å være.

Vi har høye ambisjoner i forhold til vår nye satsing, men med tanke på at alt dette er gratisarbeid, og at alle i redaksjonen har vært veldig opptatt på hver sin kant, så har innholdsproduksjonen gått en del tregere enn vi hadde håpet på. Vi satser imidlertid å komme sterkere tilbake i 2012, så det er bare å følge med videre.


PowerBuy - fremdeles FOR og AV entusiaster!

Etter noen turbulente år (husker dere Master IT saken i 2009?) har endelig Powerbuy hatt noen "rolige" år. Det er fortsatt ikke så mye nytt å fortelle, men konseptet er fortsatt det samme, nemlig å presse priser på entusiastprodukter til entusiastene.
Den største forandringen som kommer til å bli introdusert i forbindelse med AVforum V2, og vi vil derfor i forbindelse med vår nye plattform introdusere en løsning der våre aktive brukere kan benytte sine opparbeidede brukerpoeng til å kjøpe seg tilgang til spesielt attraktive PowerBuys, gjerne i begrenset antall. En slik vinkling vil kraftig redusere den innvirkningen en lav prising har i markedet for øvrig, og vi tror også, som nevnt, at markedsføringseffekten vil være utelukkende positiv for forhandleren og/eller produsenten.


Moderering på AVforum

Den daglige driften på forumet håndteres av Ak og Gorm, som med hjelp av alle moderatorene prøver å gjøre AVforum til en hyggelig plass å diskutere lyd- og bildeprodukter.

Våre kjære moderatorer består av BEF, Roffe, devilej, ask4me2, e-h, HåkonN, Kokken, Gwandarion, nb1 og Striky. Disse ildsjelene står på helt gratis for alle dere entusiaster, og vi skylder dem alle den STOR TAKK for den innsats de gjør for AV-miljøet i Norge.


Vi takker for at du trofast har valgt å legge din tid hos AVforum i året som har vært og håper du kommer tilbake også i 2012.Da gjenstår det kun å ønske alle en GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR!MVH

Anbjørn Kaurstad
Administrator & redaktør
AVforum.no
 

Ostemannen

Medlem
25 Okt 2009
15.748
0
36
God Jul alle sammen!

Hva skjer med tidligere tråder fra V1 og brukerprofiler, samt V1 postcount?
 

Vetteman

Medlem
27 Jan 2006
9.982
0
0
47
God Jul

En riktig god jul til alle som bidrar til å gjøre
forumet så fantastisk bra!!
 

Torolan

Medlem
20 Nov 2008
13.848
66
48
Høres ut til at V2 blir spennende ja:-D

Vil også ønske alle en knakende god jul:-D
 

Ak

Administrator
11 Des 2002
36.040
15
38
40
Ostemannen skrev:
God Jul alle sammen!

Hva skjer med tidligere tråder fra V1 og brukerprofiler, samt V1 postcount?
Vi vil naturligvis prøve å få med oss alt fra V1 over til V2, slik at AVforums brukere blir påvirket i minst mulig grad.
 

Brusveen

Medlem
13 Mai 2010
2.546
0
0
Voss
God jul til alle avforum brukere og God jul til moderatorene og dem som holder avfoum igang :)

Lykke til videre med V2 :)