Jfinneru's hjemmekino, fra loft til kjeller


Gorm

Administrator
13 Des 2002
42.467
21
38
51
Jessheim
Merket du noe mer "punch" i bassen på AR'ene dine. Det bør jo kunne forventes at Rotel forsterkeren har litt mer kontrol på 12 tommerne?
 

jfinneru

Medlem
27 Jul 2003
17.841
0
36
48
Hallo Gorm. Det ble mer en nok bass punch ja :D
du får bli med på litt tweeking og div. det er en veldig avansert bass management på denne forforsterkeren, så mye å utforske. man kan feks ha forskjellige bassinnstillinger/crossover på stereo/DD/dts osv
Jørn.
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
42.467
21
38
51
Jessheim
Var på besøk hos jfinneru i dag. :D
O la la, for et ungkarsrede.
Til dere som ikke har sett eller hørt Rotel systemet det her er snakk om, så kan jeg bekrefte at: Ja, det er svaret på våre våte drømmer.
Her var det muskler i alle ledd. De to effektforsterkerne (TwinTowers) er så store at de kunne vært terrormål for fly. Bare tenk at de tre komponentene til sammen veier 80 kg. Justering og kalibrerings mulighetene er endeløse. TV skjermen på forforsterkeren gjør kalibreringen til en lek. Og du behøver ikke plage gjestene i hjemmekinoen med forstyrrende OSD. Systemet til jfinneru spiller også musikk detaljert, oppløst og med masse dynamikk. Med litt bedre dimensjonerte høyttalerkabler oppnåes også jernkontroll på bassen (basert på egen erfaring da jeg har samme høyttalere selv).
Hjemmekinoen er veldig bred, noe som gir høyttalerne plass til virkelig å spille et bredt og stort lydbilde. Rommet er også plassert slik at naboene ikke plages i særlig grad, og godt er det, for dette spiller mye bass. :D

Takker så mye for titten, og håper ikke det var siste gang.
 

jfinneru

Medlem
27 Jul 2003
17.841
0
36
48
Takk for sist og takk for besøket Gorm! Og får legge til at vi dro bort til Gorm etterpå. Sånt hus vil jeg også ha! :D
megabra hjemmekino med kremlyd og bilde!
Like imponerende var lyden i fra stereoanlegget. 8)
Vi som jobber skift skal vel ha gode muligheter til å besøke hverandre og nyte hjemmekinoenes gleder :D
Etter gode råd fra Gorm, så får jeg vel ta en liten oppgradering i kabelsalaten min. Skjermede strømkabler til "twin towers" må til, samt noen bedre dimensjonerte biwire kabler til fronthøytalerene.
Blir vel ikke lenge før vi sees neste gang 8)
 

DrErling

Medlem
16 Okt 2003
12.247
0
0
41
torjeodegard.blogspot.com
jfinneru skrev:
Etter gode råd fra Gorm, så får jeg vel ta en liten oppgradering i kabelsalaten min. Skjermede strømkabler til "twin towers" må til, samt noen bedre dimensjonerte biwire kabler til fronthøytalerene.
Blir vel ikke lenge før vi sees neste gang 8)
Du får ta et råd fra en n0000b også :)

--> Svenske Supra LoRad Mains Cord
Står en liten artikkel om dem i nyeste Hjemmekino & dvd (tror jeg det var). De er skjermet for bruk i litt mere ekstreme systemer, slik som laboratorie-måleinstrumenter, DA/AD konvertere osv...

DrErling
 

bwa

Medlem
2 Jan 2003
4.403
0
36
www.bwa.no
Jeg bestillte Supra LoRad i løpemeter fra eltek og lagde meg skjermede nettkabler selv. Plundrete med skjermen, men det gikk greit. Husk bare å jorde skjerm på kun 1 ende ikke begge ender.
 

jfinneru

Medlem
27 Jul 2003
17.841
0
36
48
hei bjørn-willy. det blir nok det jeg kommer til å gjøre. litt billigere en å kjøpe de ferdig terminerte.
Jørn.
 

roffe

Moderator
24 Apr 2003
27.929
0
0
www.invelos.com
bwa skrev:
Husk bare å jorde skjerm på kun 1 ende ikke begge ender.
Hvilken ende anbefales? Den mot forsterker eller den mot veggen?
Har det noe for seg å bytte til skjermede kabler på komponenter som ikke har jordet støpsel, og skal skjermen jordes (mot komponentgods) da?
 

jfinneru

Medlem
27 Jul 2003
17.841
0
36
48
godt spørsmål roffe. forforsterkeren er ikke jordet, så der er det vel ingen vits? er det en god ide å jorde forsterkerene i hverandre i tillegg?
 

bwa

Medlem
2 Jan 2003
4.403
0
36
www.bwa.no
Uten å ha noen vitenskapelig begrunnelse, ville jeg jordet på veggsiden. 'Tror' det ville ha effekt for utstråling av 50 Hz og at det ville hatt effekt å skjerme også ujordete støpsler. For hvis disse ligge side om side med signalkabel vil bli noe utstråling mot signalkablene. I disse tilfellene MÅ man jo jorde på veggstøpsel siden.
 

jfinneru

Medlem
27 Jul 2003
17.841
0
36
48
Jeg tok en liten vri angående nettkabelen. leste på et annet forum at
ingen jord er bedre en dårlig jord
Så jeg lagde en ujordet strømkabel. nå er det ingen deler av hjemmekinoen som er jordet, og støyen i fra høytalerene på tomgang er borte! tyst som graven. Finnes vel sikkert noen her som mener at dette kanskje ikke er så lurt 8)
Synspunkter?
 

jfinneru

Medlem
27 Jul 2003
17.841
0
36
48
Takk for linken 8)
som du ser på mitt forrige innlegg så har jeg løst problemet(for nå..) med å fjerne jordingen på begge effektforsterkerene. Da ble det tyst :D
Sikkert ikke en langvarig løsning hvis man har små barn i huset, men jeg bor alene, så hvis jeg drikker meg så amøbe at jeg må holde på forsterkeren og kabel-tv uttaket samtidig, så får jeg vel som fortjent( til info så bruker jeg ikke kabel-tven) 8)
 

jfinneru

Medlem
27 Jul 2003
17.841
0
36
48
Nå har jeg akkurat gjort meg ferdig med montering av Supra høytaler kabler rund baug. Litt jobb å avisolere og terminere ved hjelp av en leatherman, men må man så må man 8)
har brukt biwiring på alle høytalere bortsett fra de to små senter bakhøytalerene.
Får sette i gang med noen lyttetester her. Kan allerede høre at bassen i fronthøytalerene har mer kontroll. ( Gorm, nå er det bare å demontere den 963 spilleren din og komme deg bortover med en bunke sacd skiver)
8)
 

jfinneru

Medlem
27 Jul 2003
17.841
0
36
48
Stakkars Gorm måtte ut og jobbe litt i luften... men tror dere ikke han var så snill å låner bort sin philips 963sa til meg de dagene han skulle jobbe 8) Nå koser jeg meg skikkelig :D
kjøpte inn Sting, Sacred Love på Sacd. Det må jeg si :D
Etter kabeloppgraderingen i går, og nå sacd vellyd... Rotelene leverer varene så det holder nå 8)
Bassen har blitt stram og presis( koblet bort hele subben jeg..)

Må si jeg fikk skikkelig lyst på en ny dvd spiller etter dette.. :lol:
 

Frorrari

Medlem
4 Des 2003
1.678
0
0
www.xfaktor.no
Rått utstyr - det er alt jeg har å si. :shock:

Etter å ha lest erfaringene dine(og Gorms) må jeg si Rotel frister litt, hvis jeg skal investere i effektforsterkere. Trenger nå ikke like mye krefter som det du har og har nok ikke like stor lommebok heller. ;) Får dra rundt å høre litt...