Ingen lyd fra receiver


Tom87

Medlem
3 Des 2006
61
0
0
Kjøpte en Denon X4400H i September. Plutselig i dag er det ingen lyd fra flere av signalene inn. Har 3 HDMI signal inn og 2 ut til LG B7 hvor av en av disse er ARC kanal. De 3 signalene inn er Bluray-spiller, Altibox og PS4

Hverken Altibox eller Netflix appen (via ARC) gir noe lyd. Ser anlegget lyser "HDMI" før den bytter over på "ANA". Med bluray spilleren virker det. Det har ingenting å si om jeg bruker HDMI 1 eller 2 (arc) ut til TV når jeg bruker bluray spilleren. Det kommer lyd på begge. Men det kommer ikke lyd fra TV og ned til receiveren via ARC.

Noen råd, tips eller erfaring? Tenker jeg kan prøver å sette den tilbake til fabrikkinnstilling, men siden bluray-spilleren virker sitter ungene å ser på en film ihvertfall as we "write" er det litt begrenset med hva jeg får testet. Har foreløpig kun 1 av 2 innganger som ikke virker så det kan jo være HDMI kabelen men da er det rart at Bluray spilleren virker via HDMI 2 ut (arc) men den virker ikke når jeg prøver å spille av lyd via ARC
 

leeliemix

Medlem
8 Mai 2012
203
0
0
Er både altibox og bluray spiller koblet direkte til reciever?


Sent from my iPad using Tapatalk
 

classic46

Medlem
27 Aug 2009
6.093
7
38
ARC betyr Audio Return Channel. I stedet for å koble en optisk kabel fra TV til receiver for å formidle lyd direkte fra TV, så fant man opp ARC, og gjorde slik at den samme kabelen som sender bilde til TV, kan sende lyd tilbake. Men dette gjelder lyd fra apper på TV, slik som Netflix ogYouTube.
Receiver dekoder lyd og sender ut gjennom høyttalere.
Receiver sender også bilde til din TV.
Skal du se på Blu-ray setter du på HDMI 1. Skal du se på TV fra Altibox, setter du på HDMI 2. osv.
Skal du se på YouTube så setter du på den kanal som er forhåndsbestemt på din Denon receiver. På min Yamaha er det AV 4. Lykke til.


Sent from my iPad using New Forum mobile app