Infocus X1 i salg i Sverige


rosim

Medlem
21 Jan 2003
81
0
0
CE merking og forsikring

Bare en liten tanke angående CE merkingen.

Jeg vil anta at en projektor fra Japan ikke tar fyr noe lettere en projektor fra Europa. Om leiligheten skulle brenne ned pga hva som helst annet en projektoren så er jo CE merket uansett uvesentlig. Skulle leiligheten brenne opp pga projektoren (like stor odds som med europeisk projektor) så er det vel rimelig liten sjanse for at forsikringsselskapet skulle oppdage dette.
Er man paranoid kan man jo uansett bare ta ut kontakten når man ikke bruker projektoren. :)

Roar
 

sanama

Medlem
2 Jan 2003
184
0
0
NÅ er det gjort!

Kjøpte X1 hos presentations data idag!

Gleder meg til å komme hjem :lol:
 

pamundse

Medlem
19 Des 2002
679
0
0
www.paal.org
sanama skrev:
NÅ er det gjort!

Kjøpte X1 hos presentations data idag!

Gleder meg til å komme hjem :lol:
Få review, få review!!! ;-)

Hadde vært konge om du hadde kunne kommet på samlingen og (ny tråd). Så kunne vi andre ha fått en titt også.
 

sanama

Medlem
2 Jan 2003
184
0
0
X1 review:

Wow! Dette var bra bilde for penga! Det tror jeg det er det første som slår deg når du har fått kalibrert prosjektoren!

Jeg tror jeg har samme oppfatning med de fleste på avsforum.com som har en slik boks!
Fine Farger, bra detaljnivå i mørke partier og sort er sort (nesten, men husk prisen! Ihvertfall det beste sortnivået jeg har sett i denne prisklassen..) Skarpheten og pixel struktur er heller ikke noe å klage på!
Under demoen av prosjektoren i går, fikk jeg sett side-ved-side sammenligning med Nec HT1000. Og jeg synes ikke X1 var langt ifra. Ikke misforstå meg, Hadde jeg hatt de ekstra 28000 kronene, skulle jeg kjøpt nec'en. På nec'en var alt bedre.. skarphet, null synlige pixeler, farger, skyggedetaljer... men X1 var ikke så langt etter, selv om wow følelsen ikke var tilstede ved en direkte sammenligning (Den kom først senere!! :D )

Men "regnbuene" er synlig! Du ser disse veldig lett hvis du benytter deg av teksting under filmene (Noe selvfølgelig ingen gjør)! Men merk at uten teksten, så kunne jeg ikke se de! Et annet problem var at jeg ble sliten i øya etter 3,5 timer med LOTR ex. Vet ikke om dette skyldes kalibreringen min eller det at jeg bruker laken som lerret ( midlertidig!! ) eller om det er prosjektoren! Kanskje noen andre som kan hjelpe meg her?

Støyen er hørbar, men den kan umulig utgjøre 37db, det har jeg vondt for å tro. Sanyo Z1 er spekket til 29db, og X1 genererer kanskje litt mere støy en Z1. Uansett, så merker du støyen i scener med lite lyd og ellers ikke!

For de som har sett Sanyo Z1, så syens synes bildet til X1 ligner på Z1, dvs. farger, sortnivå, kontrast, men jeg synes 3D effekten og filmfølelsen X1 gir overgår Z1.

Jeg kan ikke noe annet enn å anbefale denne prosjektoren! Den er knallbra! Du får ikke en bedre prosjektor til denne prisen! Ikke engang til en 10000 dyrere!
 

Ak

Administrator
11 Des 2002
36.016
4
38
39
Gratulerer med X1'en.... Det er bra du er fornøyd..:)

Funnet noen død pixel enda..? (hender med DLP også)

Mvh

AK
 

Sgt.Stav

Medlem
4 Feb 2003
802
0
0
sanama skrev:
kr 17360,- (inkl mva)
du kjøpte på avmedia ja ser jeg!!

FÅ litt info om den da plz!!!!!
(skal kjøpe den jeg oxo så snart jeg blir kvitt min 3 uker gamle sony 36")
 

Rusty

Medlem
13 Des 2002
8.153
0
0
Er ikke Infocus X1 bedre til pc-kontor bruk en til hjemmekino da?og er det DVI på den? :?:
 

Rusty

Medlem
13 Des 2002
8.153
0
0
jeg har hørt at det er bra å bruke et grått lerret til infocus x1.er det noen her som har prøvd?
 

pamundse

Medlem
19 Des 2002
679
0
0
www.paal.org
wild willie skrev:
Hvor kan man få demo X1 i Oslo :?:
Hos presentationsdata på skøyen visttnok. Skal prøve å ta en tur dit til uken. Her er mailen jeg fikk:

Hallo!

Denne kan du få sett på hos meg og jeg kan love deg at du garantert ikke får hodepine. den eneste hodepinen du får er hvis du ikke kjøper X1. :)
Hovfaret 4B på skøyen treffer du oss.

Vennlig Hilsen
Thomas Gaptjern
Salgskonsulent
Presentations Data AS, OSLO
Tlf.23 25 30 11/ Mobil.97 65 38 35
thomas@presentationsdata.no


Pål
 

rosim

Medlem
21 Jan 2003
81
0
0
presentation data

Jeg var innom presentation data i dag for å se på X1. Thomas koblet opp projektoren og var meget hjelpsom. Flott bilde ved filmfremvisning, men den berømte regnbueeffekten virket desverre på meg. Så min foreløpige favoritt er AE300. Jeg tror også at man kan få se X1'n hos OsloHifiCenter ganske snart.

Roar
 

Linuxguru

Medlem
11 Feb 2003
619
0
0
Begynner å bli skikkelig bekymret over dette med regnbue-effekten på X1 nå. Hadde stort sett bestemt meg, og spart penger til X1 etc - men ved å lese her og på avrforum.com, så blir jeg nå mer og mer usikker på om det å kjøpe en X1 er noe lurt for mitt vedkommende. Jeg er faktisk mye plaget med migrene da, men vet ikke om dette gjør meg mer "utsatt" ved å se på en X1. Noen som har tanker om dette? Det sikreste ville nok være å ta en prøvetur med en X1, men vet ikke hvem som kan tilby dette i Trondheim?
 

rosim

Medlem
21 Jan 2003
81
0
0
Test av X1

Hei Linuxguru

Ifølge Presentations data skal HifiCenter kjeden føre X1. Om dere har det i Trondheim så får de sikkert inn X1 der snart.

Roar
 

Rusty

Medlem
13 Des 2002
8.153
0
0
Jeg har et spørsmå hva er best sanyo plv-z1 eller infocus x1?jeg har en plv-z1.er x1 bedre en plv-z1 til hjemmekino? :?:
 

sanama

Medlem
2 Jan 2003
184
0
0
Rusty,

z1:

 • LCD
  "short throw"
  høyere "brightness"
  sterkere farger (typsik lcd)
  kanskje litt mere detaljert på mørkere partier i en film
  screendoor
x1:

 • DLP
  "long throw"
  bedre svartfarge
  ikke nødvendig å kjøpe en bra dvdspiller
  mere naturlige farger
  mere 3d følelse
  regnbuer
Min konklusjon:
Kvaliteten på bilde er temlig lik, bortsett fra forskjeller forbundet med teknologi (LCD\DLP). Så jeg tror ikke man kan si at den ene er bedre enn den andre, jeg kunne i hvertfall ikke se så store forskjeller mellom de.
Uansett hvis du har kort prosjekteringsavstand til lerretet, vil Z1 være bedre, mens for det motsatt vil X1 være bedre. Har du en dårlig dvdspiller vil det beste valget være X1.


Når det gjelder regnbuer så kan du se disse på X1 men de forekommer veldig sjeldent, og er ikke plagsomme, ihvertfall ikke for meg.. Jeg testet å kjøre LOTR i 4:3 modus på X1 med undertekster slått på. Dette var et sant helvete, og jeg klarte maks 5 minutter.. Hver gang jeg flyttet blikket fra teksten og opp til bilde, så jeg de berømte regnbuene.. Når jeg da gikk over til 16:9 modus forsvant regnbuene.. Jeg vet ikke helt hvorfor dette skjedde men tror det er en sammenheng mellom hvit tekst og svart bakgrunn. I 16:9 modus er jo tekstene plassert over selve bildet og er da ikke et problem!