Hvorfor er 4K BluRay spiller til PC så vanskelig å få til?


Tussi18

Medlem
7 Jan 2010
340
0
16
Skjønner at det er store utfordringer med å bruke PC som BluRay avspiller da man først og fremst trenger en BluRay spiller som leser BDXL 4K, og disse er det få av. I tillegg må man ha en Intel CPU og bruke den elendige integrerte grafikkbrikken (UHD 630 er vel den beste til nå, og den er fortsatt elendig). Først da kan man lese en 4K BluRay plate i PowerDVD. Men dette kan hakke, snakker av erfaring da jeg har testet iGPU på 4K innhold både på en 8700K og en 8400K.

Jeg ønsker å bruke PC slik at jeg får ordentlig kontroll over formatene, kodeker, bitstreaming etc. Jeg kjøpte en GTX 1060 til kino PCen kun for å spille av 4K filer. Men dette var jo bortkastede penger virker det som. I tillegg ser jeg at dedikerte 4K BluRay spillere ligger til alt fra 1500kr og opp til 10000kr. Wtf? Og tester fra norske tiddskrifter forteller at det er forskjell på bildekvaliteten på billige og dyre BluRay avspillere. Hvordan er dette mulig? Dekodes et 4K spor får man bits i en bestemt orden, hvordan kan disse bitsene endre seg etter prisen på en 4K BluRay spiller? Eller er det som det ofte er, at journalistene som tester disse tingene ikke har peiling?

Hele greia er så vanvittig forvirrende at jeg tror jeg vurderer å piratkopiere alt jeg ønsker å se, for produsentene gjør det hvertfall ikke lett å få det til lovlig :(`Da kan jeg i det minste bruke PCen min til å bitstreame lyden og sende et rent signal til TV-en fremfor å bruke en billig 4K avspiller som ikke avgir ordentlig bildekvalitet.

EDIT: Grunnen til at jeg virker litt vel frustrert over dette er at jeg nettopp har kjøpt meg en Samsung 82" QLED for å nyte 4K innhold i HDR. Men dette virker litt vanskelig å få til pga den idiotiske kopisperren (som er årsaken til at man ikke kan bruke et dedikert skjermkort) og som overhodet ikke fungerer da det florerer med 4K HDR innhold på nettet fra rippede BluRay plater. Er ingenting annet enn forbrukerfiendtlig. Jeg kommer nok aldri til å kjøpe en 4K avspiller hvis jeg må bruke 10 lapper på å få en som gir god bildekvalitet. Da bruker jeg heller PCen som allerede kan avgi 100% rent signal med bitstreamet lyd på rippet 4K innhold. Problemet er at jeg ikke liker å laste ned piratkopierte filmer, og hvertfall ikke bare så jeg kan spille av i 4K HDR. Jeg liker å støtte skaperne ved å kjøpe platen.
 
Sist redigert:

classic46

Medlem
27 Aug 2009
6.148
13
38
Akkurat som det er forskjell på CD spillere, så er det også forskjell på Blu-ray /4K spillere. Men ikke veldig mye. Panasonic lager flere gode modeller, da får du en spiller som gjør den beste jobben.
Ettersom du har Samsung TV, klarer du deg med en modell som gir deg HDR, men ikke Dolby Vision. Sjekk Panasonic.com


Sent from my iPad using New Forum mobile app