Hvordan få stereo på venstre fremme og venstre bakhøytaler i 5.1 oppsett


zz6

Medlem
16 Feb 2011
9
0
0
Hei
Når jeg lytter til musikk sitter jeg 90grader i forhold til hvor jeg sitter når jeg ser film. Recieveren er et 5.1 oppsett.
Når vi hører på musikk/ikke sitter forran tv ser vi på tvers inn i lyttesonen slik at vi ikke får stereolyden rettet mot oss, men på tvers av oss.
Jeg kunne tenkt meg en recievre somk kan route stereosignalet til vf og vb høyttaler slik at vi får stereolyden mot oss. Dette ser ikke ut til å være mulig uten å kjøpe et sett høyttalere til og kjøre disse i sone2 modus på kanal 6 og 7. Jeg ønsker å benytte de høyttalerene jeg har da alle 4 er identiske.

Er det noen som har en god løsning på dette? En form for switch på høyttalerkablene kanskje?
 

MR.Chill

Medlem
25 Nov 2010
9.823
0
0
kan hende jeg missforstår men er det ikke bare sette reciever til "ALL CH STEREO" så spiller den stereo/samme signal ut av alle HT? Da har det jo ikke noe si om 2 andre HT i tillegg spiller?
 

zz6

Medlem
16 Feb 2011
9
0
0
Jo, men da får jeg ikke stereo mot meg, da får jeg både venstre+høyre kanal på min venstre side og venstre+høyre kanal på min høyre side.
Vurderer å lage en mekanisk svitsj som jeg må legge over når jeg kjører stereolyd, men hvis det er noen med en mer elegant løsning hadde det vert kjekt med litt input.
 

zz6

Medlem
16 Feb 2011
9
0
0
Ja jeg kan mekke til en svitsj ala slike sporvekslere de bruker i jernbaneverket, men hadde håpet på en mer elegant løsning. Jeg tenkte kanskje det finnes en slik sak med terminaler og kanskje fjernkontrol.

Sone 1/2 funker kun hvis du har et ekstra par høyttalere ellers må jeg koble sammen utkangstrinn 1 og 3 med 6 og sju bak forsterkeren og da må jeg være sikker på at 1 og 3 er galvanisk skilt fra elektronikk når jeg benytter 6 og 7 ellers vil jeg komme til å kjøre signalet tilbake i forsterkeren når jeg kjører sone 2.