Hvor skaffe ny diskant?


sylt3as

Medlem
25 Mar 2015
12
0
0
Hei!

På mine Proson Stratego 212RR har ene diskanten takket for seg. Disse har 1" diskant med en independans på 6 ohm og står montert i horn. Noen som har en ide hvor jeg kan få tak i nye diskanter?
Kan jeg bruke diskanter med lavere/høyere independans?
Tenkte og bruke opp igjen det originale hornet for å beholde finishen på høytalerne.
Jeg er ny på forumet så er vel en del her som har mer erfaring enn meg når det gjelder bygging av høyttalere regner jeg med ;). Vet ikke helt hvor jeg skal lete..
Har søkt litt på ebay, men er litt skeptisk på en del av kvaliteten på noe av det folk selger der.

Takknemlig for all hjelp :)
 

MartiNAD

Medlem
28 Sep 2007
482
0
0
Hvis man bytter alle elementer til en annen ohm så kan det bli tull, spesielt hvis den totale ohm blir for lav. Er ikke noe problem å gå litt opp eller ned i ohm hvis man bare skal bytte diskanten. Men har aldri bytta horn diskanten da. Du får kanskje festet hornet over på en ny diskant? Sjekk ut Dynabel evt.
Diskanter - DYNABEL AS
 

sylt3as

Medlem
25 Mar 2015
12
0
0
Blir nok bare å bytte diskanten siden den ene er gåen.
Ja vil prøve å finne en diskant jeg kan klare å feste hornet på. Gikk vertfall fint å fjerne den gamle diskanten fra hornet.
Fant en diskant på dynabel som kunne være aktuel. Den er oppgitt til 4.8ohm. Det burde vel da gå bra?
Spørsmålet er vel om jeg får festet den til hornet på en skikkelig måte uten å modifisere alt for mye.
Seas H1396 27TFFNC/G - DYNABEL AS
 
Sist redigert:

sylt3as

Medlem
25 Mar 2015
12
0
0
Burde jeg bytte komplett med nytt horn?
Så lenge jeg får festet diskanten på samme måte som den gamle var til hornet burde vel ikke lydopplevelsen bli dårligere? :)
 

MartiNAD

Medlem
28 Sep 2007
482
0
0
Burde jeg bytte komplett med nytt horn?
Så lenge jeg får festet diskanten på samme måte som den gamle var til hornet burde vel ikke lydopplevelsen bli dårligere? :)
Det burde gå bra. Selvfølgelig kan det hende diskanten er litt anderledes i lyden og at det kan være lurt å bytte begge, men tror ikke kvaliteten på den Seas diskanten er dårligere enn Proson sin.
 

sylt3as

Medlem
25 Mar 2015
12
0
0
Kom over denne diskanten her: Fence Audio 10969002, diskanthorn - Fnky-Audio.no som egentlig er en reservedel til Fence Audio 212 MK2 Fence Audio Boost-212 Black - Gulvstående - Høyttaler - Fnky-Audio.no.
Etter litt lett undersøking er jeg ganske sikker på at de høytalerne er så å si identiske med mine, diskantene vertfall. Fikk ikke svar per tlf med fnky-audio så kontaktet de via mail om de vet noe mer om disse høytalerene i forhold til hverandre. Har ikke fått svar enda, men ser for øyeblikket ut som den beste løsningen :).
Som du sier så er det sikkert best og bytte begge siden diskanten og hornet er tilpasset hverandre. Så om de ikke passer fra Fence høytalerene går jeg sikkert for disse her fra ljudia: P.audio PST-535 | Ljudia De har nesten samme mål som de som står i høytaleren nå. Kan de brukes selv om de er 8ohm? Takk for hjelpen så langt :)