Hvor høyt kan man henge bak/side høyt?


x.til.døden

Medlem
8 Jul 2012
108
0
0
Hallo.

Hvor høyt kan man henge side/bak høyt til surround?

Må de henge rundt 60cm over ørehøyde, eller kan de henge så mye som 1.5-2m over gulvet? altså en god del høyere enn ørehøyde?
Taper man mye på å henge de så høyt?

De to bak, skal de samles bak, eller settes noe fra hverandre.
Rommet er ca 4m bredt, hvor langt inn i rommet ville dere ha hengt de?
Å side høyt, rett ved siden, eller bitte litt bak lytteposisjon?

x.til.døden
 

MR.Chill

Medlem
25 Nov 2010
9.933
0
0
kan vel sette de så høyt som du nevner men da ville jeg vinklet de ned mot lytteposisjon. Hele poenget med de er å gi ekstra effekt av surround følelse. Om de henger mer en 60cm er langt ifra noen krise :D
 

x.til.døden

Medlem
8 Jul 2012
108
0
0
Får ikke vinklet de noe ned.
Så da burde de kanskje plasseres mellom 60-80cm ett sted da kanskje fra ørehøyde?

x.til.døden
 

edguy

Medlem
27 Nov 2004
2.175
0
0
Jeg for min del har alt plassert i ei vanlig stue å er satt opp etter beste evne utfra muligheter. Det er ikke så nøye synes jeg hvordan bakht er plassert,for volumet blir jo justert etter hvor langt fra man sitter. Det eneste jeg tenker på er at de faktisk skal være BAK sitteposisjon eller i hvertfall ikke foran. Har mine helt oppe under taket,men de er vinklet ned på sofaen der jeg sitter. Det beste er vel faktisk å la lyden reflekteres av vegger eller tak,dersom det er noen mulighet,i hvertfall var det sånn i "gamle dager" he he. Men også på kino så henger jo bakhøyttalerene ganske høyt så jeg tror nesten det bare er en fordel,men man må så klart ta forbehold for hvordan rommet ser ut.
 

Doc.G

Medlem
18 Sep 2005
4.962
0
0
44
Steinkjer
Bedre med litt for stor avstand enn for liten. Hvis avstanden blir for liten til lytteplass vil den nærmeste høyttaleren bli for fremtredende, noe som ødelegger surround effekten (synes jeg). Alt etter hvor mange sitteplasser du har.
 

MR.Chill

Medlem
25 Nov 2010
9.933
0
0
burde som sagt ikke bli FOR nærme heller nei. Bakht skal være bak lytteposisjon. Normalt skal surround kanalene være på ca linje med lytteposisjon. Så altså et 5.1 anlegg består som regel i fronter, center og sideht.

Ville uansett plassert ht dine etter beste evne i rommet, et sted hvor de ikke gjør så mye ut av seg kanskje om det er i en stue :D
 

Seigmann

Medlem
11 Jan 2012
1.332
0
0
hvis du får de sånn att avstanden er den samme som til frontrekka så blir det bra, 60cm over hodet eller høyere...