Hvite pixler ved avspilling av 4k HDR fra HTPC til TV


TheHead

Medlem
20 Mai 2008
8
0
1
Har oppgradert TVen til en 4k fra Samsung, og måtte da også bygge meg en ny HTPC (som jeg også etterhvert skal bruke til spill). Jeg opplever nå irriterende hvite pixler på TVen når jeg streamer 4k fra HTPC. Det er ikke kabler eller TV, pauser jeg videoen så pauser jeg pixlene også. Virker nesten som interferens?

Spec på PCen:

  • Intel Core i7-11700K Prosessor
  • ASUS TUF GAMING H570-PRO WIFI hovedkort
  • ASUS ROG Strix 750, 750W PSU
  • Patriot Viper 4 Blackout DDR4 3200MHz 32GB
  • Samsung 980 PRO 500GB SSD
Slik jeg har oppfattet det, så vil 11 generasjon Intel prosessor og Rocket lake hoved kort fint kunne håndtere 4k/HDR video uten eget skjermkort.

Jeg kjører signalet igjennom en Marantz 7015. Har testet både å koble direkte til Tven og via Marantz forsterkeren med en 8k sertifisert HDMI kabel samt med 2 andre HDMI 4k sertifiserte kabler, uten at det utgjør noen forskjell på signalene. Har testet både h264 og h265 samt ukomprimert BDrip..

Jeg har testet ulike 4k videofiler, lastet ned fra både "her og der", med ulik komprimering og REMUX filer, men alle har samme hvite pixler. Har også testet ulike avspillere (MPC, VLC ++) og codecs. Det er heller ikke noen problemer med TVen, siden jeg fint kan spille av 4k video fra andre kilder enn PC. Så problemet er i PCen..

Alle drivere og bios er oppdatert og jeg kjører Win10 Home, fullt oppdatert.

Noen tips? Andre som har opplevd dette?
 

TheHead

Medlem
20 Mai 2008
8
0
1
Det løste seg - reinstallerte alt og kjørte VLC med hardware akselerasjon slått av, så var pixlene borte!

Men det er fortsatt litt lag i bildet om det er mye detaljer som beveger seg, så det kan være at jeg må ha en litt kraftig GPU for å løse det problemet..så jeg får teste litt videre :)