Hodetelefoner til hjemmekinoen


PeGG

Medlem
12 Jun 2003
897
0
0
jeg vurderer også å kjøpe et skikkelig bra sett med hodetelefoner, har bare en forforsterker nå pga pengemangel så hodetelefoner virker som veien å gå til jeg får penger til effektforsterker og høyttalere. har bare et par koss porta pro som jeg bruker når jeg er ute og av og til til å se på film sent på kvelden. Beyerdynamic DT 990 PRO så jo bra ut.
 

PeGG

Medlem
12 Jun 2003
897
0
0
er det ingen vits med tykkere ledninger til hodetelefoner eller? hadde vært sweet å kunne bruke de store flotte xlr utgangene på forforsterkeren ut til et par hodetelefoner.
 

runar

Medlem
24 Jul 2003
2.709
0
0
I går kveld/natt testet jeg mine nyinnkjøpte hodetelefoner fra JVC. Dette var et surround sound head-set til 800kr på expert i Stavanger.

Testet dem med RH1

Positivt:

- 3D lyd
- simulert surround
- relativt god bassgjenngivelse

Negativt:

- Syntes det var litt lav lyd på dialog, men fikk bedret dette noe med å justere volumet på hodetelefonen og forsterkeren
- Ikke like god surround som med høytalere
 

Ivan

Medlem
18 Feb 2003
1.170
0
0
Noen m flere erfaringer??

Leter fortsatt etter noen gode hodetelefoner!!

Setter pris på litt hjelp. Skal brukest til hjemmekino!

Mvh Ivan
 

Ivan

Medlem
18 Feb 2003
1.170
0
0
Ingenting å si på prisen ihvertfall. Kunne være verdt å prøve. Men kan gjerne legg 2k for er par skikkelige hodetelefoner.

Mvh Ivan
 

Arnej

Medlem
22 Sep 2003
9
0
0
zalman surrounheadsett

Hei har i skrivende stund testa zalman sitt forholdsvis billige surround headsett en stund, ble først ikke så veldig imponert av surroundlyden når det ble kobla til det innebygde surround lydkortet i asus kortet mitt, men etter å ha sett film med ac3 lydspor i pc nummer to, som er kobla til mitt 32" ws tv, og creative audigy kort så må jeg si at saken stiller seg annerledes(aldri blitt så skremt av en grøsser før)!
Får ikke surround anlegg med like bra surround lyd uten å betale en god del tusen, så klart har jeg hørt bedre fra stasjonære hifianlegg til over 10k..men 500kr vs 10k+ er jo 9500kr spart..anbefaler dem sterkt om du har en god lydkile og pakke dem i :D :D
 

Ivan

Medlem
18 Feb 2003
1.170
0
0
Et meget bra argument d m prisen! 500 kr er jo ikke mer en en stikk fyr i på en liten kveld på byen. Kjøper nok et slik et.
Med små barn i huset er d ikke muligheter for trøkk i kinotimen. En rumprister bråker den mye, eller er d mest fysisk. Ville d vært en fin kombo. (hodetelf+rumprister)

Mvh Ivan
 

Kjottolf

Medlem
30 Apr 2003
999
0
0
Jeg vet at både Sony og Philips lager surround-hodetelefoner. Sistnevnte i både trådløs og kablet variant. De har digitale lydinnganger og koster selvsagt flesk... Ikke noe snakk om 500 kroner DER i gården! :wink:


-Kjetil-
 

runar

Medlem
24 Jul 2003
2.709
0
0
Har hørt at trådløs ikke gir like bra lydsignal som kablet, da spes i de rimeligere prisklassene. Så hvis man ønsker en hodetelefon til rundt 500-1000 kr ville jeg gått for en utgave med kabel. Er godt fornøyd med min JVC til 750 kr, men grunnet 5 m kabel så er det best å holde seg i ro når man ser på film :)

Prøvde forresten hodetelefonen til pc spilling for noen uker siden. Det ble helt utrolig bra :D Myyyye mer bass enn mitt vanlige head-set.

Men så er jeg også en av dem som tror at man kan "bruke opp" god lyd hvis man hører det for mye...så mitt surround head-set blir forbeholdt hjemmekinoen heretter :D
 

rojohan

Medlem
17 Feb 2003
5.702
0
0
44
Både Sennheiser og andre hodetelefonprodusenter har tidligere laget surround-telefoner, men Zalmans ZM-RS6F skal være den første med individuelle høyttalere for hver kanal. Vi snakker altså ikke om elektronisk simulering, men om ekte vare på øret.

Les meir på Itavisen ( HER )

Model ZM-RS6F
Unit Type Electro Dynamic Round Type Micro Speaker
Frequency Response 50Hz ~ 20KHz (Extension Effective)
Sound Pressure Level 89 dB +/- 3 dB at 50mW
Impedance 16 Ohm at 1KHz
Nominal Power 0.02W
Maximum Power 0.15W
Weight 11.24oz (316.8g) without packaging
Cord Straight, Triple entry 9.8ft (300cm)
Plug 3 headphone jacks ( 3.5mm)
Full info om headsettet på denne siden http://www.zalman.co.kr/english/product/ZM-RS6F.htm
 

Ivan

Medlem
18 Feb 2003
1.170
0
0
Har lest litt om denne Zalman, men tror ikke valget faller på den! Ser at d fleste mener d er god hodetelfon til pc, og særlig for d spilleglade. Men når d gjelder kino surround er den ikke bra nok.

Har sett litt på sennheiser hd580.

Mvh Ivan
 

ProtoType

Medlem
17 Sep 2003
2.015
0
0
39
www.retusjering.com
Det finnes jo nesten ikke surround headset som kan kobles til reciever! De fleste er avhenging av 5.1 lydkort. Jeg gidder ikke sitte å se film på en 19". Jeg vil se film på min 32" WS i stua når sønn og samboer har lagt seg. Har søkt rundt omkring, men det fins lite surround headset til recieverbruk. Har lurt litt på den Zalman saken, men man må ha en ekstra DSP boks om den skal brukes til reciever, og den har selvsagt ikke komplett inne. Vet ikke hvor den kan kjøpes heller.

Runar: Det headsettet du kjøpe, kobler du det til en ekstern boks, som igjen kobles til vanlig headset uttak på reciever? Får du kjøpt den på nettet et sted?
 

runar

Medlem
24 Jul 2003
2.709
0
0
Jeg kobler mitt headset rett inn i forsterkeren min og da slår den automatisk over på headset mode. Det er en utgang på surrondforsterker for headset. Om man får kjøpt min på nettet vet jeg ikke. Men i året som har gått så har jeg klart å sprenge en av basselementene på høyre øre hehe...det går fint..blir bare plagsomt når lyden er svært høy og da er det for høyt uansett...
 

Bolabola

Medlem
24 Aug 2005
9
0
0
Surround headset

Jeg leter etter headset for å se filmer hjemme uten å fortyrre de som evt er i samme rom!
En kamerat av meg fikk bestilt et set Pioneer SE-DIR800C fra eBay i USA. De har fått bra omtale, og så vidt jeg har erfart selv, er at de gjør jobben sin. De dekoder Dolby digital, DTS og også DolbyII m.m. I tillegg kan man velge preset for rom simulering. Fordelen så vidt jeg hører er at man slipper "rett i øret" opplevelsen man har med stereo hodetelefoner. De gir faktisk en god opplevelse av hva som skjer på filmen. Fakstisk også en del lyd detaljer dukker også frem, selvfølgelig avhengig av hva man lytter på til vanlig... ;-)
Kikker noe på Sony også i MDR-DS serien. Foreløpig har jeg prøvd å finne Pioneer sine til en pris JEG har lyst til å betale. Veiledende i Norge er 5000,-, snakket med Pioneer i går. Kan fåes i butikk for ca. 4000,-. Ellers i Sverige for 3200,- eller USA for ca.1800,- pluss frakt og tull. Så langt har jeg funnet disse til 1800,-, men da sender de det ikke internasjonalt i tillegg til at frakten koster nesten det samme (?), eller så er de dyre. :? Fant en liten omtale her: http://www.prisjakt.nu/forum/lofiversion/index.php/t86159.html

Lykke til...

By the way:
Jeg kjøpte meg et set Zalman, de gikk i retur- jeg ønsker meg hodetelfoner for å SE film... Oppleve den, disse låter ikke bra til dette, dessverre...
:-(