Hjemmekino i tilbygg: Nye surround og Atmos-høyttalere!


Gunnar

Medlem
20 Des 2002
2.319
0
36
Jeg slutter meg til gratulantene, og bøyer meg i (det forhenværende) byggestøvet. Utrolig gjennomført og stilig :)
 

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.780
167
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Tusen takk alle sammen! Så utrolig inspirerende med så mye fine tilbakemeldinger, dere er virkelig en fin gjeng! :D

Som vanlig så rakk jeg langt på nær alt som var planen i dag, men låsen tilskyvedøra er ferdig montert igjen. Ble også ferdig med de siste småbitene med scenemolton rundt dør og karm. Teknisk rom er også listet i dag, så nå begynner jeg på hyllene der snart. Men først er det lerretsrammen som skal kles. Jeg skal bruke scenemoton på denne også, istedenfor å male den. Selv om jeg bruker Jotun sin 01-maling, blir det mer reflekser med dette enn molton.

I tillegg har jeg i dag vært på min byggleverandør og hentet et lass med gratis MDF. De samler platene som ligger rundt pakkene, og jeg er jevnlig nede og henter. Nå skal det bygges maskeringsrammer til lerretet, i første omgang bare de rundt rammen, og senere to til som skal brukes når jeg skal ha 21:9-bilde.

I morgen ettermiddag var planen å flytte inn alle stolene, og deler av utstyret. Får se hvor langt jeg kommer. Hadde besøk av en god venn i dag og planla eventuelt noen tunge løft utpå ettermiddagen. Hver høyttaler veier 70kg, og subbene nesten like mye. Løftet rimelig greit rundt på dette før, men tar ikke sjansen på slikt lengre, det hadde jo vært typisk å bli liggende hjemme uten å få gjort noe i et par-tre uker...

Edit: skriveleif
 

twg76

Medlem
4 Jun 2005
547
0
16
Det var da som f...

Oppdaget at det var en god stund siden jeg har vært inneom AV forumet... vært opptatt med MYE jobb den siste tiden...
Anyway... regnet med at det hadde skjedd litt her siden sist og husket ikke i farten hvor langt jeg hadde lest i tråden. Etter litt hopping i starten her så fant jeg ut at jeg hadde komt til side 76. Nå er klokken blitt 03.33 og jeg har lest i over 3 og en halv time her nå før jeg omsider kom til slutten...
Så f... ta deg, jeg skulle liksom tidlig i seng idag... ;)

Så tilbake til kino'en
Dette her har blitt helt fantastisk flott! og du har fulgt opp kvaliteten fra starten av hele veien. Fargevalget ditt er helt i i min gate og kan vel igrunn ikke finne så mye å sette fingeren på som jeg ville gjort annerledes. Det eneste jeg kanskje ville ha endret på er at jeg ville hatt enda større bilde enn det du legger opp til nå :) men mulig dette ser bedre ut live og når det er ferdig.

Det som kanskje imponerer meg mest er at du har vært sååå tro til det opprinnelige designet ditt helt fra starten av. De aller aller fleste endrer som regel på designet underveis i prosessen da det dukker opp nye tanker og ideer hele veien.

Jeg skal etterhvert til med å bygge på huset selv også. Har skjedd mye den siste tiden, og nå er veranda og vinterhage så godt som ferdig, kjelleren har vært stippet helt ned til betongen i alle retninger, nye gulv er støpt opp og det nærmer seg oppbygning av leiligheten som var der igjen, må bare vente litt til på at betongen skal tørke ut, x-antall m3 med fjell er sprengt bort rundtomkring på tomten og det er dukket opp et deilig krater i fjellet bak garasjen som skal få inneholde ca 6*6 meter med kino, i tillegg er det satt av plass til teknisk rom og gang. Kino'n vil få fjell på 2 av sidene, garasje på side 3 og den siste vil vende inn imot gang/teknisk rom og inn mot "hall'en"

Kommer garantert til å kopiere endel ting fra deg. Er nyskjerrig på hva du finner ut av med tanke på stjernehimmelen din og akkustikken... hadde/har planer om å lage til et tilsvarende oppsett som du har i taket ihvertfall :) Synest stjernehimmel er helt sinnsykt kult i ett sånt rom.

Men NÅÅÅ må jeg komme meg under dyna... er snart opp igjen med små ivrige barneføtter.... :)

Lykke til videre med byggingen :)
 

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.780
167
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Tusen takk twg, for de fine ordene, og for at du orket å lese deg opp på tråden min. Synes det er glimrende med slike tilbakemeldinger om at man får ideer og tips til å bruke på eget bygg!:D

Når det gjelder bildestørrelsen så har jeg vel skrevet litt om dette, og at jeg egentlig kunne tenkt meg større bilde. Dette kommer på sikt. Jeg har ikke tid til å lage ny ramme til lerret nå, og 1.pri er egentlig å bli ferdig. Satser på å få råd til Miles til høsten, og nytt lerret etter det, da med somfy-maskering.

Lykke til med eget bygg, håper du tar deg tid til å blogge litt om det her. I så fall skal jeg følge med, og se etter kopierte løsninger! :wink:
 

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.780
167
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
På søndag fikk jeg malt bak lerretsrammen, men fikk ikke nok maling til alt. Prioriterte gulvet, og fikk malt halve taket også, med Jotun supermatt 01.
Så kom en kamerat opp på kvelden og hjalp meg med å få stolene opp i kinoen. I tillegg fikk vi løftet inn omtrent alt av utstyr som veier over 30 kg. Ble etterhvert lang i armene, det var ikke få turer trappa ned fra garasjeloft og trappa opp til kinoen.

Endte til slutt opp med å flytte opp alle høyttalerne jeg skal bruke i kinoen, samt en del av anlegget. Mesteparten ble satt i teknisk/media rommet. Var ferdig med de tunge løftene i titiden, og klarte ikke å holde meg. Måtte bare rigge litt tokanalslyd også. Derfor koplet jeg opp to Vincent effekttrinn, og den tilhørende forforsterkeren. I tillegg satte jeg opp en Denon multispiller, og Thorens LPspiller med en Dali phonoforsterker. Hadde lyd i etttiden, med var så trøtt at jeg ikke orket noe særlig lytting. Men alt virket, etter lagring i fire og et halvt år. Så nå skal jeg opp å høre litt mer senere i kveld, både på LP og CD, og sjekke at lyden er ok. :-D

Det mest positive var at en del av problemene rundt flutterekkoet jeg har hatt under stjernehimmelen ble borte når stolene kom på plass. nå er det bare litt ekko igjen, foran stolene frem til takrammene. Skal teste litt mer rundt dette dagene som kommer.


Fikk med meg en hjelper til å etterfylle sand under gulvplatene på frontplattingen. Dette var veldig gøy for en fireåring! :D

attachment.phpFor å rive opp allerede såre armmuskler fra i går bar jeg ned alle mine LP-plater fra garasjen nå i kveld. Sju fulle Ikea-flyttekasser. Vel, vel, de må jo på plass før eller siden. :rolleyes:

attachment.php


Tok et par sammenlikningsbilder med tre eller fire stoler i fremste rekke. Jeg går nok for tre stoler, og kommer til å lage to bord som skal stå i mellom stolene. Den fjerde stolen skal stå i teknisk rom, og kan flyttes inn etter behov:

attachment.php


attachment.php


Stereoanlegg på plass, balsam for trett hode og verkende armer:

attachment.php


Dette har jeg ventet på i over fire år. Endelig kan jeg igjen høre på mine vellydende Dali 40! :)
attachment.php
 

Vedlegg

 • IMG_6127.jpg
  IMG_6127.jpg
  116,7 KB · Sett: 406
 • IMG_6129.jpg
  IMG_6129.jpg
  172,1 KB · Sett: 410
 • IMG_6131.jpg
  IMG_6131.jpg
  82,7 KB · Sett: 894
 • IMG_6132.jpg
  IMG_6132.jpg
  86,3 KB · Sett: 410
 • IMG_6133.jpg
  IMG_6133.jpg
  94,2 KB · Sett: 389
 • IMG_6138.jpg
  IMG_6138.jpg
  161 KB · Sett: 442

Ender

Medlem
15 Jan 2009
1.684
0
36
Må bare bøye meg i støvet, dette er virkelig en av de fineste kinoene jeg har sett. Utrolig bra gjennomført!
 

Roger Waters

Super Moderator
Medlem av ledelsen
24 Jan 2007
20.414
18
38
Dæven døtte, er nok ikke lenge til du er ute i magasinene nå gitt. Dette ble virkelig bra og ser frem til fortsettelsen når alt er hånd i hanske, virkelig bra arbeid til ende til annen. :)
 

BromZ

Medlem
17 Jan 2006
264
0
16
Fantastisk flott kino.:). Varmer et vinyl hjerte å se at det er platespiller å plass til lp'er:). Håper det går greit at jeg stjeler noen detaljer fra din kino, søylene og lp hylla falt spesielt godt i smak her:). Knall bra gjennomført.
 

kenti

Medlem
13 Feb 2004
14.446
0
36
avforum.no
Føyer meg inn i rekken; dette ser helt fantastisk ut! Nå er det ikke bare akto som har en bibelsk kino her inne :D

Det er litt av en milepæl å få inn stoler og anlegg i rommet. Nå er det like før :)
 
20 Jan 2005
15.700
0
0
For en nuttelig liten hjelper med fantastiske røde krøller :-D

Er helt enig i at det ser best ut med tre stoler i front!
 

ROXY

Medlem
11 Nov 2004
5.055
0
36
Så nært ditt Nirvana - (les ferdig kino) er det kanskje seint å komme med en lett omskriving fra Ibsens "Brand", men synes dog at det passer på det intense og perfekte arbeidet du har lagt ned her:
Det du gjør, gjør fullt og helt, og ikke stykkevis og delt.
Beundrer ditt arbeid og ikke minst resultat.

NB! Bare minner om "Convention on the Rights of the Child" § 32 Barnearbeid.
 

SannaX

Medlem
20 Jan 2007
8.305
0
36
Dette er bare nydelig! Veldig bra at en del av ekkoet forsvant da..kanskje det ikke er behov for mer tiltak. Ser forresten best ut med 3 stoler i front. Grattis :)
 

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.780
167
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Ender skrev:
Må bare bøye meg i støvet, dette er virkelig en av de fineste kinoene jeg har sett. Utrolig bra gjennomført!

Takk for det, Ender! Nå er jeg ikke helt ferdig enda, så sluttresultatet er det det som teller. Men det er godt å snart være i mål! :)

Roger Waters skrev:
Dæven døtte, er nok ikke lenge til du er ute i magasinene nå gitt. Dette ble virkelig bra og ser frem til fortsettelsen når alt er hånd i hanske, virkelig bra arbeid til ende til annen. :)

Takk for det! Jeg har noen som står og tripper etter å få komme på besøk, ja...:-D

Komlo skrev:
Nyyyyydelig!!

Takk, Komlo! :grin:

BromZ skrev:
Fantastisk flott kino.:). Varmer et vinyl hjerte å se at det er platespiller å plass til lp'er:). Håper det går greit at jeg stjeler noen detaljer fra din kino, søylene og lp hylla falt spesielt godt i smak her:). Knall bra gjennomført.

Så klart at platespilleren må bli med i kinoen!! Men riggen jeg har satt opp er bare foreløpig. Det blir muligens bare en hylle med utstyr der. Kanskje Vincentene blir dedikerte stereoforsterkere når Inmilesene kommer. Da blir det i tilfelle et rent stereo og ett dedikert flerkanalsystem i kinoen. Og delprosjektene mine som faller i smak er det bare å kopiere! :wink:

lmie skrev:
Nu er det like før! :)

Jepp. To-tre uker til så skulle det meste være klart. Så begynner programmeringen av lys og lydstyringen. Det vil ta noen uker, men alt utstyret er jo brukandes. :)

BEF skrev:
Det er rett og slett vakkert Hunsbedt!!

Tusen takk, Bjørn Erik! Setter veldig pris på dine kommentarer siden du er en erfaren kinobygger, og vet hva som ligger bak av arbeid! :D

akto skrev:
Sykt bra dette her, helt i verdensklasse! Jeg håper jeg får mulighet til å besøke deg med kamera og diktafon etter hvert :D

Oi, det var da voldsomt til stas dette ble! Vi har jo vært innom det før, og jeg sier igjen: Jeg vil sette veldig pris på at du tar deg turen nedover til sørlandet! :grin:
Og du må ta deg god tid, slik at jeg kan få halt noen fotohemmeligheter ut av deg!:mrgreen:

kenti skrev:
Føyer meg inn i rekken; dette ser helt fantastisk ut! Nå er det ikke bare akto som har en bibelsk kino her inne :D

Det er litt av en milepæl å få inn stoler og anlegg i rommet. Nå er det like før :)

Hehe, jeg får vel få opp presten en tur for å få det bekreftet...

Begynner å dra seg til nå, ja. Godt å få stolene på plass. Har behov for å sette meg ned litt etter alle disse kommentarene. Det tar jo helt av...:mrgreen:

Counterpointer skrev:
For en nuttelig liten hjelper med fantastiske røde krøller :-D

Er helt enig i at det ser best ut med tre stoler i front!

Takker, Counterpointer! Ungene kan være herlige i den alderen. I hvertfall hvis de er i godt humør...:rolleyes:

Og, tre stoler blir det. :)