Hjemmekino i tilbygg: Nye surround og Atmos-høyttalere!


Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.780
167
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
MisterMR skrev:
Jag tror nog att HW 50 har tillräckligt med muskler för att kunna ge dig en ljusstark och fantastiskt fin bild. Det gör den i alla fall hos mig på Dreamscreenlerret v4k och en størrelse på 146" 16:9. Du kan bara glädja dig :-D !
Och kanske Gorm kan kalibrera projektorn så att den blir optimal för just ditt lerretsmaterial och størrelse?

146" er rimelig stort! :shock:
Uansett var det jo greit å høre at Sonyen kan levere nok lys, selv om duken er perforert. Men blir det nok lys til 3D i den størrelsen? Det er vel ikke problem uansett, siden du lett kan justere ned bildestørrelsen...

Jeg har bestilt min fullkalibrert i 2D og 3D. Men de hadde ikke Seymourduk å kalibrere på. Så de skulle derfor kalibrere opp mot en nøytral duk fra Stewart. Satser på at det vil gå greit, disse folka vet hva de holder på med! :)
 

SannaX

Medlem
20 Jan 2007
8.305
0
36
Da var jeg vel hjemme...godt det ikke er så mye fotobokser på veien :) Takker for en hyggelig kveld, og du må hilse madamen og takke for kaffen/sjokoladen..vi ble jo litt opptatt oppe i kinoen etterhvert, så hun gikk vel og la seg.
Fant altså veien til slutt etter litt feilkjøring, til tross for at Hunsbedt hadde sendt meg et kart, han selv påstod han hadde jobbet mye med :mrgreen: Det er forøvrig ingenting den mannen gjør halvveis. Det ble først noen kopper kaffe og litt sjokkis nede på kjøkkenet med herr og fru, som var veldig hyggelig.

Moro å møte likesinnede, og etterhvert som praten tok en mer teknisk vending, så smøg fruen i huset seg inn i stua foran Tv'en.

Vi pratet oss selvfølgelig helt bort, så det var på tide å ta en tur opp til det helligste. Jeg trodde, før jeg kom, at det var nede på bakkeplan.
Allerede i gangen nede, så jeg hvilke detaljer som var gjort med skapdørene (dette er det bilder av tidligere i tråden tror jeg?) Så bar det opp trappa og inn mot kinoen...dæven..den døra var gjennomført og for et detaljenivå innover i rommet. Fargene fungerer enda bedre live enn på bilder. Det lille vinduet inn til teknisk rom til de velkjente søylene...men vent...6 søyler på sidene og bak? Dette hadde jeg ikke lagt merke til før, men godeste skal altså kjøre 4 sidekanaler og 2 bakkanaler. En spennende vri.
Lerretet, panelene, ja alt kan egentlig nevnes. Alt er så til de grader gjennomført. Hunsbedt mente han ikke kunne skjønne hva han hadde brukt 3 år på, men for en som har vært ute en vinter(bygge)dag før, så er det lett å se hvor timene er blitt av. Det er mye pill som skal gjøres, og det er så og si umulig å klare å planlegge alt dette før man setter i gang og faktisk står i problemet/løsningen.
Så stjernehimmelen og velvingen i taket. Fikk dessverre ikke oppleve stjernehimmelen fordi strømforsyningen var ødelagt, men plutselig, mens vi stod og snakket, la jeg merke til noe Hunsbedt har nevnt tidligere. Når vi stod innunder velvingen var det et ekko. Med en gang vi beveget oss ut til akustikkplatene på sidene forsvant det. Dette var en strek i regningen for konstruktøren, skjønte jeg. Vi prøvde med klapping, lys stemme, mørk stemme, lenger ned mot gulvet, opp mot taket, men det samme fenomenet var der. Det var ulikt noe jeg har hørt før, men jeg tenkte på det i bilen hjem, og den eneste gang jeg har vært borti denne effekten, er når jeg stod under et velvet tak i syden engang. Der forsterket lyden seg i et slags flutterekko når man ropte under det. Det var ikke like sterkt som den effekten, men likeså var det der. Dette må det forskes litt på. Har sjekket litt på nettet nå, Arve. Kan du prøve å ta et par av de overflødige akustikkplatene dine og legge på gulvet under velvingen, og så prøve? Da kan du få et inntrykk om det er gulv/tak som er problemet.
Vi fikk ikke tid til å lytte noe i rommet, men jeg gleder meg til dette står oppe og går, og vi kan få sett litt film og hørt litt musikk. Hadde vært hyggelig om vi klarte å få til en liten seanse når/om Scrooge og Tols1 tar seg turen.
Takk igjen for en trivelig kveld :)
 

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.780
167
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Det er alltid trivelig å få treffe mennesket bak nick'et her på forumet. Og i går i særdeleshet. Da kom nemlig Sannax på besøk for å hente med seg et lass akustikkplater. Og hyggeligere kar skal man egentlig lete lenge etter.
Etter noen kopper kaffe, og masse prat rundt høyttalere, selvbygg og hva man kan tenke seg og lage, forstod jeg at det hadde kommet en ekte ekspert på besøk. Sannax har greie på det meste, både innen bygging og akustikk.

Derfor var det spennende å høre hva han hadde å si om problemene rundt flutterekkoet jeg har under stjernehimmelen. Trengte aldri å nevne det, han hørte det lett når vi snakket sammen. Takk for tipset med utprøving av akustikkplater, skal teste dette i kveld!
Og takk for besøket Chris, håper akustikkplatene kommer til nytte i din kommende kino! :-D
 

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.780
167
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Det er en stund siden siste skikkelige oppdatering, og det har en grunn. Jeg har nemlig jobbet fra morgen til kveld en hel uke i kinoen, og da blir blogging nedprioritert. Jeg hadde egentlig heller ikke tenkt å legge ut noe i kveld, men etter å ha ryddet ble det alikevel litt tid før leggetid.

Litt om hva jeg har gjort:
-Malt ferdig skyvedør tre strøk, samt ett ekstra strøk på trappeneser
-Teppe lagt ferdig i både kino, teknisk rom, gang og trapp. Dette har jeg fått hjelp til av en grei kompis.
-Scenemolton på innsiden av skyvedør samt karm er ferdig
-Scenemolton bak hylle og to bakre søyler er på plass, og på vegg bak de andre søylene også.
-Alle søylene trukket ferdig i høyttalerstoff og Scenemolton
-Alle småpartier under trapp, treppeneser og plattinger trukket med Scenemolton
-Rammene ved siden av lerret på frontvegg er ferdig trukket i høyttalerstoff og Scenemolton (inn mot lerret)

I morgen og søndag skal jeg "fuske" til småskader og ellers fikse noen småting. I tillegg skal alle listene på teknisk rom settes på igjen og males med ett strøk. Taklistene skal også få ett strøk siden de har gulnet en smule.
Kunne også gjerne ha fått laget til maskeringsrammene over og under lerret.
Så hadde det vært gøy å få opp stolene. Får se om det blir tid til dette.

Lerretet er på vei, siste sporing er fra Charles DeGaulle-flyplassen i formiddag.
I tillegg er Oppo 103 (sonefri) bestilt og på vei.

Her er litt bilder. Har ikke fått tatt så mange mens jeg holt på, men det meste har dere sett før, av maling og trekking av rammer.

Høyttalerstoff ble først stiftet over fronten på søylene:

attachment.php


Så la jeg et ferdigkuttet stykke med Scenemolton ned til kanten av kryssfinerplaten, og stiftet den tett fra undersiden. Så brettet jeg den over , og festet den på baksiden av rammen.

attachment.php


Dette er rammene som står inntil lerretsrammen:

attachment.php


Også denne måtte jeg modifisere litt. Høyttalerstoffet fra Dynabel er ikke bredere enn 80cm. De innerste 25cm mot lerretsrammen valgte jeg derfor å kle med Scenemolton. Vil anta at dette er bedre også for evt strølys fra lerretet.
For å få noe å stifte på satte jeg på ei list på 2X2cm ved siden av den fjerde avrundede lista:

attachment.php


Så til slutt ble de sortlakkede fire listene lagt over høyttalerstoffet for å holde det nede:

attachment.php
 

Vedlegg

 • IMG_6101.jpg
  IMG_6101.jpg
  152 KB · Sett: 393
 • IMG_6103.jpg
  IMG_6103.jpg
  135,4 KB · Sett: 383
 • IMG_6108.jpg
  IMG_6108.jpg
  143,5 KB · Sett: 383
 • IMG_6109.jpg
  IMG_6109.jpg
  113,3 KB · Sett: 387
 • IMG_6111.jpg
  IMG_6111.jpg
  156,5 KB · Sett: 378

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.780
167
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Her er litt bilder etter ryddingen i kveld:

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


Stjernehimmelen har desverre tatt kvelden. Trafoen er gåen (garantisak), den er heldigvis lett å skifte, og ny er på vei.
 

Vedlegg

 • IMG_6113.jpg
  IMG_6113.jpg
  75,5 KB · Sett: 375
 • IMG_6116.jpg
  IMG_6116.jpg
  79,2 KB · Sett: 364
 • IMG_6117.jpg
  IMG_6117.jpg
  107,4 KB · Sett: 380
 • IMG_6118.jpg
  IMG_6118.jpg
  156,1 KB · Sett: 420
 • IMG_6119.jpg
  IMG_6119.jpg
  97,3 KB · Sett: 327
 • IMG_6120.jpg
  IMG_6120.jpg
  198,6 KB · Sett: 374
 • IMG_6121.jpg
  IMG_6121.jpg
  170,3 KB · Sett: 405

SannaX

Medlem
20 Jan 2007
8.305
0
36
Utrolig hvordan helhetsinntrykket løftet seg ved at du fikk kledd rammene :) Nå begynner det virkelig å ta form!
 

kellex

Medlem
29 Jan 2008
904
0
0
Lillehammer
Fy fader og lekkert!! Regner med at du er fornøyd selv?! Sikkert rart og nærme seg "slutten" etter og drevet på i så lang tid :)

Mitt neste kino prosjekt vil nok bære litt inspirasjon fra deg så det er sagt :)
 

joakimpatos

Medlem
24 Nov 2011
5.945
0
0
å hælsikkee! 8) du begynner å nærme deg slutten på kinobygging og jeg begynner å nærme meg mopedlappen, låter jo greit samsvart med at jeg får demo til den tid :mrgreen:

Digga "stemningsbilde" med stolen!
 

MisterMR

Medlem
24 Jul 2007
665
0
0
Wow! Det här blev häftigt!
Kul att du fick möjlighet att jobba en hel vecka bara i kinon.
Väldigt bra jobbat!:)
 

tols1

Medlem
2 Jan 2006
16.663
1
0
Wow! Nå begynner det virkelig å flaske seg :)

Resultatet er bare så gjennomført vakkert, og det er en fryd å lese byggeloggen din.
 

tralltrall

Medlem
9 Jun 2004
5.404
12
38
47
Oslo
Her er det bare å bøye seg i støvet. Helt utrolig flott. :)

Nå er det bare å håpe lyd og bilde blir like bra som kinoen. :)
 

oba

Medlem
13 Jan 2005
1.111
0
0
Sandnes
Jeg må bare slutte meg til de andre her! Et utrolig stykke arbeid du har lagt ned og resultatet ser fantastisk ut :)


Hva var det nå du jobbet med til daglig...
 

Nabon

Medlem
22 Mar 2009
1.123
0
0
Fantastiske bilder fra en multikunstner uten sidestykke. Gratulerer til deg og kondolerer til meg som mister en byggetråd å følge med på... :)