Hi-Fi Klubbens prisjustering..


Vega!

Medlem
23 Nov 2003
2.228
0
0
Flere som ikke er helt med på prisjusteringen til Hi-Fi Klubben? De har jo alltid kjørt monopolpriser, så jeg er litt uenig i prisøkningen..
 
9 Mar 2003
15.104
0
0
45
www.hooters.com
Fikk høre i dag fra en Hi-Fi klubb ansatt at grunnen til at de sluttet med monstercable er at de hadde så lite fortjeneste på det.

Hvis det er lite fortjeneste så tør jeg ikke tenke på hvilke kalkyler de har ellers.
 

Soundfre@k

Medlem
20 Nov 2003
12.211
0
0
Hifi-klubben slutter å føre produkter de ikke har monopol på.. Dette har vist seg flere ganger..

Mvh
 
9 Mar 2003
15.104
0
0
45
www.hooters.com
Ja fordi da har de konkurranse. Egentlig er Hi-Fi klubben mye værre enn elektroforhandlerne når de er slik. De har nu i det minste noen produtker som selges andre plasser.

Det som er geniale med Hi Fi klubben er at de har klart å overbevise mange om at de har de produktene de har fordi de er best, ikke fordi det er kun de som har de.
 

Vega!

Medlem
23 Nov 2003
2.228
0
0
De har jo ikke økt prisen på hjemmekinoproduktene fra NAD, så hvorfor skal de øke prisen på f.eks. C272? Tror de kundene er dumme?
 

Pogwaq

Medlem
23 Okt 2003
13.811
0
0
www.barsk.org
Jeg var innom og kikket litt rundt idag, og de eneste produktene jeg kunne se økte priser på var C272 og hele Dali Blue.
 

Vega!

Medlem
23 Nov 2003
2.228
0
0
Pogwaq skrev:
Jeg var innom og kikket litt rundt idag, og de eneste produktene jeg kunne se økte priser på var C272 og hele Dali Blue.
Det stopper desverre ikke der..kikk litt på DENON. Noen av deres forsterkere har hoppet 1k i pris. Dette er jo produkter som ikke kjøpes inn i Euro! Litt teit å gjemme seg bak "ÅÅåå, Euroen er så dyr, åååÅ".
 

Hanspf

Medlem
11 Sep 2003
4.760
0
0
44
Mest sinnsyke prisjusteringen jeg har sett. Dali subwooferen min (15") har gått opp 3000!!! fra 6998 til 9998. 3000 er mye!
 

Soundfre@k

Medlem
20 Nov 2003
12.211
0
0
Noe av problemet for de som importerer er at NOK har depresiert i forhold til mange valutaer.. Sommeren 2003 var Nok og Dkr tilnærmet likestilte.. Nå må man gi 117 Nok for 100Dkr.. Nok er omtrent like mye verdt som Sek (95 nok for 100 sek, før måtte man gi 80)

Mvh
 

harol

Medlem
17 Des 2003
2.517
0
36
Stavanger
Problemet med hifi klubben er at i Stavanger så er service instillingen og kunnskapsnivået ikke så mye å skryte av. Og når man spør om en god pris på ett totalkjøp på 40.000 så gir de deg 2000 kroner.

Blir ikke noe hifiklubb kjøp på meg i fremtiden :? .
 

Pogwaq

Medlem
23 Okt 2003
13.811
0
0
www.barsk.org
Hovedproblemet er vel kanskje ikke at HFK setter opp prisene, men grunnen de gir; ie euroen er sterk. Dette henger ikke på greip med prisøkning på NAD, Denon og DALI. Som nevnt tidligere har de heller ikke satt ned prisen når krona er sterk, og jeg tviler på at de kommer til å nedjustere prisene igjen når ting er som før.
 

harol

Medlem
17 Des 2003
2.517
0
36
Stavanger
Hvorfor henger det ikke på greip med en økning i pris pga på NAD, Denon og DALI?

Ble litt feil, poenget er at alle valutaer har styrket seg mot NOK så det burde bli en prisøkning på alle importvarer.
 

Haagen

Medlem
14 Des 2002
287
0
0
www.lekestua.com
Vega! skrev:
Flere som ikke er helt med på prisjusteringen til Hi-Fi Klubben? De har jo alltid kjørt monopolpriser, så jeg er litt uenig i prisøkningen..
Først en liten disclaimer: Ja, jeg har jobbet i HiFi Klubben.

Jeg blir litt oppgitt av å lese tråder som denne. Det er greit nok at man kan synes at HiFi-Klubben ikke er verdens beste butikk, men jeg synes argumentene som kommer her ikke holder helt mål..

Hva er poenget med å synes og slenge dritt om ting man ikke har noen som helst forutsetning for å vite noe om? Kontraktene HiFi-Klubben har med sine leverandører kan like gjerne være spesifisert i Euro som i en annen valuta for alt vi vet. Selv om Dali er et dansk firma er det veldig godt mulig at de inngår kontrakter i Euro, på samme måte som mange norske bedrifter bruker dollar eller euro, og ikke kroner, i sine kontrakter. Det vi utenforstående derimot kan uttale oss om, er fakta som er tilgjengelige for alle. Og et slikt fakta er, som tidligere presentert i denne tråden, at den norske krona har blitt betydelig mindre verdt i forhold til andre valutaer i det siste. Hvorfor er det da så urimelig at HiFi-Klubben setter opp sine priser?

At HiFi-Klubben "alltid har kjørt monopolpriser", så du er litt "uenig i prisøkningen" er en uttalelse totalt uten historisk perspektiv. Ja, Hi-Fi Klubben er alene om å selge mange av (de fleste) produktene de har. Men betyr det at de er urimelig dyre? (Som jeg antar monopolpriser skal bety.) Vel, tidligere var HFK veldig billig, da de kom var det jo sensasjonelt. Det er det overhodet ikke lenger, og HFK er nå en butikk på lik linje med mange andre i mine øyne. Men at de alltid har kjørt monopolpriser henger virkelig ikke på greip..

(Et lite sidespor: Å kjøpe DVD-filmer hos Play i Euro er ikke så fett lenger, men den kanadiske dollaren har holdt seg bra, så DvdSoon burde være et fett alternativ..)

Forøvrig er service og kunnskapsnivå et annet tema igjen. Min erfaring som kunde har veldig ofte vært bedre på HiFi Klubben (i Oslo) enn i andre butikker. Service-innstillingen har vært kjempebra, i motsetning til den arrogans jeg har møtt andre steder. Og kunnskapsnivået var også høyt. Dette er dog mange år siden. Min erfaring fra senere år (delvis som ansatt) er at HFK ikke legger like mye vekt på å trene opp sine ansatte lenger, og at kunnskapsnivået dessverre ikke er like høyt. Personlig får jeg fremdeles utmerket service der, men jeg er nok litt inhabil i denne saken, da jeg alltid snakker med folk jeg kjenner mens jeg er der. Da jeg jobbet der (i Marcus Th. gate, før butikken ble gjort om) var service det jeg prøvde å legge mest vekt på. Hvis det ikke er sånn lenger (ref andres opplevelser av HFK i Stavanger) er det definitivt noe HFK bør gjøre noe med.

HFK har også fjernet seg betraktelig fra den bakgrunnen de hadde, og er ikke lenger like "folkelige". Bilstereo, fleksible demo-rom og harry-faktor (positivt ment fra min side!) er byttet ut med design-TV'er, mini-anlegg og mye høyere vestkant-faktor. Jeg synes dette ikke er spesielt positivt, men det er en bevisst handling fra konsernets side for å tjene penger. Og det respekterer jeg.

Mitt hovedpoeng (dette begynner å bli alt for langt) er at Hi-Fi Klubben må få lov til å drive butikk, og at det er meningsløst å slenge dritt om forhold man ikke vet noe om.


Hågen
 

Hi-fi Lasse

Medlem
23 Okt 2003
3.003
0
0
Pogwaq skrev:
...og det var forklaringen HFK skulle gitt oss, ikke "euroen er sterk, vi må sette opp prisene."
Du tror vel virkelig ikke at en selger gidder og si dette om og om igjen hele dagen? eller?
 

Pogwaq

Medlem
23 Okt 2003
13.811
0
0
www.barsk.org
Nei, selvfølgelig ikke. Men de kunne hatt noe i retning av dette på nettsiden. Det var tross alt der de fleste av oss fikk vite om prisøkningen.