HeadFi, tråden om hodetelefoner - forsterkere - kombinasjoner og synspunkt


zeezar

Medlem
31 Jan 2007
6.567
0
0
Kjøpte en low fi forsterker fra JDS Labs, en såkalt cMoy amp med mulighet for OPamp-rulling. I denne står det en OPA2227. Har bestilt en liten neve "maur" på eBay som skal inn til prøving:
1 x LME49860
1 x OPA2132
1 x OPA2134
1 x LME49720
1 x LM4562
1 x LME49860
Nifst til power denne lille saken er i stand til å skyve ut, selv uten bruk av bass boost. Brukt på h.tlf. fra 32 Ohm og ned kan lyden bli litt harsk. Produsenten anbefaler/tilbyr faktisk å tweake den ned for å passe til lavimpedante hodetlf. Dette gjøres gratis før avsending, tilpasset spesielt den h.tlf. man ønsker å bruke. Jeg fikk den ikke modda, for den skal få prøve seg på Beyer DT770 80 Ohms versjonen. Men lyder heller ikke umulig på A-T ATH-SJ5 på 32 Ohm) som forresten er glad i power, rimelig lavimpedante til tross.


Morro leke som koster bare "en spøtt i havet". Presis og imøtekommende kommunikasjon med produsent i tillegg, lav frakt og superrask leveranse fra jdslabs.com gir karakteren Approved! Og så lyden - godkjent fra første stund. Flust med vurderinger og tilbakemeldinger ute på veven. Så løp & sjøp.

Bass Boost cMoy v2.03 

Vedlegg

maddie

Medlem
22 Jul 2005
1.739
0
0
.

Tiger skrev:
Det gjør "folk" nesten alltid uansett hodetelefoner. Synes 271 mkII spiller godt jeg direkte fra min iPhone. Det finnes selvsagt portable forsterkere, men en plass går grensen (for meg) hvor lett den portale "riggen" skal være...

BTW: Grattis med kjapp tid fra sondering til beslutning. Ikke alle som klarer å være så kjappe i avtrekket. :)
Hyggelig å høre at den spiller greit fra iphone. Da holder det sikkert med min sansa clip.

Jeg vil ikke si jeg var såååå kjapp da jeg har holdt på og lest rundt om kring i ca en uke før jeg spurte her ;) , men gleder meg nå uansett til å få noen litt mer "hifi" klokker å ha med meg på jobb.
 

Supertramp

Medlem
24 Jun 2010
14.989
7
38
Tiger skrev:
Da håper jeg batteriteknologiutviklingen går kjapt fremover, eller så må de vel lades hver 30 minutt og veier 1 kg. ;)
Det sa man om mobiler på 90 tallet også. Vi husker jo dette 'mordvåpenet':
:)
 

zeezar

Medlem
31 Jan 2007
6.567
0
0
Supertramp skrev:
Det sa man om mobiler på 90 tallet også. Vi husker jo dette 'mordvåpenet': (bilde) :)
Spes artig er det å se filmer, ofte billige TV-serier, der hovedpersonen - gjerne en mann - går rundt og jåler seg med "nyvinningen".

Nei, nostalgien er ikke hva den en gang var.
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
Supertramp skrev:
Det sa man om mobiler på 90 tallet også. Vi husker jo dette 'mordvåpenet'
Joda, men jeg trodde ikke du ville vente 20 år på dine trådløse hodetelefoner med innebygget DAC og forsterker. :razz:
 

zeezar

Medlem
31 Jan 2007
6.567
0
0
Den har vel bra kontroll og krefter for drift av det meste, k_s. Grattis! Setter sjøl stor pris på egen MK III, en ren rørforsterker.

Tenkte jeg kunne dele en erfaring her:
Har utført en kombinert modding/pimping av Denon AH-D2000-klokkene. Kunstskinnet som kler hodebøyla begynte å vise tegn på slitasje. Etter å ha prøvd paddinga som kler bøyla på Beyerdynamic DT770 og funnet de OK bestilte jeg en sånn på eBay.

Inni den originale Denon-paden ligger to plastremser, under og oppå og de to metallbøylene. Disse legges på samme måte inni Beyer-paden før den klipses fast med de geniale trykknappene. Og voilá, bare å kjøpe JMoney Audios øreputer i lammeskinn enda så har man øretelefoner til man fyller 300!

Festepunktet med to klips kunne vært plassert lenger nede på den indre plastremsa og vært gjort med bare én, ser jeg nå. (Bilde 1, inni bøyla - bortre feste. Originalt er bare én stift brukt, men jeg tenkte ... .)

Vurdering: mykt og godt og nå sitter hodet mer inni klokkene enn før. Med nye øreputer tror jeg følelsen kan bli mer "boksehjelm". 

Vedlegg

k_s

Medlem
13 Nov 2008
631
0
0
zeezar skrev:
Den har vel bra kontroll og krefter for drift av det meste, k_s. Grattis! Setter sjøl stor pris på egen MK III, en ren rørforsterker.
Av det lille jeg har prøvd i dag så virker det som den har mer enn nok krefter.
MKII har jeg eid selv, så skal bli morsomt å høre hva Little Dot får til på tranistorsiden.

zeezar skrev:
Og voilá, bare å kjøpe JMoney Audios øreputer i lammeskinn enda så har man øretelefoner til man fyller 300!
Vurdering: mykt og godt og nå sitter hodet mer inni klokkene enn før. Med nye øreputer tror jeg følelsen kan bli mer "boksehjelm".
Det er bare å legge inn bestilling på JMoney putene med det samme. Kjøpte selv disse til AH-D5000. Behagelige store gode puter, og jeg kan nesten garantere de holder til du er 300.
 

zeezar

Medlem
31 Jan 2007
6.567
0
0
Tiger: jeg vil ikke akkurat strippe paden fra, må løsne to små plater løsne stiftene da. Men jeg husker bandene målte like lange når de ble lagt ved siden av hverandre. Forhandleren ute på eBay heter mgc200. Ser han er aktiv enda men har ikke bøyle-paden til DT770 inne akkurat nå. URL til butikken hans (utenfor eBay) finner du her.

Jeg betalte 16.50 £ for båndet og 2.50 £ i frakt.

k_s: men det spørs om jeg holder til 300. Uansett, blir nok til å bestille JMoney sine. Skal sitte oppe og riste på sparegrisen utover natta.

Edit: La til en beskjed.
 

zeezar

Medlem
31 Jan 2007
6.567
0
0
Vet ikke, hittil er jeg oppe i nesten begge skumgummiputene til Koss Porta Pro. Får riste litt mer og se om det underste svenskesølvet løsner - det som har leira seg til helt nede i buken på Nasse Null.

Å, du gode sparegrisen min.
Nå skal du få to-øringen din.
Bare vent en liten stund
til neste verset slutter.
Alf Prøysen

Jepp, jeg er fra tiden da toøringer var pæ-æng. Senere ble det jo ti-øring, men visa skal ha starta med en-øring. (50-tallet?)
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
HiFiMAN har, utifra head-fi.org diskusjoner endret kabelen, så da får jeg den nye og HE-500 leveres neste uke og ikke denne. Greit nok, da den kabelen som er nå fortelles å være lite smidig for å si det slik.

Om ikke så lenge får jeg muligens lagt ørene til HiFiMAN HE-6 og en spesialamp til orthodynamiske hodetelefoner...

Time will shåv.