HeadFi, tråden om hodetelefoner - forsterkere - kombinasjoner og synspunkt


Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
Etter å ha lyttet "litt" til Staxsettet har jeg fått "bråg i håve". :confused: :-D
 
20 Jan 2005
15.700
0
0
DavidMahler Quote 25th January 2010 "Impressed by SkullCandy Lowriders-and I own some of the world's best headphones"
***
A friend let me try their Skullcandy Lowriders the other day. I rather snobbishly remarked prior to hearing them that these 20 dollar Skullcandy headphones were going to be awful. To my shock, I thought they weren't just good headphones, but I thought they were great and I felt that if the look was repackaged and the exterior materials were of a higher quality that the sound quality alone could be marketed for at least $200. I was blown away. Immediately after hearing it I popped on my Edition 8s and I have to say the Edition 8s were just incrementally better.....it's even possible some head-fiers would prefer the bass-lighter Skullcandy Lowriders**.
Fant denne på headfi. Noen som har konstruktive tanker om dette?
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
De som ønsker å ta med seg CD-er til treffet i morgen kan selvsagt gjøre det, så får vi lagt dem på serveren.

@ cp: Ikke mer konstruktivt at pris / ytelse ikke alltid henger sammen innen hifi, og at enkelte finner sitt Nirvana der andre ikke har lett. Men det er jo ikke noe nytt. :)
 

Hellnoob

Medlem
4 Aug 2005
16.389
0
36
OT:

Her er originalen:

[youtube]OSRCemf2JHc[/youtube]

Og her er den første av 5 forskjellige versjoner som gjorde låten globalt populær:

[youtube]XP7aNuqp_YU[/youtube]

Headfi-treff 26. mai 2011-versjonen...

[youtube]8CaB9Nqq3tg[/youtube]
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
Hellnoob skrev:
Det er nyttig å være emballasjefetishist når man skal på headfi-treff. Lock and load!
Nice. Looking forward to this pile of i.a. Schiit. :)

Labbetuss skrev:
Jasså, hva for bråk?
Staxsettet låter såpass flott at det er vanskelig ... å la være å tenke på hvordan mid-end-Stax (f. eks. SR-407 + 006t) låter. :) Men, dette finner vi ut i dag.
 

Labbetuss

Medlem
29 Nov 2004
8.029
0
0
Tenkte meg det :twisted:

Edit: Gleder meg til å lese inntrykkene deres og håper dere koser dere masse! :D
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
Completed. :)

Tusen takk til Kokken, k_s, Hellnoob og Anfield som omhyggelig hadde pakket ned sine hodetelefoner, -forsterkere og DAC-er for å gjennomføre dette treffet. Fem rigger var plassert rundt i stua, slik at alle fikk anledning til å høre litt forskjellig, og etter en stund ble enkelte kombinasjoner satt sammen for å bli testet mer ut enn andre.

Her er noen bilder, så kommer det noen inntrykk i form av tekst senere:


Nøysom plassering før shoot-out. Burson HA-160D og Schiit Lyr:Stax SRS-4170 og Rega DAC:Stax SRS-4170 og Rega DAC:Testbenk: Schiit Lyr, Burson HA-160D, Trafomatic Experience HeadOne og enda en Burson HA-160D:Schiit Lyr og AKG K702:Trafomatic Experience HeadOne. Audeze LCD-2 lyttes til på Burson HA-160D (skjult):AKG K701 på Trafomatic. Notater underveis er viktig med såpass mange inntrykk på en kveld:AKG K701 på Schiit Lyr. Sanger fra treffets Demo CD:Trafomatic på Audio-Technica W1000 - "Hm, kan dette være en god match?"iPadstyring av sanger til Stax (SR-007mkII og SRM-007tmkII)Det tyske hjørnet - LehmannAudio BCL og Violectric HPA V200:BelCanto DAC 1.5, LehmannAudio BCL og Violectric HPA V200:Sennheiser HD800, LehmannAudio BCL, BelCanto DAC 1.5 og Violectric HPA V200:Rega DAC - Lyser opp mer enn logoen?:AKG K702 på Trafomatic:Trafomatic - Justerbar utgangsimpedans:Rør er alltid litt fascinerende:Sennheiser HD800, LehmannAudio BCL og BelCanto DAC 1.5:
 

Vedlegg

Petter-S

Medlem
23 Des 2006
389
0
0
Meget pent :)


Hvem var det så vant da ? :pBestilte meg en Heed CanAmp igår. Fikk den til nette summen av 296 euro. Gleder meg til å blåse liv i mine Q701.
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
Petter-S skrev:
Hvem var det så vant da ? :p
Opplevelsen vant. Det å få muligheten til å høre musikk formidlet via såpass mange gode oppsett var en vinner for meg.
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
Innledning
Formålet med treffet var aller først og fremst å ha det sosialt og treffe likesinnede som setter pris på musikk formidlet via blant annet hodetelefoner. Det sekundære formålet faller naturlig da de som var på treffet har sin egen portefølje med hodetelefoner, -forsterkere og DAC-er. Via en slik dugnasånd, fikk hver av oss en god mulighet til å høre på musikk via relativt mange forskjellige anlegg. For å forfatte inntrykk sånn noenlunde strukturert noterte hver av oss stikkordsmessig ned de inntrykkene vi dannet oss under treffet.

For de som selv ønsker å arrangere slike treff, er det lettere enn man muligens vil tro. Det handler egentlig kun om én ting; ta initiativ. Uansett hvor dere bor i landet, så arranger slike lokale treff. Blir man ikke så mye klokere, så har det i alle fall hatt en gevinst når det gjelder det sosiale. :)


Demo CD
I forkant av treffet ble alle som møttes bedt om å sende over sine demosanger slik at en demo CD kunne kompileres i forkant og legges på mediaserver og gjøres tilgjengelig på hver av de oppsatte riggene. Det er en fordel at vi som møttes har litt forskjellig musikksmak, slik at man sikrer en variasjon i sangene. Så er det jo ofte slik at i et utvalg av sanger, så er det 1-2 som blir spilt mest. Det er bra når man er ute etter å få inntrykk av signifikante og marginale forskjeller mellom anleggene. Ulempen er at man lett kan bli litt énsporet og fokuserer på én bestemt passasje i én sang og konkluderer med hvordan et anlegg presenterer musikk generelt sett. På treffet fikk jeg inntrykk av at vi hørte på mye forskjellig, men at Joe Satrianis ”I Believe” ble en hit. Antagelig fordi dette demosporet har en viss dynamikk og romfølelse i innspillingen. Jeg valgte å fokusere på 4 demosanger; 3 av mine egne og treffets hit.
Utstyr
De fleste som leser ulike fora for lyd vet at produkt X låter slik, og at produkt Y låter slikt. Paradokset er at en hodetelefonforsterker låter ingenting. En hodetelefon låter separat heller ingenting. Og en DAC er tyst som bare det, uten at den settes inn i et anlegg. Det er først når man kombinerer de ulike komponentene at ting begynner å skje, og man får et subjektivt inntrykk av hvilke kombinasjoner som passer godt sammen. Jeg fikk en sunn bekreftelse på noe jeg viste fra før: Majoriteten av utstyrskombinasjonene låter veldig bra. Veldig bra. Det finnes selvsagt variasjoner, men mitt inntrykk er at lydprestasjonene kan skisseres / ligger i en normalfordeling.

Det er med andre ord egentlig få kombinasjoner som låter direkte dårlig, og det er noen kombinasjoner som fenger lytteren ganske fort. Uansett komponent, så finnes den en match som er god. Det viste treffet i går også.

Husk en ting når dere leser inntrykk på ”nettet” generelt sett av lydutstyr. Forholdet mellom den reelle verden og forumverden er 1:5 (minst). Det er vanskelig å beskrive lyd, og man må ty til adjektiver og beskrivelser som setter ting på spissen uten at de samme tingene nødvendigvis vil oppleves like markante dersom man lyttet til omtalt utstyr selv. Når det er sagt, så finnes det heldigvis forskjeller. Hvis ikke, hadde jakten på god lyd vært kjedelig. Jakten kan dog være tidvis frustrerende. Delvis på grunn av at forskjeller beskrives med store ord. Bruk inntrykkene fornuftig, og tillegg dem den vekt de fortjener i en gitt kontekst. Head-fi skal være gøy, og selv om det er en viss sammenheng mellom pris og ytelse, så trenger man ikke nødvendigvis investere mye penger for å nyte god lyd fra hodetelefoner. DET er viktig å huske på.

Inntrykk av ulike kombinasjoner skal jeg skrive om senere når jeg har notatene fra gårsdagen for hånden.

God musikkhelg. :D
 

Vedlegg

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
Schiit Lyr og Burson HA-160D

Schiit Lyr og Burson HA-160DSiden vi hadde to stk. Burson HA-160D til rådighet, ble disse brukt som DAC på testbenken. Vi koblet opp Schiit Lyr til Burson HA-160D, slik at vi kunne ha et godt utgangspunkt for å vurdere disse opp mot hverandre som hodetelefonforsterker. Lyr hadde de originale rørene installert.

Dersom man skal kunne indikere et konsensus om forskjellen mellom Burson og Schiit må det være at det praktisk talt ikke er noen forskjell. Noen av oss mente det ikke var signifkant forskjell. Andre mente forskjellen var liten, og da at Lyr var bitte-litte granne mer åpen i lydbildet. Prisforskjeller: Lyr ca. 1/3 av Burson, men Lyr trenger en DAC. DAC-en i Burson er god. Ingen praktisk lydforskjell fra hodetelefonutgangen på disse to.
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
Trafomatic Experience Head One (TEHO)

Treffets mest åpenbare bevis på matchning?

Man hører ofte om matching av komponenter. Vi benyttet i starten Burson HA-160D som DAC til TEHO. Spilte deretter via enkelte hodetelefoner, men det løsnet liksom ikke. Ikke før man koblet på Audio-Technica W1000. Wow! Det var bevis på hvor viktig matching kan være. Romfølelse, mellomtone og "alt" stemte. Morro. :)

Koblet etterpå inn Yulong D100 som DAC, og lydbildet åpnet seg på TEHO. Dog var Burson HA-160D (som DAC) -> TEHA -> AT-W1000 muligens treffets viktigste bevis på at matching ER viktig.
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
LehmannAudio BCL & BelCanto DAC 1.5

LehmannAudio BCL & BelCanto DAC 1.5Tok med meg mine K702 og satte meg ned ved disse to komponentene. Prøvde først BelCanto DAC 1.5 som kombinert DAC/hodetelefonforsterker. Måtte rotere volumhjulet ganske mange ganger med klokka før lyden ble passe. (93.5 av 100). Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg hadde forventet at lyden var lysere enn den var. Kult. Den var litt "farget" og det kler K702 godt, synes jeg. BelCanto var også langt større enn hva jeg trodde på forhånd. BelCantoen synes jeg ser ut som sobert design til $$$.

Skiftet deretter over til BCL, som jeg har vært så heldig å låne i hele 3 uker (!) før, så den føler jeg at jeg kjenner relativt godt. Igjen, fikk jeg samme følelse som før; BCL er morro å høre på. At den også har gain dipswitcher under gjør den fleksibel med tanke på å matche den til ulike kilder med forskjellig gain.

Nok et godt oppsett. :)
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
Stax

Stax: SRS-4107 & SR-007 SystemSiden vi snakker Stax, så la oss ta priser med en gang. Stax SRS-4107 koster ca. 15.000 kroner, og dette består da av hodetelefonene SR-407 og hodetelefonforsterkeren SRM- 006t. Skal man benytte Staxordboka, så heter det "hodehøyttaler" og "driver". Nok om det. Dette settet ble foret av en Rega DAC, og var vel det settet jeg hørte minst på av det som var tilgjengelig. Det lille jeg hørte hørtes helt flott ut. Det spilte litt mer frempå enn Stax sitt toppsystem (SR-007 System - veiledende 35.000 kroner):
Man benyttet to ulike DAC-er på disse Stax-settene. På SR-007 settet ble Hegels HD10 benyttet i starten. Etter en stund prøvde man ut Rega DAC-en som kilde til SR-007 settet, og lydbildet våknet litt for å si det slik. Nå er det det indre som teller, heter det, og ikke utseendet. Men, jeg kan ikke for det. SR-407 (brune) på en sølvfarget driver ser helt mix-n-match ut. SR-007 systemet er i gjennomført sort, og ser x ganger mer elegant ut. Komforten til SR-407 og SR-007 er begge svært gode, hvor sistnevnte egentlig er vel så behagelige som HD800. Skal jeg rangere og spikke fliser, så er SR-007 de aller mest komfortable hodetelefonene jeg har prøvd. SR-007 systemet spiller litt mindre engasjerende rent umiddelbart enn SRS-4107. SÅ var det det da. Hva foretrekker man, og hvilken musikk spiller man mest av.

Av de åpne hodetelefonene vi prøvde i går, så var SR-007mkII de som spilte mest ut i rommet. Om det var fordi man spilte høyere på disse, enn på de andre kan være en forklaring. Imidlertid, så var det ting som tyder på at det ikke var riktig, og at SR-007 således er de som uten tvil "lekker" mest lyd til omgivelsene av alle de åpne vi hadde i rommet. Det vil si de er "pip åpne"...

Jeg synes SR-007 settet, nå etter å ha hørt på det i 3 dager, spiller helt utrolig sømløst. :) Settet returneres til sin egentlige eier i dag. Takk for lånet, halvnakke. :)
 

Supertramp

Medlem
24 Jun 2010
14.989
7
38
Hva, har dere vært på Flekkerøya? Og ikke gitt meg beskjed? :eek: :eek: :eek:

hehe- bare tøyser - synes det var noe kjent med noe av utstyret ......
 

magb

Medlem
27 Jul 2009
1.597
0
0
Heisann.

Har sett litt på Bayerdynamic dt770 pro, er det andre alternativer jeg burde se på i denne prisklassen? (under 2000). Har hodetelefonforsterker, men det er ikke den dyreste akuratt.

det er en slik en: Valve Class A Tube Headphone Amplifier pre Bravo V2 | eBay

Hvis lydpreferanser betyr mye, så kan jeg jo si at jeg fortrekker Klipsch og rør framfor B&W på nøytal transistor, hvis det sier dere noe :) :mrgreen:

Bruken er 100% musikk, film får anlegget ta seg av.