HeadFi, tråden om hodetelefoner - forsterkere - kombinasjoner og synspunkt


Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
@ erys: Meh. Leben. Vanlig. Passer sikkert godt for å slipe ned Ultrasone.

@ Quisten: Nevn noe du mener er uvanlig - OG som er kjent for å lyde godt - og BONUS hvis du har hørt det du anbefaler. Du kan gjerne kun velge 1 stk. innen tre kategorier a) elektrostater, b) dynamiske og c) orthodynamiske

Det burde være usedvanlig mye å velge blant hver kategori. :)

Og - når du har plukket ut 3 stk. kan du jo anbefale en forsterker til hver av de 3 - og gjerne en DAC også (ikke så viktig, da - men morro likevel).

Og - ekstrabonuspoeng hvis du har hørt de enkelte komponentene du anbefaler - og ULTRA-HYPER-bonuspoeng hvis du har hørt den eksakte kombinasjonen. :)

Moral:
Kanskje ikke så éndimensjonalt dette med head-fi allikevel, Quisten. ;)
 

Hreple

Medlem
23 Aug 2010
810
0
0
Noen som har synspunkter på Nads nye M51-dac vs den kommende Dacen til Schiit, eventuelt litt "generelt" om DAC.

Kan jeg anta at man for Nad (eller generelt) betaler relativt mye for tåpelige ting man ærlig talt ikke skal bruke (Hei HDMI-innganger og preamp-trinn - jeg stirrer så til de grader på dere).

Prisen er forsåvidt ikke ugrei, og om jeg skal ha usb på Schiit-dacen blir det mer eller mindre samme pris fordi jeg kan gjøre en brukbar deal på Naden. Samtidig noterer jeg meg at Schiit gjør en helt "ren" og enkel balansert dac uten fiksfakseri. Ulempen med den er at jeg må vente en stund (den shipper i slutten av august) og jeg har en kjøper NÅ på min Cambridge Dacmagic. Da vil jeg per def sitte uten dac i noe slikt som en og en halv måned.

Samtidig sitter jeg og hører på M51-dacen til Nad nå. Jeg har INGEN ide om hvorvidt den er innspilt, men gud bedre dette er gode greier. Flere detaljer, et bredere lydbilde og mer punch enn Dacmagic. Skulle selvfølgelig bare mangle når man blar opp 10.000 snarere enn 2.400 som jeg ga for lenge siden. Jeg er forstyrrende forelsket i dette - i hvordan lyden bare brer seg ut og blir helt magisk, egentlig. Screw it, blir nok en M51 nå :)
 

mteinum

Medlem
19 Nov 2006
10.544
0
0
mteinum.spaces.live.com
Hreple skrev:
Mteinum: Blant de "store" er det ikke så mange. Ja, det finnes omtrent 800.000 forskjellige varianter av mellomklasse. Ofte diskuterer vi high-end her, og da er blidet fort litt snevrere. Fair game. Fint bilde, dog. Det finnes MANGE hodetelefoner der ute :D
På head-fi har du en tråd som viser toppproduktet fra de forskjellige produsentene. Neida, det er langt fra like mange som innen høyttalere, men her var det flere navn som var ukjente for meg - i high-end segmentet.Every Top-End Product of Every Headphone and IEM Brand Currently In Existence (Forever Current List)

Litt usikker på hva du mener med "store" - tenker du da selskapsstørrelse eller profilering via norsk media / forum? I såfall er ikke utvalget stort; AKG, Sennheiser og B&W.
 

Vedlegg

Hreple

Medlem
23 Aug 2010
810
0
0
Problemet blir i stor grad at du må kjøpe uhørt av disse, og det kan ofte være forbannet nifst.

Mye av dette er også custom IEM's - noe som gjør det hele enda vanskeligere.

Jeg fastholder at det ikke er så ubeskrivelig mange high-end phones ute, særlig ikke mange når du faktoriserer inn hva du kan få prøvd.

1. Sennheiser HD-800
2. Grado something something
3. Denon AH-D7000 (nye kommer)
4. Audeze LCD-2 / 3
5. Beyerdynamic T1
6. Ymse fantastisk dyre Stax
7. Ultrasone Edition metall og shiny bits
8. Rundt regnet 8000 IEM's

Slik ser jeg det :)
 

erys

Medlem
18 Des 2006
1.820
0
0
Tiger skrev:
@ erys: Meh. Leben. Vanlig. Passer sikkert godt for å slipe ned Ultrasone.
Nope - feil oppfatning - av både Leben og Edition 8.
Har du hørt noen av de, eller baserer du det på antakelse og vurdering utfra til-lest observasjon?

a) Leben er ingen mørk, laid-back, avslepen rørforsterker.
b) Edition 8 har på ingen måte behov for å "slipes ned" - not at all!

Edition 10 derimot kan det virke som har en for hissig og skarp topp, men den skiller seg nok betraktlig fra Edition 8. Har ikke hørt Edition 10 selv, men diskusjonstråder er forholdsvis sammenfallende mht beskrivelse av generell karakteristikk - bright/skarp går ofte igjen. Flere har også prøvd Edition 10 mot Leben og karakterisert de som dårlig match da Leben på ingen måte demper/sliper av toppen i de. Edition 8 derimot er det flere (bl.a. Skylab) som mener matcher meget bra.
 

Tiger

Medlem
24 Sep 2003
39.998
0
0
Har ikke hørt de to. Beklager - burde satt en disclaimer i posten (men den var ment humoristisk). Men, her er den nå i alle fall:

 

erys

Medlem
18 Des 2006
1.820
0
0
Tiger skrev:
Har ikke hørt de to. Beklager - burde satt en disclaimer i posten (men den var ment humoristisk).
Okidoki:)

Planlegger å ta med Edition 8 en tur nedom det gamle badehuset en dag for:
a) Høre de på V200 (om de har den inne) som muligens kan være en brukbar match og evt. erstatte Aune X1 DAC (som jeg forøvrig synes er god - ihvertfall til prisen) som amp på hobbyrommet.
b) Høre på HE-300 og HE-400 om de kan være et potensielt supplement til Edition 8.

Vil naturlig nok re-høre på Audezé samtidig, men ved forrige (alt for korte) prøvelytting av LCD-2, så var den umiddelbare oppfattelsen at de ikke passet helt til min preferanse. Det var rett etter de fikk inn første demo-paret. Mener å huske de da var koblet mot en MF amp.

Men.... samtidig lurer også Stax i kulissene
 

Quisten

Medlem
22 Feb 2008
3.083
0
0
Tenkte jeg skulle ha et par AKG Q701.

Hvilken dac/amp i 4-8k klassen er grei til disse ?

Tenkte dette som ren laptop rigg ifra USB.