HD formatkrigen.


Status
Stengt for ytterligere svar.

teedjay

Medlem
19 Jan 2007
123
0
0
twelve skrev:
I følge siden du linker til, er jo BD desidert størst?

Esp1 glemte å poengtere at BD hadde 20% av det totale disk salget i Japan, DVD inkludert. Det var jo utrolige tall i grunn ...

At HD DVD har puslete tall i Japan visste vi jo fra før :D
 

Tomas78

Medlem
12 Sep 2005
1.532
0
0
Esp1 skrev:
Jeg referer til tilgjengelig andel av filmer i henhold til studioens markedsandeler, ikke ranking av hi def salg.

HD DUD har hatt en betydlig fordel av at Universal har vært ekstremt aktive med å pøse ut tonnevis at katalogtitler, så deres hidef andel står ikke i direkte sammenheng med Universals andel av det totale videomarkedet. Et par at BD studioene har hatt ganske betydelige downperioder i 2007 men vi får håpe utgivelsestakten forbedrer seg ytterligere til neste år.


Sitter du og heier på et format? Liksom: "HEIA BluRAY!Det er best! juhu!"

Hvorfor det?
 

URGELOL

Medlem
23 Mai 2005
84
0
0
Filmer i SD og HD via nettet vil nok bli ett alternativ for mange flere i de nærmeste årene. Men for de aller aller fleste vil fysiske disker være eneste mulighet de neste 10 årene. Greit nok at vi i rike vestlige land har en infrastruktur i bredbånde og en inntekt som gjør at mange har 10Mb +++ linjer, men i andre land er de ikke i nærheten av kapasitet for dette.
 

RobertB

Medlem
5 Jun 2007
60
0
0
Esp1 skrev:
Samsung om HD DVD:

Interview: Samsung Says There's Life After Hollywood for HD DVD

* Blu-ray er dødt for Hollywood etter Warner annonseringen
* USD 300 er den magiske prisen for BD-spillere (juli/juni)
* 1000 utgivelser er den magiske tittelgrensen (ca 500 nå)
* digital distribusjon vil drepe SD, men folk vil eie HD

*kremt-kremt*

Tror du leifet litt der du hehe...tidlig på morran så du er unskyldt :)

Ser forøvrig ut som om HD-DVD Group er i full meltdown-modus nå. Tipper vi har Paramount og Universal på Blu-ray siden allerede til slutten av uken (men utgivelser først fra Q2 tidligst vil jeg tro, om ikke Paramount har masse blått på lager fra før forrige kuvending).
 

Shallow_

Aktiv
21 Mar 2005
9.649
102
63
45
Synes bluray folka her viser/har vist mer sympati ovenfor de/dere som nå brenner inne med veldig mye hd-dvd'er. Kan se for meg at det hadde vært annerledes hvis bluray hadde tapt..
 

my2cents

Medlem
8 Aug 2007
31
0
0
Eller hva som er igjen av formatkrigen.
Er det lurt eller ikke lurt av Toshiba å selge HD DVD spillere til folket som skal ha en DVD spiller?

De får solgt avspillere, men vil det holde til at folk og studioer vil støtte HD DVD?
 

ARTY

Medlem
8 Sep 2005
2.076
0
0
teedjay skrev:
I hine hårde (usenet/news) dage ble tråder verdiløse og døde ut så snart en eller annen brødskalk nevnte Hitler eller WWII ...

Begrepet "å hitle en tråd" stammer fra den gang ;)

En god påminnelse.

Denne videoen er blitt førsøkt postet på AVS flere ganger men blir slettet av mods etter kort tid uten at noen en gang prøver å poste i tråden.
Har amerikanerne andre etiske normer enn oss?
 

SVS! -man

Medlem
11 Jan 2005
7.316
0
0
Fredrikstad
sage skrev:
Gud hjelpe for en tåpelig sammenligning, svs-man! En standalone spiller blir brukt til en ting; å se film på. En spillmaskin blir av majoriteten brukt til å spille på, en tilleggsmulighet er å spille av film. Skal alle hd dvd-drev som står i datamaskiner også regnes med bare fordi noen ser film med det?

Hva i all verden er det som er en tåpelig sammenligning! Du og en del andre skjønner jo faktisk ikke at det går an å gjøre BEGGE deler med en PS3; både spille og se BD-film. Det er ikke sånn at når man er interessert i spill, så er man ikke opptatt av film. Og for mange er det en tilleggsmulighet å spille spill, men det er først og fremst en BD-spiller.

Så du mener at et PC-drev skal sammenlignes med PS3:shock: Jadda...
 

trondmm

Medlem
2 Mar 2007
8.589
2
38
Esp1 skrev:
Digresjon: Tosh største feil i HD krigen er det faktum at de ikke fikk med seg en eneste større produsent med på sin side.

Mnjo...

Fra et PR-synspunkt, så er det uheldig at publikum får inntrykk av at Toshiba er de absolutt eneste som har noen tro på HD DVD. Men, så lenge det er gode spillere som er fornuftig prisa, så synes jeg ikke det er så veldig problematisk at det bare er en spillerprodusent i startfasen.

Problemet er etter mitt syn at Toshiba har vært på defensiven i stort sett hele "krigen". Da PS3 ble lansert, så burde HD DVD hatt store kampanjer for å motvirke PS3-effekten. Hva gjør de? De går tom for spillere, og gjennom hele julen klarer de ikke å møte etterspørselen (som attpåtil var rimelig lav). Deretter følger Universal, det eneste eksklusive HD DVD-studioet, opp med å tilby HD-filmer som ikke ser stort bedre ut enn DVD-utgaven. Og som om ikke det var nok, så slutter de nesten å gi ut filmer på nyåret. I løpet av ti uker, fra 1. februar gir de kun ut 3 filmer.

Greit nok at dette normalt er en treg salgsperiode, men når Blu-ray er i ferd med å bygge opp et fundament av PS3-brukere, så er det kritisk å komme med ett eller annet mottiltak. Hva som helst som kan trekke kunder til HD DVD. Toshiba og Universal de foretok seg ingenting, og så ut til å tro at det ville gå over helt av seg selv.

Det var ikke noe bedre denne julen. Det starta veldig bra med knallsalg på Wal*Mart og en del gode tilbud på Black Friday, men så stoppet det opp. Den prisreduksjonen Toshiba har kommet med nå, burde de ha kommet med i november. Om den så bare hadde vart ut året. Når det gjelder filmutgivelser denne julen, så var det også relativt tynt med eksklusive HD DVD-godbiter. Og nok en gang har Universal og Paramount valgt å skru igjen utgivelseskrana, slik at Blu-ray får være ensom på markedet i et par måneder.

Den eneste gangen de var på offensiven, var da de sikret seg Paramount som eksklusivt studio. Dessverre har Paramount vist seg å være omtrent like kjipt å ha som eksklusiv partner som Fox og Weinstein. Faktisk gjorde det nesten ting litt verre, ettersom dette tvang Fox til å få ut fingeren og faktisk begynne å gi ut filmer igjen. Weinstein er fortsatt MIA, og jeg er spent på om de vil gi ut flere HD DVDer i det hele tatt.

Ut fra denne track recorden til Toshiba og HD DVD-studioene, så er jeg sterkt tvilende til at de er i stand til å hoste opp en reklamekampanje ifm. Super Bowl som er aggresiv nok til å overbevise amerikanerne om at HD DVD er her for å bli og at de burde kjøpe seg en spiller øyeblikkelig.
 

ARTY

Medlem
8 Sep 2005
2.076
0
0
blu-ray-only skrev:
Du griper til de halmstrå du måtte finne. Skribenten i VG er neppe den som har best innsyn! Kikk heller innom Release.no:


DET er tross alt utvalget av film i Hi-Def som er avgjørende! Finnes mange andre kilder å sitere om det skulle være nødvendig.
Regner med at det at flere av de som har latt seg lokke til å kjøpe HD-DVD tenkte på å bruke dem til avspilling av Standard DVD.
:confused: :confused: :confused: :confused:

Hva hadde sitatet ditt fra release.no med VG artikkelen å gjøre, og hvordan klarte du å lage ett slikt argument ut av det?
 

Soundfre@k

Medlem
20 Nov 2003
12.211
0
0
Toshiba Corporation has decided to withdraw from next generation high-definition DVD production.

Toshiba has been struggling with its version of the next generation DVD format, as support for Blu-ray technology has spread among US retailers.

Toshiba has been in heated competition with other Japanese electronic giants such as Sony, Panasonic and Hitachi, which produce the high-definition DVD format, Blu-ray.

The Blu-ray format now makes up 90 percent of the Japanese high-definition DVD market after winning last year's price war for DVD recorders and players.

Toshiba faced even more difficulty when the major movie studio, Warner Brothers Entertainment, announced that it planned to use only the Blu-ray format for its movie software.

The company said it will continue to sell HD-DVD products for a while but will stop further development of HD DVD. Meanwhile, it said its DVD factories in Aomori Prefecture, northern Japan, would be closed.

Market observers said that Toshiba could suffer a loss of hundreds of millions of US dollars.

NHK WORLD DAILY NEWS

Ok, det ser ut som man kan stenge tråden snart.
 
Status
Stengt for ytterligere svar.