HD formatkrigen.


Status
Stengt for ytterligere svar.

aibo

Medlem
29 Jan 2007
332
0
0
www.hsx.com
Britax skrev:
Jeg har avbestillt min PS3 pga høy pris, og amerikansk utganve er ikke aktuelt.

Må si det er ganske løse påstander ang. Universal du kommer med.

som om jeg skulle si at Fox er på vei til HD DVD fordi det er vanskelig å finne BD info på siden deres.. :-?

Good point Britax ref FOX, dog er det "funny" at Universal i norden skal selge Columbia Tristar sine Blu Ray filmer, og er allerede i gang med det.
 

Arendal

Medlem
14 Feb 2003
10.513
0
36
torsteinvh skrev:
På PS3? Det er langt fra min erfaring...

Etter et par-tre timer med spilling så har riktignok vifta skrudd seg opp et par hakk, men når jeg ser film så holder den seg stort sett på laveste hastighet, og da bråker den minimalt *).

*) Min definisjon av minimalt i denne sammenhengen:
Både HD-opptaker (Sony HDR-710) og projektor (Sony HS51) støyer mer enn PS3 på laveste viftenivå.

Hmm, jeg har sett testere som mener at PS3 bråker mer enn X-box 360 og den bråker jo noe sinnsykt.

Hvis den er så stillegående så er den jo stillere enn PS2 også ( første vanlige utgave ), den bråker for mye for meg.

Da mangler vi bare display.
 

tklev

Medlem
30 Okt 2003
5.058
0
0
Haavard74 skrev:
Grunnen til at HD DVD'er og Blu-ray discer er rippet og lagt ut på nettet er at piratene fant en nøkkel i et HD DVD-drev og brukte den til å løse opp HD DVD'er (denne nøkkelen viste seg å virke på Blu-ray titler også).

Hehe, ikke for å være frekk, men jeg tror du er nødt til å endre denne meldingen din også.. :) Det er nemlig ikke drevet som ble knekt i første omgang, men avspiller-programmet. Ved å søke i minnet på PCen, så fant de nøkkelen som blir brukt til å dekode AACS filene som er lagret på HD-DVD og Blu-Ray platene. Når de først har denne nøkkelen, så kan de dekode filmen og lagre den ukryptert på HD'en. Når de først har funnet denne nøkkelen til en bestemt film, så kan alle lese av disse filmene ved hjelp av samme nøkkel. Filmselskapene kan ikke gjøre noe med det. (Annet enn å trykk opp nye discer med nye nøkler.)

Etterhvert så vil det komme et nytt sett med nøkler(på nye filmer), som ikke vil la seg dekode av WinDVD/PowerDVD. Brukere av disse programmene vil da være nødt til å oppgradere til nyeste versjon for å kunne spille av nye filmer. Med de nyere versjonene så skal det nok bli betraktelig vanskeligere å finne nøkkelen i system-minnet i PCen, den kommer iallefall ikke til å ligge i klartekst lenger.. :D

Iallefall, AACS har allerede brukbare systemer for å hindre kopiering, men der ligger beskyttelsen på hver enkelt maskin/avspiller. "Fordelen" med BD+ er at hver enkel disc inneholder sitt eget lille program med en nøkkel som er spesifikk for den discen, noe som skulle gjøre det mye vanskeligere å omgå kopibeskyttelsen. Samt at det i teorien ikke skal bli mulig å finne *en* nøkkel som skal gjøre det mulig å låse opp *alle* filmene..

Her er litt om statusen til AACS:
Clarification on the state of AACS - Doom9's Forum

Skal bli virkelig spennende å se hva som skjer når de første (nye) AACS titlene kommer på markedet, og se hvor lang tid det tar før de havner ute på nettet..
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
Jeg har samme erfaringene med Blu ray og Plasma. Sist jeg så Blu ray var Casino Royale på sony-senteret i Tromsø på en diger sony plasma. Bildet var ikke bra og det hakka helt sykt. Det så ut som 12 fps.
 

tklev

Medlem
30 Okt 2003
5.058
0
0
Her er årsaken til spekulasjonene om 499$ utsalgsprisen for den nye Sony Blu-Ray spilleren i USA:
Does Sony Have a Blu-ray Surprise?

"Washington, D.C. (June 1, 2007) -- Sony has said publicly that it will launch a second generation Blu-ray this summer for $599.

However, TVPredictions.com has learned that at least one electronics chain in the Washington, D.C. area has been notified that the player (
Model: BDP-S300) will be priced at $499.

The chain's representative spoke to TVPredictions.com in confidence. However, he said Sony plans to ship the new Blu-ray player late this month and it will cost $499."


Selv om prisen blir 500$ MSRP, så er det fortsatt for høyt til at den vil utgjøre noen som helst forskjell for Blu-Ray campen, som allerede har en sinnsykt god (og billig) Blu-ray spiller i PS3ern.. Stand-alone spillere må nok ned i 3-400$ før de kan begynne å gi Blu-Ray et ekstra puff..
 

HåkonN

Moderator
1 Okt 2005
19.480
0
0
robertaas skrev:
MC ble introdusert nesten 20 år før CD og var et etablert komplement, ikke en konkurrent til LP. Den var mye mer transportabel, kunne ta opp og hadde dårligere lydkvalitet enn LP. Da CD-en ble innført var det som en etterfølger av LP. CD hadde riktignok andre egenskaper enn LP som gjorde det mulig med transportable spillere slik at den spiste seg in på det markedet MC hadde hatt for seg selv, men det betyr ikke at de 2 konkurrerte om å ta over for LP. Jeg kan ikke huske å ha sett en eneste artikkel om "Vil CD eller MC ta over for LP". ;-)
Hvem har nevnt LP? :???:
 
20 Jan 2005
15.700
0
0
Kan noen gjenta, på en saklig måte, hvorfor det skulle være en fordel at et av formatene taper det som kalles en krig?
Jeg vil helst at all software (film) kom på begge formater, så kunne de to partene konkurere på pris, kvalitet og brukervennlighet med hardware.
Vi har jo tonnevis med formater i dag (vhs, dvd, 35mm, 8 mm, VCD, .avi filer osv osv) uten at DET er noe problem.
 

alfalfa

Medlem
28 Sep 2004
765
3
18
68
The vinner is.

Vinneren har vert klar lenge. Spørsmålet er bare om det er bedere for HD DVD
og være nr 2 . Heller 0.
 

Per Johnny

Medlem
30 Des 2002
5.631
1
38
tklev skrev:
The Product Wars fought on Amazon.com

HD-DVD gjør det ganske bra på Amazon.com for tiden, iallefall på rankingen.. Fortsatt selger nok Blu-Ray mer av titler som er ute på begge format, men HD-DVD har noen sterke eksklusive titler som gjør det bra:
Hot-Fuzz f.eks. er en film som jeg gleder meg veldig til, tror den kan bli bra..

Akkurat nå leder HD-DVD topp 10 rankingen, både i snitt og antall titler.. Ikke dårlig for et dødt format.. ;-)

Mvh. Sykelig TheDVDWARS.com leser.. (Sjekker siden opptil flere ganger pr. dag.. Sukk..)

Hot Fuzz kjenner jeg ikke mye til, men ser at den får toppkarakter på Hidefdigest. Det er slik vi vil ha hd - knall bilde og lyd - gleder meg til å se den.

Angående amazon/dvdwarz, morsomt men ofte er det mange feilfaktorer, og man må se ihelhet, og ikke bare på f.eks. 10 Topp(selvom det der der volumet er), nå er f.eks. ikke begge Bladerunner(billig utgave med i BD ranking), noe som ville ha senket f.eks. Topp 10 ranking betraktelig.
 

crank

Medlem
22 Feb 2007
235
0
0
Andy_Dandy skrev:
Vel, HD DVD er i enorm vekst, og vokser ikke noe senere en BR. I februar fikk vi høre fra Fox at BD solgte 2:1 mot HD DVD, og at dette trolig ville øke til 3:1 til sommeren. Nå er vi på sensommeren, og det er fortsatt ca. 2:1. Synes jeg husker BR mafiaen her på forumet synse om både 5:1 og 8:1, ja endog 10:1 utover høsten, bare PS3 salget tok av, oppmuntret som de var av at Fox hadde propagandert for BR, og i sin sedvanlige iver etter å smøre tykt på.

HD DVD selger godt med avspillere, og er i ferd med å bygge seg opp en god base med avspillereiere. Betydningen av dette vil dere snart merke. Vi som ser litt klarere, merker den allerede, jmfr. argumentasjonen overfor.

Kan ikke du begynne å poste noen gode nyheter som HDDVD fanboy,hvis det er noe "good news" fra den kanten. Mange av oss som vil tro......
å da snakker jeg ikke om at 30gb er nok discplass e.t.c
 

Esp1

Medlem
1 Nov 2004
2.860
0
0
espen-b.home.online.no
"DreamWorks Animation CEO Jeffrey Katzenberg sier: «We decided to release Shrek the Third and other DreamWorks Animation titles exclusively on HD DVD because we believe it is the best format to bring high quality home entertainment to a key segment of our audience—families.»"

HD DVD - det familevennlige formatet.

Det er vel ingen som tror på den forklaringen.

Her er en artikkel fra Wall Street Journal.

Paramount Chooses HD DVD Over Blu-ray - WSJ.com

Ser at folk ler av The Digital Bits sine ranter om Paramounts betaling for denne avtalen, men her står det da vitterlig det samme i det som vel er en seriøs økonomiavis:

"The studios won undisclosed financial incentives for exclusive commitments to release high-definition movies onto HD DVD only. A person familiar with the situation said the incentives included both cash payments and soft incentives such as marketing promotions."

"The exclusive could be for as little as a year, according to two people familiar with the situation."

Fint. Paramount og Dreamworks har prostituert seg for et år.
 

oba

Medlem
13 Jan 2005
1.111
0
0
Sandnes
Arendal skrev:
Jeg kjøpte begge formatene.

Jeg var rimelig formatnøytral helt til testet både HD DVD og Blu-ray hjemme hos meg selv på min egen 1080 projector.

Etter det ble jeg Blu-ray fanboy;)
Tja jeg mener bestemt å huske at du var blant de ivrigste til å argumentere for Blu-ray lenge før du skaffet deg en spiller selv...

Jeg tror fremdeles at begge formater vil overleve og at billige kombispillere vil bli fremtiden!
 

tomsavini

Medlem
15 Jun 2005
1.713
0
36
53
Opprinnelig skrevet av Esp1
Du har faktisk akkurat påstått at True HD dekodingen blir dårligere dersom den gjøres av en DSP i spillren kontra en i forsterkeren. Lite trolig.

hblika skrev:
Hvis du leser inlegget hans en gang til, vil du se at han faktisk bare påstår at det finnes personer som mener at dekodingen blir dårligere dersom den gjøres av en DSP i spilleren kontra forsterkeren.

Takk hblika :)

Issuet var da om det gjorde noen forskjell om man dekodet signalet til PCM i avspiller konta å la pre-amp/reciever få inn signalet i bitstream 8på feks. true hd).


Fant til slutt ut hvor jeg leste dette, har selv postet litt der.

Han som mente det var forskjell:
-------------------
kennyt
Moderator
Staff Writer
Home Theater Reviews, Home Theater Equipment, Home Theater Audio Video Equipment Reviews - AVREV
Modern Home Theater | Home Theater Design | Home Theater Installers | Home Theater Dealers
AVRevForum.com
-------------------

Det gjør han ikke til noen lyd-Gud, men skulle heller ikke tro han er HELT på jordet?

Her er linken til dette;

HDMI 1.3 receivers - AVRevForum.com

Men...
Han skriver jo dette her;
"It is my understanding that when you send the audio via bitstream, you are sending it only as DD or DTS, using the multichannel PCM allows for uncompressed sound, and yes, I have compared the two. Even in a simple receiver system the difference was huge. More air, clearer sound and better dynamics. Switching back to bitstream made the whole thing sound compressed and dull. There was no need to switch back and forth, one time was all it would take most anyone to appreciate the difference."

Det er jo egentlig ikke rett...
Hørtes ikke ut som om han brukte HDMI...
Spurte han om det, ikke fått no' svar....
 

SVS! -man

Medlem
11 Jan 2005
7.316
0
0
Fredrikstad
Nå er det tydelig at de fleste temaer er diskutert ihjel når en leser de siste dagers postinger. Men det er kanskje ikke så rart. BD leder fortsatt filmsalget, og har gjort det siden januar 07. HD DVD siden svarer hver måned med at de dårlige tallene ikke var så dårlige som fryktet.

Det eneste som står igjen fra HD DVD siden nå er å ta opp tråden om profile 1.1 og 2.0 etc. Sukk.

Og nå er det vel på tide å betemme seg for om PS3 skal regnes med eller ikke. Nå skal man huske på at HD DVD-spilleren også er en DVD-spiller; så at PS3 også er en spillkonsoll så er den likså en BD-spiller. Ikke alle som kjøper PS3 bruker den som en BD-spiller, men veldig mange gjør det. Mange HD DVD tilhengere har tidligere argumentert med at HD DVD-spillerne er så billige , at man like godt kan kjøpe seg en slik spiller når en skal handle ny DVD-spiller.

el, det samme vil gjelde for PS3. Om mange i dag ikke bruker den som BD-spiller, så er det likefullt millioner av BD-spillere der ute.

Så drit i profiles og HDi. Jeg spør:

hvilket format kommer med flest spillere utover vinteren, hvilket format kommer med flest box-office titler utover, hvilket format selger dobbelt så mange titler, hvilket format har størst støtte av de som virkelig betyr noe i elektronikk og filmbransjen.

Jeg skal klare meg lenge uten PiP og annet uvesentlig morro. Det jeg derimot ikke klarer meg uten er gode titler i HD, og her knuser jo Blu-ray HD DVD (jfr blant annet siste topp 20-lista).
 

Esp1

Medlem
1 Nov 2004
2.860
0
0
espen-b.home.online.no
trondmm skrev:
Kort fortalt påføres lakken ved at man spinner platen og heller på lakken mot midten av platen. Da vil sentrifugalkraften trekke lakken utover og fordele den jevnt over hele platen. Problemet er at lakken har en tendens til å samle seg mot kanten på plata, slik at lakklaget blir tykkere her. Dette gjør at laseren ikke klarer å fokusere på datalaget under lakken. Hvis det ikke er noe data ytterst på plata, er ikke dette noe å bekymre seg for.

Når dette er sagt, så er det også viktig å huske at høy feilproduksjon ikke betyr et døyt på dette stadiet i formatkrigen.

HVIS Sony ikke finner en løsning på dette før Blu-ray selger noe sånt som det tidobbelte av det de selger i dag, så vil dette kunne bli et seriøst issue. Men, det er lenge til den dagen, og Sony har god tid på seg til å finne en løsning på problemet.

For det første så brukes spin coating både under produksjon av CD og DVD. Dette er ingen ny prosess på noen måte. Metoden brukes både til påføring av beskyttelses lakk over det metaliserte CD substratet og til å påføre "lim" mellom de to substratene på en DVD.

For det andre er det Panasonic Disc Manufacturing (i Torrance, California) som står for mye av utviklingen av den nyeste metoden å lage BD50 plater på. De operere flere BD tesproduksjonlinjer i sin fabrikk (som nå primært fungerer som en forskningsavdeling for utvikling av nye optiske formater). Nå er det på tide å slutte å bare refere til Sony når man snakker om de som har investert i BD produksjonsteknologi.

For det tredje så er salgsvolumet fremdeles så lite at det er liten grunn til å tro at de fabrikkene som nå er operative ikke kan dekke etterspørselen. Jeg har aldri lest noe om at studioene har problemer med å dekke etterspørselen av BD-plater som følge av for liten produksjonskapasitet. Så dette er et ikke eksisterende problem.
 
Status
Stengt for ytterligere svar.