HD-DVD


Rolf Hult

Medlem
13 Des 2002
4.326
0
0
53
www.hulten.no
Dette nye formatet er nå "like om hjørnet". På slutten av 2003, senest 2005 kanskje..
Dagens DVD og oppløsning på denne kan vel ikke sies å være kjempesprang i.f.t gammel teknologi når en tenker på oppløsning (VHS, TV). Nå er da superbit et godt plaster på dette da, men den helt store endring kommer ikke før HD-DVD lanseres.
Hva med dagens teknologi på projektor/TV da? Dagens consumer DLP/LCD og oppløsningene på disse vil vel ikke være godt nok da HD antas å ligge på 1080i eller 720p....bare en tanke :?:
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.169
98
48
41
www.avforum.no
Hei!

Husk at det ikke bare er oppløsning det kommer an på. Det er også et spørsmål om redusert komprimering, og dermed mindre digitale artifakter, uansett oppløsning. Oppløsningen kommer faktisk etter mitt syn i andre rekke, så lenge den er tilstrekkelig nok til at jeg ikke ser pixler synlig og/eller taggete kanter etc. Gi meg høyere bitrate, jeg er fornøyd med XGA en god stund fremover, det er mpeg artifaktene jeg ikke ønsker leve med! Det er naturligvis også andre aspekter, som regnbuer, skarphet, fargekorrekthet, 10 bits vs. 12 bit ++ videoprosessering osv osv, men nå ser jeg klart (med min HT-1000) at behovet for en mindre komprimert videokilde er det viktigste for øyeblikket.

Den nye, store krigen ser ut til å bli mellom D-VHS og HD-DVD. Blir spennende, men kanskje også kostbart å kaste seg på et av togene for tidlig... Får nok vente litt til og se. Med det lave utvalget av D-VHS filmer, er det nok lurt å vente iallfall til en PAL versjon kommer ut, slik at en ikke sitter med skjegget totalt i postkassa om det viser seg å bli en fiasko. Da kan jeg iallfall kopiere TV og annet til jeg detter!