Har de lov til dette??


BGuarden

Medlem
25 Feb 2006
22.766
0
0
44
For å spesifisere:
De selger Kimber Timbre RCA 1m ETTER -40% for 1947 som er tilnærmet det samme som Dynabel selger de for til fullpris.

Syntes nyprisen de opererte med veldig høy mtp hvor jeg har sett den før.
 

Soundfre@k

Medlem
20 Nov 2003
12.218
0
0
For å kunne spesifisere "førpris" må man ha solgt tilstrekkelig antall enheter til denne prisen. Du kan ikke skrive "førpris" hvis det ikke har vært en reell pris. Gjør man det er man i brudd på markedsføringsloven.
 

trondmm

Medlem
2 Mar 2007
8.588
2
38
Vel, så vidt jeg kan se fra X3MHC - HiFi & Hjemmekino så stemmer førprisene overens med det de tar i webbutikken. At de tydeligvis er mye dyrere enn alle andre får være deres problem.

For øvrig har jeg litt problemer med å forstå konseptet "overpriset snake oil"
 

BGuarden

Medlem
25 Feb 2006
22.766
0
0
44
trondmm skrev:
For øvrig har jeg litt problemer med å forstå konseptet "overpriset snake oil"
Nå var det ikke det som var spørsmålet først, så takk til deg ;)
Elkjøp har jo en historie for å skru opp prisene 1 uke før, og så selge det samme til "fantasi/jule/ferie/sommer/osv-priser".
 

pegpisk

Medlem
30 Aug 2007
2.591
0
0
BGuarden skrev:
Elkjøp har jo en historie for å skru opp prisene 1 uke før, og så selge det samme til "fantasi/jule/ferie/sommer/osv-priser".
Og det er også direkte noe av årsaken til at man må kunne dokumentere før prisene. Enten ved å ha solgt et visst antall enheter, eller at man har holdt denne prisen i en gitt periode.

Uansett, hvis jeg tolker det rett har x3mhc beholdt sine veiledende priser, og selger nye kabler til denne prisen fortsatt. Rabatten gjelder kun demokabler. Altså er det ikke tilbud på en ny vare, men utsalg av "forringet" vare, ved siden av vanlig salg ( i den grad dem faktisk selger noe til veiledende pris)...
Sånn sett er det ikke heeeeelt samme sak.
 

raZorfish

Medlem
13 Feb 2003
378
0
0
BGuarden skrev:
For å spesifisere:
De selger Kimber Timbre RCA 1m ETTER -40% for 1974 som er tilnærmet det samme som Dynabel selger de for til fullpris.

Syntes nyprisen de opererte med veldig høy mtp hvor jeg har sett den før.
For autoriserte forhandlere av Kimber Kable, så er nypris pålagt å være lik veiledende pris slik denne er bestemt av den norske distributøren NCMS.

Prisene oppgitt i X3MHC's tabell under 'Ordinær pris' er identiske med distributørens veiledende pris på ny vare.

Det er også av vesentlig betydning at du som trådstarter forsikrer deg om at du sammenligner epler og epler før du kommer med slike påstander og så gar (feilaktig) rapporterer forholdet.

Prisen til 1m Timbre RCA varierer betydelig etter hvilken terminering denne blir levert med. Her er veiledende priser for 1m Timbre med ulike RCA-plugger:

1m Timbre m/Ultraplate-plugger: NOK 1 490,- (både X3MHC & Dynabel opererer med denne prisen på sine nettsider).

1m Timbre m/WBT0147-plugger: NOK 2 190,- (verken X3MHC eller Dynabel lister dette alternativet på sine nettsider).

Øvrige RCA-termineringer er custom, og X3MHC-kabelen som her diskuteres er med den dyreste forgylte kobberpluggen til WBT:

1m Timbre m/WBT0102Cu-plugger: NOK 3 290,- (veil. pris)

Prisen som Dynabel opererer med for 1m Timbre m/WBT0110Cu-plugger må være feil da NCMS (som også distribuerer WBT i Norge) oppgir veiledende pris for 4 stk WBT0110Cu-plugger alene (uten 1 par 1m Timbre-kabel!) til NOK 1 500. Så her er det bare å sikre seg et godt kjøp før de oppdager feilen (kanskje de har Timbre på rull og terminerer med 0110Cu selv for alt jeg vet).

Som du nok forstår, så blir det meningsløst å rapportere en forhandler som følger pålagte veiledende priser inn til distributøren som jo er kilden til disse prisene. Vær heller fornøyd med rabatten som tross alt skyldes at kablene er noe brukt. NOK 1 974,- for en kabel med en normal utsalgspris av 3 290,- må vel kunne sies å være et godt kjøp - med mindre man ikke hører forskjell på ulike kabler og plugger, hvilket er opp til hver enkelt å bedømme med egne ører.


Alan
 

Ingeniør'n

Medlem
26 Jul 2005
11.452
0
36
Kunstige før priser er vel intet nytt. Det eneste som nytter er å se på hva man faktisk betaler. Bare se på EL-kjedene. Der snakker de om førpris minus kanskje 40%. Førprisen de referer til er kanskje det TV'n kostet i fjor...

Eller ta Kivi. Det kom fram på skjermen her om dager, der alle de stor aktørene i dageligvare var representert, at Kivi øket prisen på Nøkkel-produktene de nå har kampanje før de har senket prisene igjen i kampanjen. Dette ble fremsatt av en konkurrent, uten at Kivi direktøren nektet på det. Dermed er det fint lite forskjell på før og nå hvis man ser det litt over tid.

Vi blr lurt hele tiden - PUNKTUM 8) .
 

raZorfish

Medlem
13 Feb 2003
378
0
0
Frasen 'førpris' er ikke benyttet i denne annonsen.

De følger veiledende priser angitt for Kimber av distributøren på sine handlesider og har gjort det helt siden starten.

Uttrykket 'Ordinær pris' som er benyttet i annonsen betyr rett og slett urabbatert pris og er i dette tilfellet lik veiledende pris.

Dernest gis det en solid rabatt fordi kablene er demobrukt.

Hva er det som er så kontroversielt med det?


Alan