Hakking /Frame Drop på XBMC


Mariusrt

Medlem
19 Okt 2010
36
0
0
Nå har jeg brukt XBMX 9.11 på Windows 7 i et halv år, uten problemer.

Men nå har den helt plutselig begynt å småhakke/frame drops hele tiden. Har testet overføringshastinghet fra NAS, samt kjørt filene rett fra den interne harddisken for å utelukke problemer der.

Frame Drop dukker opp både på avspilling av 720p og 1080p, men kun på XBMC. Når jeg spiller av filmene på VLC eller andre programmer har jeg ingen problemer.
Har ikke gjort noen endringer på Hardware eller Software... Dette bare kom helt plutselig.

Er det noen som kan hjelpe meg?
CPU og RAM kjører på ca 20% under avspilling.

Se spesifikasjoner på utstyr i signatur.
 

vegardxf

Medlem
23 Okt 2005
829
0
0
31
jeg fikk samme problemet etter jeg satt på ettellerannet audio/video clock tror jeg det var. forsvant hvertfall etter jeg slo av alt av "bilde- og lydforbedringer" ;)
 

Mariusrt

Medlem
19 Okt 2010
36
0
0
Hei begge to

Takk for fine svar. Men jeg må innrømme at jeg ikke er kar om å finne akkurat disse menyvalgene dere snakker om. Det er ved noe som kan gjøres under "settings", mens andre saker kan man gjøre ved å hente opp menyen mens man ser på film...
Jeg har som sagt 9.11 versjonene, med Aeon Showmix Skin
 

hkn

Medlem
29 Mar 2009
174
0
0
vegardxf skrev:
jeg fikk samme problemet etter jeg satt på ettellerannet audio/video clock tror jeg det var. forsvant hvertfall etter jeg slo av alt av "bilde- og lydforbedringer" ;)
Stor sjanse for at dette er problemet. Sleit lenge med at XBMC ikke gjenkjente 24p/50p/60p.
Du kan enten deaktiver eller legge til dette i advancedsettings.xml.
Advancedsettings.xml - XBMC

Kode:
<advancedsettings>
        <video>
        <adjustrefreshrate>
                <override>
                        <fpsmin>29.96</fpsmin>
                        <fpsmax>30.01</fpsmax>
                        <refresh>60</refresh>
                </override>
                <override>
                        <fpsmin>23.96</fpsmin>
                        <fpsmax>24.01</fpsmax>
                        <refresh>24</refresh>
                </override>
                <override>
                        <fpsmin>24.99</fpsmin>
                        <fpsmax>25.01</fpsmax>
                        <refresh>25</refresh>
                </override>
        </adjustrefreshrate>
        </video>
</advancedsettings>
Nå husker jeg ikke om 9.11 støtter denne featuren, men ville nok anbefalt deg å legge inn Dharma.
 

Mariusrt

Medlem
19 Okt 2010
36
0
0
Takk igjen for svar.
Jeg hadde ikke fått med meg at Dharma var ute for Windows.

Tester dette, men jeg tror at jeg rett og slett begynner helt på nytt igjen med siste versjonen og ser om det løser evt. bugs...
 

hsletnes

Medlem
25 Des 2008
207
0
0
Har samme pc som deg og hadde det samme problemet når jeg skulle spille av fra ekstern harddisk. Jeg defragmentere denne og problemet forsvant.
 

Mariusrt

Medlem
19 Okt 2010
36
0
0
Det var da merkelig... Vel, filmene mine ligger på en 2Tb disk på en Synology NAS. Har VELDIG lite lyst til å formatere den. Må evt. blir når jeg får meg en disk til, men denne er uansett ikke særlig gammel.
Men jeg har installert Dharma i dag, så nå venter jeg bare spent på noen ledig timer til til å teste det ut. Håper virkelig det virker nå.

Ser også at det er flere instillinger på "Hardware accelleration" og slikt her, som nevnt av KalleBanon, så det er helt klart en forskjell fra 9.11 :)

Ellers var det en merkelig observasjon å se at biblioteket på Dharma utgaven var lagt inn automatisk da jeg åpnet den første gangen (alle filmene og TV seriene, med markert hva som er sett/usett). Dette på trass av at den nye installasjonen ligger på en annen plassering enn 9.11 versjonen.
Sparer meg jo for masse arbeid, men jeg håper bare ikke den har tatt med seg evt. "onde" innstillinger også...
Hvis noen kjenner detaljene rundt dette, så informer meg gjerne.
NB! Jeg har ikke oppdatert 9.11. Jeg lot denne ligge på rot på c:, mens jeg installerte 10.0 Dharma på C:/Program Files. Har nå begge versjonene i en prøveperiode.
 

KalleBanon

Medlem
24 Apr 2007
60
0
0
Du kan kopiere en film til lokal harddisk og spille av den for å feilsøke, dersom den spiller uten hakking er det problemer med nettverket eller NASen.

Dharma er nå ute i versjon 10.1 - denne versjonen er en nødpatch for å ordne opp i problemer med automatiske oppdateringer. Kjører du 10.0 bør du slå av denne funksjonen, den kan gi deg problemer.