GRUNDIG FØRST MED INNEBYGD FIRE TV


nordic45

Medlem
28 Jan 2005
9.068
34
48
Norsk salgssjef Ståle Braathen i Grundig gleder seg til de første TVene med Amazons smart-TV-løsning Fire TV kommer på markedet, trolig om et års tid. Foto: Stian Sønsteng

Norsk salgssjef Ståle Braathen i Grundig gleder seg til de første TVene med Amazons smart-TV-løsning Fire TV kommer på markedet, trolig om et års tid. Foto: Stian Sønsteng
GRUNDIG FØRST MED INNEBYGD FIRE TV
– Grundig viser på IFA verdens første TV med innebygd Fire TV. Dette er Amazons smart-TV-plattform, som til nå har vært solgt som et tilbehør.


Det sier Ståle Braathen, norsk salgssjef i Grundig Nordic, når vi møter ham i messehallene i Berlin den første uken i september.
– I første omgang kommer Fire TV innebygd i Grundig-TVene i Tyskland, England, Spania og Frankrike. Men, det vil komme en global versjon av Fire TV som vi lanserer i Norden. Denne vil være uten stemmestyring, inntil Amazon lanserer den i norsk versjon, sier Braathen.
Fire TV fra Amazon var den store nyheten hos Grundig på IFA. Produktene må vi derimot vente et års tid på før de kommer til Norge. Foto: Stian Sønsteng.
Han sier fordelen med å ha Fire TV innebygd er at man da også kan styre TV-kanalene.
– Når stemmestyringen blir tilgjengelig på norsk kan man be TVen sette på NRK 3, ta opp Idol på TV 2, eller sette på episode på Netflix – uten bruk av fjernkontrollen, og du skifte kilde mellom mottaker og strømmetjenester, sier Braathen.
Fire TV kan også styre andre smarthjem-produkter.
– Dette er en veldig stor nyhet for Grundig. Vi har hengt litt etter på smart-TV-plattformen, men nå er vi igjen helt på banen. Vi håper de første TVene kommer for salg i Norge om et års tid, dette er avhengig av når Amazon entrer Norden, sier Braathen.
Grundig har inngått et samarbeid med tyske Elac, som leverer lydsystemet til TVene deres. Foto: Stian Sønsteng. Lyd fra Elac
Når det gjelder 2019-modellene vil TVene ikke ha Fire TV i Norden. På lydsiden har Grundig inngått et samarbeid med tyske Elac.
Grundigs lydplanke GSP950 har Dolby Atmos. Pris: 4.000,- Foto: Stian Sønsteng.
– Nå kan vi igjen tilby veldig god lyd i TVene våre, med en slank lydplanke under skjermen med fremovervendte diskanter og totalt åtte høyttalerelementer, sier Braathen.
Også Grundig viser en 8K-TV på IFA, med oled-panel.
– Det er nok en stund til vi kommer med 8K i butikkene. Når det gjelder oled, har vi valgt å vente med dette til Fire TV er klart. For en toppmodell er du nødt til å ha en smart-TV-plattform som fungerer, sier Braathen.
Nå kan vi igjen tilby veldig god lyd i TVene våre, med en slank lydplanke under skjermen med fremovervendte diskanter og totalt åtte høyttalerelementer
GSB 950 er en ny lydplanke med Dolby Atmos.
– Den låter fantastisk, og gir med en pris på 4.000 kroner en veldig god pris/ytelse, sier Braathen.
Grundigs viste en 8K oled-TV på IFA. Det vil derimot ta tid før selskapet slipper oled og 8K i det nordiske markedet. Foto: Stian Sønsteng.