Garasjelofts Kino.KINOROM 99% FERDIG. Fremgang og litt nytt!


Gunnar

Medlem
20 Des 2002
2.319
0
0
Om du kjøper en av de nye fra QNAP, i serien x69 Pro (x f eks 5 for en 5 bay NAS) får du HDMI ut direkte fra NASen. Se QNAP Om du ser på "Home Sharing" kan du lese om "HDstation".

Jeg har en TS-559 Pro, men denne har ikke HDMI ut, men ellers stort sett lik. Bra nok maskinvare for å spille det meste av formater også. Dual core prosessor. Dessuten synes jeg mye av programvaren som følger med er bra og enkel og installere og sette opp. Du kan f eks kjøre flere IP-kamera med bevegelsesdeteksjon for f eks alarm. Se live video fra app på telefonen fra kameraene. Mange multimedia og backup-funksjoner for internett som også fungerer utmerket.

Jeg har bare såvidt begynt å bruke XBMC, men det virker veldig bra så langt synes jeg. Kjører en Linuxvariant som heter Openelec på en gammel PC. Veldig lett og rask og installere, kan også kjøres fra en minnepinne. Booter direkte inn i XBMC, du trenger aldri å se noe "Linux". Synes filmbiblioteket blir veldig elegant, med "scrapers" som henter bakgrunnsbilder (fanart), bilder av skuespillere osv osv. Lett og legge til nye kilder for film, video, musikk, bilder etc.. Noe kan være på NASen, noe på en Windows PC.
 

Captain Kirk

Medlem
26 Apr 2012
729
0
0
Bergen
Da var htpc problemet løst:-D
Jeg ville være sikker på at den holdt mål så jeg bestillte meg denne med ssd disk.:mrgreen: Jeg følger anbefalingen til Coaslip og bruker den som nas også med 2stk 4tb disker i ekstern dock.
Multicom Multicom Gamer 500a - AMD gaming PC / MULTICOM
Aksespunkt.
ASUS EA-N66 Dual-Band Wireless-N900 Gigabit Ethernet Adapter / MULTICOM
Og en hdd dock som takler 8tb....det skulle vel holde en stund:wink:
SANDBERG Hard Disk Cloner USB3.0 for 2 stk SATA Harddisker / MULTICOM

Skulle ikke dette være godt nok?
 

Gunnar

Medlem
20 Des 2002
2.319
0
0
PCen er sikkert mere enn bra nok, men jeg skjønte ikke det med NAS og den harddisk-dockingen? Den er vel bare for å kopiere data?
 

Coaslip

Medlem
19 Aug 2007
1.065
0
0
Sandnes
Ja , den dockingen så ut til å være skivebom. Skal du ha noe som funker hadde jeg satset på et ok raid-kort, satt opp med 2 disker i speiling eller 3 disker i raid 5. Før jeg går videre så kan jeg forklare hvorfor.

Nesten alle dagens hovedkort har innebygget støtte for speiling (også kalt raid 1, 2 disker) eller raid 5 (3 disker). Det finnes flere varianter men det er disse vi tar i denne omgang. De innebygde kortene fungerer vel og bra, helt til du en vakker dag bytter pc eller hovedkort tar kvelden. Raidet er unikt for hovedkortet og du vil ikke få det opp å gå igjen... (Been there..) Alle data tapt.

Med et ekstern raid-kort, f.eks dette :
ADAPTEC 1405 RoHS Kit / MULTICOM

Har du et raid kort du kan flytte mellom pc'er. Adaptec m.fl er et kjent merke og du vil alltid få tak i nytt kort eller ett nytt tilsvarende kort som kan lese konfigurasjonen fra diskene inn på ny kontroller og fortsette der du slapp... det er litt greit. Men det blir litt dyrere i oppstarten.

Raid :
Når det kommer til NAS så har de en stor fordel. De kjører på egne typer sikkerhetskopierings-rutiner (Raid-rutiner om du vil), som gjør at du kan bytte disker akkurat som det passer deg, NAS'et tar seg av resten.

Har du pc med raid må du tenke igjennom hvordan du skal sette opp raidet før du begynner å bruke det. Setter du opp raid på pcen kan du sette opp i flere konfigurasjoner , og du kan IKKE endre konfigurasjonen under veis uten å slette alle data på diskene. Dvs du har 2 disker. Du setter opp diskene i raid 1, som er speiling så har du 100% sikkerhet. Data kopieres til begge diskene automatisk under bruk. Så ryker den ene og du setter inn en ny , kopieres de tilbake fra den andre disken. Enkelt å greit. Foreløpig likt som et NAS. Problemet dukker opp når du vil opp fra 2 til 3 disker. Har du pc så må du slette konfigurasjonen og sette opp på ny (i raid 5 f.eks), som medfører at du mister alle data. med mindre du bestiller 3 nye disker. (har du da en 4 porter kontroller så går den planen også i dass..) Er du med ?

Setter du derimot opp i raid 5 med en gang - raid 5 krever nemlig 3 disker eller mer - så er kan du bare legge til disker underveis som du trenger mer diskplass. Raid 5 stjeler tilsvarende 1 disk i diskplass til sikkerhet.
Eks : 3 x 3tb gir deg 6 tb lagring. 4 x 3tb gir deg 9 tb osv. Uansett hva som skjer så kan du alltids ha 1 disk som tryner uten at du mister noe. På di billgeste raidkortene vil du ikke ha noe form for identifikasjon på hvilken disk som tryner uten at du må gå inn i det medfølgende programvaren å se hva s/n på disken er som har trynt. NAS vil vise det med et varsellys..

Så det er litt mere dill med å bruke pcen som nas , men det fungerer jo stort sett alltid greit , og som sagt synes jeg det er mye mye enklere å administrere. At nas har fått HDMI er jo i og for seg flott, men hvordan er det å navigere og bruke med fjernkontroll osv ? til nå så er det fint lite som slår det å ha egen htpc , og kunne styre med tastatur og mus, spør du meg :) Mulig jeg er litt old-school men det får så være ;)
 

Captain Kirk

Medlem
26 Apr 2012
729
0
0
Bergen
Takker for godt og utfyllende svar.
Det er en vanlig dock men den har integrert klone funksjon.
Det er ikke så krise om en disk "dør" da viktige ting er trygt lagret andre steder.
Jeg kommer sikkert til å kjøpe meg en nas på et senere tidspunkt, men nå har jeg brukt rikelig med peng,så denne løsningen får duge en stund:-D
 

Coaslip

Medlem
19 Aug 2007
1.065
0
0
Sandnes
DEN kan du sende i retur med mindre du skal bruke den til å klone massevis av disker hele tiden...:)

Du bør heller koble diskene til inni pc'en og sette de i raid 1.. Det er en vinn-vinn situasjon. Billigere, raskere overføring, mindre ledninger på pulten, mindre bråk... Det eneste du trenger er 2 ekstra s-ata kabler..
 

Gunnar

Medlem
20 Des 2002
2.319
0
0
Coaslip skrev:
At nas har fått HDMI er jo i og for seg flott, men hvordan er det å navigere og bruke med fjernkontroll osv ? til nå så er det fint lite som slår det å ha egen htpc , og kunne styre med tastatur og mus, spør du meg :) Mulig jeg er litt old-school men det får så være ;)
Du kan bruke f eks telefon m/XBMC-app. Fungerer utmerket. Det samme kan du gjøre med iRule med samme funksjonalitet. Fra telefonappen kan du også styre f eks filmbiblioteket direkte m/thumbnails etc.. Menysystemet er veldig greit, og jeg tror ikke jeg vil ha behov for tastatur/mus.

Slik ser det ut når jeg blar i filmbiblioteket. Bakgrunnsinformasjon, thumbnails, bilder etc henter biblioteket selv inn fra nettet når du legger til ny film.

 

Captain Kirk

Medlem
26 Apr 2012
729
0
0
Bergen
Da var kino rommet så godt som ferdig. Gjenstår å bygge podiet til rad 2.

Her er noen bilder.

Jeg har fått litt komponenter i racket:DProjectorfeste og stikk montert.Projector klar til montering:DFerdig montert:D


Montering av lerretsduk....det var enklere enn jeg hadde trodd og gikk som en lek:wink:
Her er lerret endelig kommet på veggen og fått selskap av 2st RF-82 mkII....hjelperen ligger og slapper av:mrgreen:Da var siste rest av belysning kommet i posten og montert.
Jeg er kjempefornøyd med resultatet:mrgreen:....det blå lyset er mye penere enn det fremkommer av bildene. Fikk ikke tatt gode bilder av det:neutral:Bilde av lampe bakvegg og høyttaler terminaler. HUFF,ser at jeg må ta meg en runde med støv og vaskeklut:)Bilde av høyttalerterminaler,stikkontakt og subterminaler. Lagt opp i alle 4 hjørner:D


Fikk den første seteraden idag:mrgreen:,den andre kommer om 1-2 uker. de var tom på lager.
Jeg kan virkelig anbefale denne sofaen!!! Den er super digg og sitte i og ser jammen ikke værst ut:mrgreen::mrgreen:
Og hva kan gjøre denne sofaen perfekt?......Jo,denne kjekke dingsen som jeg fant på ebay etter å ha sett i tråden til gunnar.... Verdens beste holder til min galaxy tab 2 10.1" som skal brukes som fjernkontroll til allt i kinoen + pc på kontoret i huset.
Slik ser det altså ut pr. dags dato.
Gleder meg til htpc + nettverks utstyr kommer i posten slik at jeg kan begynne å pludre med irule fjernstyring og xbmc :mrgreen::mrgreen:
 

Vedlegg

BEF

Administrator
25 Des 2005
11.462
134
63
46
Asker
Utrolig heftig kino!!!! Mye bra arbeide som er lagt ned her, som igjen har ført til et utrolig flott resultat. Liker meget godt tapeten din.

Vil anbefale deg litt mindre in-vinkel på høyttalerne, men det er jo en liten justering sak!
 

Komlo

Medlem
10 Sep 2010
8.068
0
0
Fint fint fint! Som nevnt tidlegate, så var tapeten knalltøff. Tenker det blir fint å sitta å styra alt i det "førarsetet."
 

Nabon

Medlem
22 Mar 2009
1.123
0
0
Knallbra resultat! Nå er det snart bare å nyte film og vente på høsten :D
 

kenti

Medlem
13 Feb 2004
14.447
0
0
avforum.no
Dette ble knallfint! Skal si du har stått på.

Fikk som flere litt romskipfølelse, som skyldes både stjernehimmel og tapet. Kult :)

Litt mye vinkling på frontene kanskje, men de er kanskje bare satt slik midlertidig?

Igjen, gratulerer med et veldig fint rom:)
 

tthygesen

Medlem
27 Jan 2007
190
0
0
42
utrolig bra jobba. kjempe fin kino. har kjøpt samme sofaer som deg. spent på hvordan de er å sitte i. så at du syntes de var gode. nice. fikk fiberlysene for en stund siden. skal snart til med himmelen. ca hvor mange M2 er himmelen din? for du har vell også 700 lys i forskjellige størrelser?